Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έτσι θα επιλεγούν οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ

Με βάση την εκτίμηση ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με σταυρό προτίμησης πορεύονται στη ΝΔ και σ’ αυτό το πλαίσιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης που δεν αποκλείει σύντομα πολιτικές εξελίξεις ανακοίνωσε και επίσημα τη δημιουργία μητρώου πολιτικών στελεχών από το οποίο θα προκύψουν ουσιαστικά και οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ. «Η ΝΔ αποκτά για πρώτη
φορά μια στρατηγική διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού» υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης συνδέοντας το ζήτημα αυτό με την απάντηση στον προβληματισμό των πολιτών, για το «με ποιους θα κυβερνήσει η ΝΔ; Με τους ίδιους και τους ίδιους;». 

Σύμφωνα με τα όσα άφησε να εννοηθούν ο πρόεδρος της ΝΔ, ουσιαστικά οι βουλευτές του κόμματος θα μπορούν να είναι υποψήφιοι εκ νέου, ωστόσο θα υπάρξουν αυστηρά κριτήρια στην επιλογή των πολιτευτών και αυτό το σκοπό υπηρετεί η δημιουργία του μητρώου πολιτικών στελεχών. 

«Δε θεωρώ δεδομένη τη συμμετοχή κανενός πολιτευτή (όχι βουλευτή) στα ψηφοδέλτια» σημειώνοντας ότι «ο σκοπός είναι να προάγουμε τον εσωτερικό ανταγωνισμό και την ευγενή άμιλλα» ενώ κατέληξε ότι «η ΝΔ έχει πρόθεση ακόμα και να διπλασιάσει τη κοινοβουλευτική της ομάδα. Άρα έχουμε τη δυνατότητα για μια μεγάλη ανανέωση» και στάθηκε στην ευθύνη των πολιτών καθώς όπως τόνισε «έχουν τη δυνατότητα μέσα από το σταυρό προτίμησης να καθορίσουν την ποιότητα της επόμενης βουλής».

Τι είναι το Μητρώο πολιτικών στελεχών

Το τεχνοκρατικό και τεχνικό σκέλος της εφαρμογής αυτής της πρωτοβουλίας παρουσίασε η σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ, Ρεβέκα Πιτσίλκα. Σύμφωνα με τα όσα είπε θα υπάρξουν τρία βήματα.

Σε πρώτη φάση ο οποιοσδήποτε, ακόμα και αν δεν είναι μέλος της ΝΔ θα μπορεί να εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «ananeosi.nd.gr», στέλνοντας το βιογραφικό του, αρθρογραφία και απαντώντας σε διαμορφωμένο από τη ΝΔ ερωτηματολόγιο, ενδεχομένως στέλνοντας και σχετικά βίντεο.

Εν συνεχεία θα υπάρξει «δομημένη συνέντευξη» με κάθε υποψήφιο από επιτροπή που θα αποτελείται από έμπειρα στελέχη από το χώρο της πολιτικής, της αγοράς και τον ακαδημαϊκό χώρο.

Το τρίτο βήμα εφόσον περάσουν τα πρώτα δύο στάδια οι υποψήφιοι θα είναι η ένταξή τους σε προγράμματα επιμόρφωσης και η συμμετοχή τους στο έργο των γραμματειών της ΝΔ, αλλά και η στήριξη της δημόσιας εικόνας και της επικοινωνίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα κριτήρια με βάση τα οποία θα αξιολογούνται οι εν δυνάμει υποψήφιοι βουλευτές θα είναι η «ακεραιότητα, επιρροή, συνέπεια, δημιουργική σκέψη, κοινωνική αντίληψη και κατανόηση, προσήλωση στο αποτέλεσμα, επικοινωνία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ