Quantcast

http://picasion.com/

Ψωμιάδης: «Έχω καταστραφεί οικονομικά»

«Eίμαι σε άθλια κατάσταση. Είμαι άνεργος. Ψάχνω μια δουλίτσα για να τα φέρω βόλτα», λέει στο «Secret» ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ο πρώην περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την καθαίρεσή του από το πολιτικό αξίωμα και τη δικαστική περιπέτεια που πέρασε εξαιτίας της γνωστής υπόθεσης με τα «45άρια» -όπως συνηθίζεται να λέγεται αυτή που αφορούσε τον
χειρισμό έργων προϋπολογισμού μέχρι 45.000 ευρώ από τον κύριο Ψωμιάδη-, δηλώνει πως έχει καταστραφεί οικονομικά, ενώ, όπως εξομολογείται στην εφημερίδα, δυσκολεύεται αρκετά να αντεπεξέλθει στα έξοδα και στις ανάγκες της οικογένειάς του. Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας ζει το προσωπικό του δράμα, με τα δικαστικά έξοδα να έχουν φτάσει τις 300.000 ευρώ, ενώ, όπως υποστηρίζει, το «φέσι» που του είχε αφήσει ο συνέταιρός του στις επιχειρήσεις του αγγίζει τις 400.000 ευρώ. «Εχω καταστραφεί. Με σέρνανε στα δικαστήρια, χωρίς λόγο. Επειδή μάλλον ενοχλούσε η φωνή μου. Σε όλα τα δικαστήρια μέχρι σήμερα έχω αθωωθεί. Εκκρεμεί άλλο ένα. Από τη Νομαρχία δεν έλειπε ούτε ένα ευρώ. Βέβαια, όλες αυτές οι δικαστικές διαμάχες έχουν έξοδα. Τα δικά μου έφτασαν τις 300.000 ευρώ», λέει ο κύριος Ψωμιάδης, ο οποίος ρίχνει τα βέλη του ευθέως και χωρίς περιστροφές στον πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.


«Δεν του άρεσε που είχα δύναμη στη Μακεδονία. Φρόντισε να με εξοντώσει. Ο Σαμαράς με κατέστρεψε οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά», αναφέρει και συμπληρώνει: «Βέβαια, είχα και έναν συνεταίρο, ο οποίος με έβαλε και υπέγραφα και μετά εξαφανίστηκε. Είχαμε franchise τρία ζαχαροπλαστεία στη Θεσσαλονίκη, τα οποία τα πουλήσαμε, για να μπορέσουμε να ζήσουμε. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω μία».

ΤΑ ΦΕΣΙΑ

«Πώς τα βγάζετε πέρα, κύριε Ψωμιάδη;», τον ρωτάμε και εκείνος απαντά κοφτά: «Πολύ δύσκολα». Ωστόσο, συνεχίζει εξηγώντας τη σημερινή του κατάσταση: «Παίρνω τη βουλευτική μου σύνταξη, μαζί με τη σύνταξη του ΤΕΒΕ, που είναι 2.000 ευρώ. Παίρνω και άλλες 2.000 ευρώ από ενοίκια και δουλεύει και η γυναίκα μου. Εγώ είμαι άνεργος. Μπορεί να μετράτε 5.000 ευρώ, αλλά θα σας πω ότι για να μπορέσω να καλύψω όλα αυτά τα χρέη πρέπει να παίρνω 10.000 ευρώ τον μήνα». Στη συνέχεια περιγράφει: «Θα σας πω μόνο ότι μόλις πριν από μερικές ημέρες η 4η ΔΟΥ Θεσσαλονίκης δέσμευσε από τον κοινό λογαριασμό που έχω με τον αδελφό μου, τον Διονύση, 1.500 ευρώ για χρέη που έχει ο αδελφός μου. Αυτά τα λεφτά ήταν από τη σύνταξή μου. Καταλαβαίνετε πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Ο αδελφός μου δεν έχει ούτε ένα πιάτο φαγητό να φάει».

Ο ίδιος έχει πολλά παράπονα και για τους παλιούς φίλους του από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. «Τρία χρόνια έχει να χτυπήσει το τηλέφωνό μου. Ποτέ κανείς δεν με πήρε ούτε να με στηρίξει ηθικά», τονίζει με παράπονο ο κύριος Ψωμιάδης, ο οποίος τον τελευταίο χρόνο ασχολούνταν με το εμπόριο παπουτσιών για διαβητικούς, ωστόσο και αυτή η επιχειρηματική του ενέργεια φαλίρισε. «Πάνε και τα παπούτσια. Δεν έχουν πια ο παππούς και η γιαγιά 70 ή 80 ευρώ για να πάρουν παπούτσια. Ασ’ τα να πάνε. Το μαγαζί το έκλεισα. Το πολιτικό μου γραφείο το έχω κλειστό. Το ανοίγω μόνο μία φορά την εβδομάδα και κατά τα άλλα προσπαθώ να βρω τρόπο να αντεπεξέλθω», προσθέτει. Σχετικά με το πόσο έχει κοστίσει αυτή η κατάσταση στην οικογένειά του, ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας σημειώνει:
«Θα σας πω ότι έχω δύο κόρες. Τη μία από τον πρώτο γάμο της γυναίκας μου, που τη θεωρώ παιδί μου γιατί τη μεγάλωσα, και τη μικρότερή μου, που είναι μαθήτρια λυκείου. Η μεγάλη τελείωσε πολιτικές επιστήμες, μπήκε στην ΑΣΟΕΕ με άριστα και σπουδάζει στην Αθήνα, πράγμα που σημαίνει επιπλέον έξοδα. Βεβαίως, δεν θα στερήσω τα όνειρα από τα παιδιά, ωστόσο έχουμε περιορίσει κατά 40% τα έξοδά μας». Ο ίδιος υποστηρίζει πως λόγω της δύσκολης αυτής κατάστασης δεν θα ήθελε οι κόρες του να φύγουν στο εξωτερικό. «Είναι δύσκολο για έναν Ψωμιάδη να στείλει τα παιδιά του στο εξωτερικό, αλλά, αν δω ότι δεν υπάρχει μέλλον εδώ, σαφώς και θα τα ωθήσω όπου είναι καλύτερα, αλλά πάντα με πόνο ψυχής», αναφέρει.

ΓΙΑ ΤΗ Ν.Δ.

Πάντως, την πολιτική δεν την ξεχνά. «Εύχομαι κάποια στιγμή να ορθοποδήσω και πάλι κοινωνικά και οικονομικά και να μπορέσω να πολιτευτώ ξανά», τονίζει, αλλά ξεκαθαρίζει ότι «η σημερινή Νέα Δημοκρατία δεν με εκφράζει. Για εμένα το κεφάλαιο «Καραμανλής» δεν έχει κλείσει, ωστόσο θα συμπορευόμουν για το καλό της χώρας με οποιονδήποτε. Αυτό θα έπρεπε να κάνουν και όλα τα κόμματα. Να συμπορευθούν». Τον ρωτάμε και για τον σημερινό πρωθυπουργό, αλλά και για το αν θα πολιτευόταν ποτέ με τον κ. Τσίπρα. Η απάντησή του μας εκπλήσσει. «Το πρώτο τρίμηνο της διακυβέρνησής του, ναι. Τώρα, όχι», λέει και καταλήγει με το τι ελπίζει για το μέλλον: «Να μπορέσω να βρω μια δουλίτσα και να σταθώ ξανά στα πόδια μου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ