Quantcast

http://picasion.com/

Κεράσματα και ανταλλαγή δώρων με τους ξένους «αδελφούς» στο Δημαρχείο Βέροιας (ΦΩΤΟ)

Μέρα γιορτής σήμερα για τη Βέροια, καθώς σήμερα συμπληρώνονται 104 χρόνια από την απελευθέρωσή της από τον Τουρκικό ζυγό και ως είθισται σε μια γιορτή, έτσι και η πόλη μας άνοιξε τις πόρτες της σε φίλους για να της ευχηθούν για την 104η επέτειο απελευθέρωσής της από τον Τουρκικό ζυγό. Αφού πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση μαθητών, συλλόγων και
στρατού, ο Δήμαρχος υποδέχθηκε στο Δημαρχείο την εκπρόσωπο της Κυβέρνησης κα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, τον πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο, τις στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές, καθώς και τους εκπροσώπους των τεσσάρων ξένων αποστολών που έφτασαν στη Βέροια ειδικά για τη μέρα αυτή, από τις αδελφοποιημένες μας πόλεις σε Ρωσία, Σερβία και Κύπρο. 
Εκεί, τους υποδέχθηκαν τα κορίτσια του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας και φορώντας τις παραδοσιακές στολές της πόλης, τους πρόσφεραν τοπικό λικέρ και λουκούμια. Στη συνέχεια γεύτηκαν εδέσματα από έναν ελαφρύ μπουφέ με παραδοσιακές πίτες, γλυκά με μαρμελάδα ροδάκινο και ζεστό καφέ. 
Έπειτα οι καλεσμένοι πέρασαν στο γραφείο του Δημάρχου όπου και έγινε η καθιερωμένη ανταλλαγή δώρων. Οι δήμαρχοι των αδελφοποιημένων πόλεων χάρισαν στο Δήμαρχο και το Μητροπολίτη Βεροίας εικόνες αγίων, ποτά από τον τόπο τους και σύμβολα των δήμων τους, ενώ από τη Βέροια έφυγαν με έναν πίνακα ζωγραφικής στις αποσκευές τους, που απεικονίζει τα στενά των παραδοσιακών συνοικιών της Βέροιας, φιλοτεχνημένα από τα παιδιά του Κέντρου Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Δεξιότητες (ΚΕΜΑΕΔ) Βέροιας.
«Τις πόλεις μας ενώνει η ορθοδοξία», ανέφερε αρχικά ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό του, ενώ τους ευχαρίστησε για την παραμονή τους στην πόλη μας και τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις, με την ελπίδα όπως είπε, την επόμενη χρονιά να τους δούμε ξανά στη Βέροια. Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη:




























ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ