Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μεγάλο βαθμό πήρε η Βέροια κόντρα στον Παναθηναϊκό

ΔΕΝ ΤΗΣ ΔΟΘΗΚΕ ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΝΑΛΤΙ
Μεγάλη εμφάνιση (ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο) για τη Βέροια, η οποία κατάφερε να σώσει την παρτίδα στο τέλος και να φύγει με τον χρυσό βαθμό της ισοπαλίας. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τη «Βασίλισσα του Βορρά» ο Σωτήρης Μπαλάφας που με κεραυνός έξω από την μεγάλη περιοχή, έβαλε το χρυσό γκολ στο 88 λεπτό της συνάντησης.

Από την άλλη πλευρά, εγκλημα και τιμωρία για τον Παναθηναϊκό! Οι Πράσινοι σπατάλησαν πάρα πολλές ευκαιρίες και δέχθηκαν γκολ-μαχαιρίά στο τέλος που ισοφάρισε το τέρμα του Μπεργκ.






Κυριαρχία και γρήγορο γκολ
Ο Αντρέα Στραματσόνι έκανε την έκπληξη χρησιμοποιώντας το «ευρωπαϊκό» 3-4-1-2 με τον Κουτρουμπή σε ρόλο στόπερ στο πλευρό των Ιβανόφ-Μολέντο και όχι στο κέντρο ως αντι-Λεντέσμα, όπως αναμενόταν πριν το ματς. Το σχήμα αυτό λειτούργησε άψογα αφού ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε απόλυτα φτιάχνοντας πάρα πολλές ευκαιρίες και αφήνοντας στη Βέροια ελάχιστα περιθώρια να απειλήσει. Οι Πράσινοι προειδοποίησαν στο 8’ με τον Ιμπάρμπο να αστοχεί σε ανεπανάληπτο τετ α τετ και στο 11’ με τον Λουντ να σουτάρει δυνατά από το ύψος της περιοχής και τον Λόπεθ να αποκρούει. Τελικά, το Τριφύλλι βρήκε το γκολ στην τρίτη και… φαρμακερή στο 13’. Ο Βιγιαφάνιες συνδυάστηκε με τον Ιμπάρμπο, αυτός βρήκε τον Μπεργκ και ο Σουηδός άνοιξε το σκορ με δεξί πλασέ!

Το κράτησε ο Λόπεθ
Ο Παναθηναϊκός θέλησε να πετύχει δεύτερο γκολ διευρύνοντας το προβάδισμά του, αλλά έπεσε πάνω στον εντυπωσιακό Λόπεθ. Ο Ισπανός γκολκίπερ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Βέροιας αφού είπε «όχι» σε ουκ ολίγες περιπτώσεις κρατώντας το σκορ ως είχε. Συγκεκριμένα, ο Ισπανός επενέβη σε γυριστό του Ιμπάρμπο από κοντά (16’), σε πλασέ στην κίνηση του Λουντ από κοντά (30’) και σε τετ α τετ με τον Μπεργκ στις καθυστερήσεις! Αντιθέτως, οι γηπεδούχοι απείλησαν μονάχα στο 23’ με τον Χαροντάκη να πιάνει «αέρα» από τη μικρή περιοχή!
Αλλαγή σκηνικού και φωνές για πέναλτι
Με τον ίδιο τρόπο που τελείωσε το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε το δεύτερο. Στο 51’ ο Λόπεθ έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Χουλτ, από την εκτέλεση του οποίου η κεφαλιά του Μολέντο πέρασε λίγο άουτ. Παρ’ όλα αυτά, οι Πράσινοι έριξαν πολύ την απόδοσή τους στο επόμενο δεκάλεπτο. Αντίθετα, η Βέροια ανέβηκε και είχε τη φάση του αγώνα. Συγκεκριμένα, στο 53’ ο Στιλ έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του σε έξοδο, ο Βίτι σούταρε δυνατά και ο Κουτρουμπής απομάκρυνε πάνω στη γραμμή. Η φάση αυτή ξεσήκωσε «θύελλα» διαμαρτυριών από τους γηπεδούχους για χέρι του Έλληνα αμυντικού. Πάντως, πρόκειται για πολύ δύσκολη φάση με τα διαθέσιμα ριπλέι να δείχνουν πως υπάρχει πέναλτι και κόκκινη κάρτα για τον αμυντικό! Γενικότερα, ο Παναθηναϊκός έριξε πολύ τον ρυθμό του στο δεύτερο μέρος και δεν έφτασε σε καμία περίπτωση τα επίπεδα απόδοσης του πρώτου.

ΜΠΑΜ στο 88’
Οι Πράσινοι ήταν πολύ παθητικοί στο τελευταίο δεκάλεπτο και το πλήρωσαν. Στο 88’ ο Μπαλάφας έπιασε δυνατό συρτό σουτ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Στιλ! Μια απίστευτη γκολάρα που έφερε το ματς στα ίσια και τη Βέροια να πανηγυρίζει την ισοπαλία!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ