Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αγελάδες από το Μακροχώρι μεγαλώνουν με μουσική και γκουρμέ ζωοτροφές!

Αγελάδες γαλλικής καταγωγής, που μεγαλώνουν με κλασική μουσική και τρέφονται μόνο με γκουρμέ ζωοτροφές μεγαλώνουν σε μια ιδιαίτερη κτηνοτροφική μονάδα που λειτουργεί στο Μακροχώρι Ημαθίας. Στις εγκαταστάσεις της φάρμας, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Βέροια, ακούγεται όλη την ημέρα κλασική μουσική για να ηρεμούν τα ζώα και να μην παράγουν τοξίνες, ενώ στη διατροφή τους προστέθηκαν διάφορα μυρωδικά της ελληνικής φύσης όπως ρίγανη, βασιλικός, δυόσμος, λιναρόσπορος και κόλιανδρος. Αποτέλεσμα της μεθόδου αυτής είναι το υψηλής ποιότητας μοσχαρίσιο κρέας «Αρωμα ω3» της Φάρμας Κουτσιώφτη, το όνομα του οποίου είναι εμπνευσμένο από το μοναδικό άρωμα που αναδίδεται όταν μαγειρεύεται. Εκτός όμως από το μαλακό και μοσχοβολιστό του χαρακτήρα, το κρέας «Αρωμα» είναι και ποιοτικά αναβαθμισμένο καθώς περιέχει έξι φορές περισσότερα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από το συμβατικό μοσχαρίσιο κρέας, τα οποία δεν παράγονται από τον ανθρώπινο οργανισμό αλλά λαμβάνονται μόνο από τις τροφές. Οι καινοτόμες μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν στη φάρμα χάρισαν στα προϊόντα της βραβεία και διακρίσεις και τα έκαναν γνωστά όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή της Ημαθίας, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα.
Το όραμα 
Η εταιρεία «Σ. Κουτσιώφτης & Σία Ο.Ε.» είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1976 από τον Γεώργιο Κουτσιώφτη και έχει ως αντικείμενο την πάχυνση μόσχων και την εμπορεία νωπών κρεάτων. Οι νέες, εκσυγχρονισμένες σταβλικές εγκαταστάσεις βρίσκονται στο Μακροχώρι Ημαθίας στη θέση Παπά Βρύση και μετρούν σήμερα πάνω από 900 μόσχους. Εγκατεστημένη στη Βέροια, στην κτηνοτροφική πρωτεύουσα της Ελλάδας, η φάρμα έθεσε ως σκοπό της την εξέλιξη του προϊόντος της, συνεργαζόμενη με κορυφαίους επαγγελματίες και οργανισμούς όπως το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Τα δύο αδέρφια Στέργιος και Δημήτριος Κουτσιώφτης, που ανέλαβαν τα ηνία από τον πατέρα τους, «έτρεξαν» τη διετία 2008-2010 ερευνητικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με τίτλο «Δοκιμαστική εφαρμογή τεχνογνωσίας για την παραγωγή ωμέγα-3 βόειου και μοσχαρίσιου κρέατος με υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε και φυσικές αντι-οξειδωτικές ουσίες μετά από προσθήκη ειδικών προσμειγμάτων στην τροφή των ζώων». Τα αποτελέσματα του προγράμματος ήταν θεαματικά, καθώς το παραγόμενο κρέας περιείχε ουσίες με αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση και έξι φορές περισσότερα Ω3 λιπαρά οξέα από το συμβατικό κρέας. Το όραμά τους έγινε πραγματικότητα καθώς συνδύασαν τρία βασικά κριτήρια εκτροφής των ζώων: το εκλεκτό γενετικό υλικό, την προσεγμένη διατροφή τους και καλές συνθήκες διαβίωσης (εξ ου και η κλασική μουσική).
«Το 90 % των μόσχων επιλέγεται από τους μεγαλύτερους εκτροφείς της Γαλλίας και προέρχεται αποκλειστικά από τις καλύτερες γαλλικές ράτσες, όπως Limousine, Blond d’ Aquitaine, Charolais και Charolais-aubrac. Οι μόσχοι εισάγονται σε ηλικία 6 μηνών και εκτρέφονται σε ήρεμο και καθαρό περιβάλλον υπό φιλικές για αυτούς συνθήκες, ενώ δίνεται ιδιαίτερη προσοχή σε όλους τους παράγοντες εκτροφής που διασφαλίζουν την καλή τους διαβίωση και σε τελική κατάληξη την καλή ποιότητα κρέατος», επισημαίνει στο «Εθνος» ο ένας εκ των δύο ιδιοκτητών της φάρμας, ο κ. Στέργιος Κουτσιώφτης. «Η διατροφή τους αποτελείται από ένα κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μείγμα αρωματικών φυτών και βοτάνων, που προσφέρουν στο κρέας τα ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του και τις λεπτές ίνες του, χαρίζοντάς του απαλή και χυμώδη υφή, χαρακτηριστικό ροζ χρώμα και εξαιρετική γεύση και άρωμα. Παράλληλα, η μοναδική αυτή δίαιτα ενισχύει τους μύες των ζώων με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε» αναφέρει. Η φόρμουλα γι’ αυτό το πατενταρισμένο μείγμα ζωοτροφής είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας έρευνας η οποία διεξάχθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα, οι μόσχοι μεγαλώνουν υπό τους ήχους κλασικής μουσικής, μέθοδος που έχει αποδειχτεί ότι συμβάλλει στη μείωση του στρες και κρατά τα ζώα ήρεμα και χαλαρά.
Συνεργασίες

Οι καταναλωτές μπορούν να προμηθευτούν το κρέας υψηλής θρεπτικής αξίας «Αρωμα», από το ομώνυμο κρεοπωλείο στην πόλη της Βέροιας που διαθέτει αποκλειστικά προϊόντα της φάρμας και εξυπηρετεί τις ανάγκες πελατών στην Ημαθία και όμορους νομούς. Μάλιστα η εταιρεία προσφέρει τη δυνατότητα παράδοσης κατ ‘ οίκον των κρέατος, σε αυτούς τους τρεις νομούς. 
Επιπλέον τα προϊόντα της φάρμας διατίθενται σε 9 κεντρικά καταστήματα της ΑΒ Βασιλόπουλος στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε επιλεγμένα κρεοπωλεία στην Αττική (από το Μαρούσι και τη Ν. Ιωνία μέχρι τον Αγιο Δημήτριο και τη Νίκαια). «Η τιμή του προϊόντος μας είναι περίπου 20% υψηλότερη από το συμβατικό μοσχάρι καθώς πρόκειται για ένα προϊόν επιστημονικής έρευνας και υψηλής διατροφικής αξίας» υπογραμμίζει ο κ. Κουτσιώφτης. Μάλιστα, μέχρι το τέλος το έτους οι δύο ιδιοκτήτες φιλοδοξούν να δώσουν την ελληνική απάντηση στα επώνυμα εισαγόμενα κρέατα, μέσω εξειδικευμένων κοπών του παραγόμενου κρέατος (π.χ. rib-eye, τόμαχοκ), σε συνεργασία με ειδικευμένα τυποποιητήρια υψηλών προδιαγραφών.

Πηγή: ethnos.gr
Αγγελική Μαρίνου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ