Quantcast

http://picasion.com/

Βεροιώτης ψάχνει τα λείψανα των γονιών του στο Νεκροταφείο

Ένα μακάβριο μεν, σοβαρό δε θέμα που αντιμετωπίζει συμπολίτης μας ανέδειξε στο δημοτικό συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Προτεραιότητα στο Δημότη» Αντώνης Μαρκούλης. Όπως ανέφερε, ο συμπολίτης μας ψάχνει τα λείψανα των γονιών του στο οστεοφυλάκιο των νεκροταφείων Βέροιας, ενώ ζήτησε παράλληλα από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να επιληφθεί του θέματος, να αναζητηθούν οι ευθύνες στον υπεύθυνο του οστεοφυλακίου και χωνευτηρίου των νεκροταφείων της Βέροιας, για να βρεθεί μια λύση του συμπολίτη μας.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πάνω στην πενταετία δεν είχε γίνει η πλήρης αποστέωση, με αποτέλεσμα να γίνει μεταφορά σε άλλο τμήμα, για να μπει καινούριο χώμα στο σημείο, ώστε να γίνει η ολική αποστέωση», ανέφερε στην απάντησή του ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος. «Το σημείο υποδείχθηκε στους συγγενείς, μπήκε ο σταυρός και η φωτογραφία και αφού δεν εμφανίστηκαν το χρονικό διάστημα που προβλεπόταν, κατά τα λεγόμενα του υπαλλήλου που συνταξιοδοτήθηκε, τα οστά κατέληξαν, όπως προβλέπεται, στο χωνευτήριο, ως αζήτητα. Τώρα είναι δύσκολη η ανεύρεσή τους, πάντως κάνουμε ότι μπορούμε, είναι και στο πλάνο ένας νέος χώρος χωβυτηρίου», ανέφερε.

Να θυμίσουμε πως η δημιουργία του νέου χώρου χωνευτηρίου μπροστά από τον υπάρχον χώρο, ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο ένα χρόνο πριν. Εκεί προβλέπεται να τοποθετηθούν τα οστά, χωρίς κουτιά ή σακούλες, που βρίσκονται εντός του υπογείου χώρου ή εντός του Οστεοφυλακείου, εφόσον αφορούν θανόντες πριν το 1975. 
Στο οστεοφυλάκειο των κοιμητηρίων, που χωρίζεται σήμερα σε τέσσερα τμήματα, φυλάσσονται πάνω από 10.000 οστεοθήκες, ενώ χρησιμοποιείται επιπλέον και ένας υπόγειος χώρος, όπου μεταφέρθηκαν οστά αναγκαστικών εκταφών παρελθόντων ετών, αποθηκευμένα σε σακούλες που φέρουν το όνομα του νεκρού. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ