Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στην Τελετή του Όρκου του Ιπποκράτη στην Κω ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας

Με την συμμετοχή του Δ.Σ. του ΠΙΣ, των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, εκπροσώπων των Εθνικών Ιατρικών Συλλόγων ξένων χωρών, Προέδρων Ιατρικών Σχολών των πανεπιστημίων της χώρας, μελών του ΚΕΣΥ, μελών του Ινστιτούτου Ερευνών του ΠΙΣ, μελών του Ιατρικού Συλλόγου Κω και μελών του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κω, πραγματοποιήθηκε η θεσμοθετημένη διοργάνωση του ΠΙΣ στο νησί του Ιπποκράτη, που συμπεριλάμβανε την Τελετή Απαγγελίας του Όρκου στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου, από τους πρωτεύσαντες αποφοίτους των επτά ιατρικών σχολών της χώρας, την επίσκεψη στους χώρους του Ιπποκράτειου Ιδρύματος και την Ημερίδα με θέμα: «Εκπαίδευση (Προπτυχιακή, Μεταπτυχιακή και Δια Βίου) στη σύγχρονη Ευρώπη».
Η Ιατρική Κοινότητα της Ημαθίας εκπροσωπήθηκε στις εκδηλώσεις της διοργάνωσης από τον υπεύθυνο Διεθνών Υποθέσεων και μέλος του Δ.Σ. του ΠΙΣ Αναστάσιο Βασιάδη και τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας Βασίλειο Διαμαντόπουλο.
Προς τους αποφοιτήσαντες αριστούχους νέους ιατρούς απενεμήθησαν βραβεία τα οποία συνοδεύονταν από χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ, ως συμβολικό τίμημα της μεγάλης τους προσπάθειας.
Η επίσκεψη στο Διεθνές Ιπποκράτειο ίδρυμα περιλάμβανε ξενάγηση στο Μουσείο, στο Ιατρείο και στον Βοτανικό Κήπο του Ιπποκράτη. Η ξενάγηση στους χώρους έγινε από τον Πρόεδρο του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος τέως Υπουργό, κ. Αριστοτέλη Παυλίδη, τον π. Πρόεδρο Καθηγητή, κ. Στέφανο Γερουλάνο, τον Γενικό Γραμματέα Ψυχίατρο, κ. Νίκο Μανούση, την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κω κα Μαρία Φρατζάκη και άλλα μέλη του Ιδρύματος και του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Κω.
Στην ημερίδα με θέμα την Ιατρική Εκπαίδευση βασικοί εισηγητές ήταν οι Πρόεδροι των Ιατρικών Σχολών και οι εκπρόσωποι των ξένων Ιατρικών Συλλόγων. Ειδική παρέμβαση εγένετο από τον κ. Αναστάσιο Βασιάδη ο οποίος αναφέρθηκε στην μακρά διεκδίκηση του ΠΙΣ για την διαμόρφωση ενός ενιαίου πλαισίου εκπαίδευσης, σύμφωνα και με τις προδιαγραφές που εφαρμόζονται στην Ευρώπη. Ειδική δε επισήμανση εγένετο για την ελληνική παραγωγική συμμετοχή στις Ευρωπαϊκές Ενώσεις με αυτόν τον σκοπό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ