Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ρεσιτάλ «Αλέφαντου» για Βέροια και ΠΑΟΚ - Τα πάντα όλα!

Μάθε μπαλίτσα αγόρι μου από τον Άρχοντα. Σπουδαίο βαθμό τσίμπησε η Βέροια από τον ΠΑΟΚ και έδειξε πως το διπλό μέσα στον Πανιώνιο μόνο τυχαίο δεν ήταν. Άρτσε όλα τα λεφτά. Χρόνια το φωνάζω είναι ο κινητήριος μοχλός της «Βασίλισσας». Το βαρόμετρο της ομάδος. Αν και ήταν πολύ
δύσκολο ματς, με τους χιλιάδες οπαδούς του ΠΑΟΚ να κάνουν το δημοτικό στάδιο μια μίνι Τούμπα, οι παίκτες της
Βέροιας κράτησαν γερά και πήραν εύκολα σχετικά την ισοπαλία.  
Και αν αναζητούσαν το κάτι παραπάνω, ίσως να μπορούσαν και τη νίκη.
Μου άρεσε πολύ ο Μπαλάφας. Ήρεμη δύναμη στο κέντρο. Έβλεπα το ματσάκι και σκεφτόμουν ότι τελικά έχουμε καλούς παίκτες. Έχεις δυνατό τερματοφύλακα, αριστερό μπακ τον Ναβαλόφσκι σκυλί του πολέμου, Μαραγκός και Καλί ογκόλιθοι πίσω, Μαλόν σκληροτράχηλος, κέντρο Μπαλάφα και Άρτσε μεγάλοι μπαλαδώροι, Μελικιώτης να μοιάζει με τον Φορτούνη του Ολυμπιακού και επιθετικά τον δολοφόνο Βίτι και τον εργάτη Καπετάνο.
Τελικά την αδίκησαν αυτήν την ομάδα όσοι την είχαν πρώτο φαβορί για υποβιβασμό. Τώρα που το θυμήθηκα, βγήκε ο Μαραγκός και είπε την μια μας κράζουν και την άλλη μας αποθεώνουν!
Ώπα ρε Στελάκι, γιατί έχεις άδικο! Εννοείται ότι θα φας κράξιμο, όταν μου τρως έξι γκολάκια από τον Γαύρο και εννοείται ότι θα σε αποθεώσουμε, όταν νικάς μέσα στους Πάνθηρες. Αυτή είναι η δουλειά σου και αυτή είναι η δουλειά μας! Πως να το κάνουμε δηλαδή; Και δεν κατάλαβα που είναι το κακό να σου κάνω σκληρή κριτική όταν ισοπεδώνεσαι μέσα στο Καραϊσκάκη;
Και δύο λόγια για τον ΠΑΟΚ. Ρε εσύ Ίβιτς, τι σόι ροτέσιον είναι αυτό, όταν την επόμενη εβδομάδα έχεις διακοπή πρωταθλήματος λόγω εθνικής; Και άντε βάζεις αναπληρωματικούς, είναι δυνατόν να αλλάζεις την μισή ομάδα; Με Χαρίση και Μυστακίδη πρωτάθλημα δεν παίρνεις. Κατάλαβέ το! Τα παιδιά να περάσουν από το ταμείο, σας ευχαριστούμε πολύ, βρείτε ομάδα!
Η φανέλα του ΠΑΟΚ είναι τεράστια και αυτοί οι ποδοσφαιριστές πολύ λίγοι. Πιστεύω πως ο Δικέφαλος θα συνέλθει, αρκεί ο Σέρβος να καταλάβει ότι με δεύτερους δεν μπορείς να πας για κούπα. Πάμε τώρα στο μεγάλο ματς Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Όλο το σκηνικό ήταν ο Μάρτινς μαζί με τον Φορτούνη.  

Σβήσανε την ΑΕΚ από το γήπεδο. Επιτέλους ο Μπέντο άφησε τον Φορτούνη ως το 90' ο οποίος άμα δεν του σπάνε την ψυχολογία του είναι παίκτης για μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Διότι τα έχει όλα. Σωματικά προσόντα, ταχύτητα, τεχνική, γκολ. Τον έχουν τρελάνει από το καλοκαίρι με τις αλλαγές στη θέση του και στην τακτική, με τα καψώνια και με βλακείες. Ο Ιντέγε είναι σε καλύτερη κατάσταση από πέρσι, πήγε και ο Σεμπά καλά, ήταν χρήσιμος, κυνήγαγε, έδωσε πάσες. Αυτό ήταν το τετράγωνο του θανάτου για την ΑΕΚ.
Ο Μάρτινς, ο Φορτούνης, ο Ιντέγε και ο Σεμπά. Είχε ταχύτητα ο Ολυμπιακός. Ξαναλέω ότι με εξέπληξε ο Μάρτινς ο οποίος έδειξε ότι ξέρει μπάλα με το τσουβάλι, έχει και ταχύτητα, έβαλε και γκολάρα. Αλάνθαστος ο π... στις πάσες του. Και τα σέντερ μπακ του Ολυμπιακού πήγαν καλά. Καφεδάκι έπιναν ο Μποτία με τον Ντα Κόστα λόγω και των λαθών του Κετσπάγια, θα τα πω παρακάτω.
Σηκώθηκε πάλι στη συνείδηση του κόσμου ο Μπέντο. Του αναλογεί και εκείνου μερίδιο για την εμφάνιση του Ολυμπιακού. Έκανε τα σωστά πράγματα. Ήταν έξυπνο που είχε τον Μάρτινς δίπλα στον Μιλιβόγεβιτς σε στιλ Ιμπαγάσα δίπλα στον Μοντέστο, και τον Φορτούνη να γίνεται δεύτερος σέντερ φορ. Η ΑΕΚ στο πρώτο τέταρτο μπορούσε να έχει φάει τρία γκολ. Βγαίνεις να παίξεις τον Ολυμπιακό με αργά σέντερ μπακ τα οποία παίζανε ζώνη τον Ιντέγε. Στα 10 μέτρα απόσταση οι σέντερ μπακ έπαιρναν τον Ιντέγε αναλόγως όπου κινούταν, έτσι ήταν η τακτική. Όμως ο Ιντέγε άλλαζε θέσεις και με τον Φορτούνη από πίσω να έρχεται, τους χάνανε. Και παίζεις με Λαμπρόπουλο στο κέντρο του γηπέδου. Γελάνε και τα τσιμέντα. Καμία σχέση με Σιμόες. Έκαναν πάρτι τα χαφ του Ολυμπιακού με Λαμπρόπουλο και Γιόχανσον. Και παίζεις στην επίθεση με Μπακασέτα. Ρε αναγνώστες, θυμάστε από πότε έλεγα για τον Μπακασέτα ότι είναι αργός και δεν είναι ο παικταράς που τον περιγράφουν όλοι. Πολύ λίγη φάνηκε η ΑΕΚ. Ήταν προσωπική νίκη του Μαρινάκη κόντρα στον Μελισσανίδη. Συγκρίνετε το υλικό των δύο ομάδων. Και με πάγκο Καμπιάσο, Τσόρι, Καρντόσο, Μάριν! Η ΑΕΚ για να είχε τύχη έπρεπε να παίξει με 3 στόπερ πίσω. Ο Κετσπάγια θα έχει πρόβλημα τώρα να σταθεί με τέτοια εύκολη ήττα από τον Ολυμπιακό, με την ΑΕΚ που κατέβασε και με τον τρόπο που έχασε. Τρία σέντερ μπακ πίσω ρε Κετσπάγια!
Πίσω βάλε τον Λαμπρόπουλο με τον Τσιγκρίνσκι και σαν λίμπερο τον Λέσκοτ. Και τον Αραβίδη μπροστά να παίξει με την ταχύτητά του στο χώρο! Είναι δυνατόν να έχεις τον Αραβίδη έξω από αυτό το ματς; Με τις αργοκαρούτες σου μπροστά πώς να τρυπήσεις τον Ολυμπιακό. 5-3-2 έπρεπε να παίξεις. Και να σου πω κάτι; Ακόμα και όταν γυρίσουν όλοι, ο Αραβίδης έχει θέση σε αυτήν την ΑΕΚ μαζί με τον Αλμέιδα μπροστά. Δεν πιέζανε τον Φορτούνη και τον Μάρτινς στα χαφ, να τρελαθείς! Εγκλήματα Κετσπάγια. Ματς τιμής μεταξύ Μαρινάκη-Μελισσανίδη, ματς βάλσαμο για τον Ολυμπιακό που ανακουφίστηκε και άλλαξε τελείως το κλίμα, σε περίπτωση μη νίκης θα υπήρχε μεγάλο πρόβλημα για όλους στο λιμάνι. Αντιθέτως τώρα όλοι αναβαπτίστηκαν, και ο Μπέντο. Η ομάδα πήρε ανάσες και ηρεμία που χρειαζόταν μετά από δύο αναπάντεχες ήττες στη σειρά. Αντιθέτως η ΑΕΚ βυθίζεται σε προβλήματα τώρα. Σε συνδυασμό και με την γκέλα του ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός είχε το καλύτερο Σαββατοκύριακο από το καλοκαίρι. Ο μόνος παίκτης της ΑΕΚ και μου αρέσει πραγματικά είναι ο Μάνταλος. Ναι, αυτός είναι παίκτης!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ