Quantcast

http://picasion.com/

Το βιβλίο της Άννας Σελίδου «Πώς τον λένε τον Θεό σας» παρουσιάστηκε στη Βέροια

Το βιβλίο της συγγραφέως Άννας Σελίδου με τίτλο «Πώς τον λένε τον Θεό σας», παρουσιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 24/10 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ» με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βέροιας. Χαιρετισμό απηύθυναν ο διευθυντής
Α/θμιας Εκπαίδευσης Διονύσης Διαμαντόπουλος και ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Νίκος Μαυροκεφαλίδης. 
Ένα βιβλίο για την προσφυγιά, που γεννήθηκε έπειτα από τις επισκέψεις της συγγραφέως στην Ειδομένη, προσφέροντας οδοντιατρικές υπηρεσίες. Οι εικόνες που αντίκρισε και τα συναισθήματα που ένιωσε, δεν την άφηναν να κοιμηθεί. «Έγραψα αυτό το βιβλίο, για να γλυκάνω την ψυχή μου και να ηρεμήσω τον ύπνο μου μετά από κάθε επίσκεψη στους καταυλισμούς των προσφύγων στην Ειδομένη», σημείωσε η συγγραφέας.
Για το βιβλίο μίλησαν η Dr Ευθυμία Γώτη, Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής και εκπρόσωπος του Συλλόγου «ΕΡΑΣΜΟΣ» και ο κ. Κωνσταντίνος Μίζας, Επιμελητής Ανηλίκων Βέροιας, ενώ την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά, με τραγούδια για την προσφυγιά, ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος στο πιάνο και η Τζίνα Μιξαφέντη στο τραγούδι.
«Κάθε πρόσφυγας κουβαλάει και μια ιστορία. Στο βιβλίο συναντούμε 3 σπονδυλωτές ιστορίες, αρχικά ασύνδετες, που με εύστοχο και αριστουργηματικό τρόπο γίνονται ένα και τις συνδέουν οι τρομακτικές ιστορίες των παιδιών που τα ξεβράζει η θάλασσα. Η συγγραφέας περιγράφει με γλυκύτητα και τραγικότητα τις ιστορίες των τριών περιπτώσεων. Με ευαίσθητο και διεισδυτικό βλέμμα αναδεικνύει τα δικαιώματα των παιδιών, την προέλευση, το όνειρο, την ελπίδα» ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Γώτη.
«Το βιβλίο περιέχει πολλές αλήθειες και βιώματα παιδιών. Αν και πολλές φορές οι ιστορίες ενός μυθιστορήματος είναι φανταστικές, οι συγγραφείς πάντα κάτι θέλουν να πουν μέσα από αυτές. Το βιβλίο μιλάει για ταυτότητα, σχέσεις και συνύπαρξη. Είναι όμως οι σχέσεις ευθείες ή με προκαταλήψεις που κουβαλάμε από το οικογενειακό μας περιβάλλον; Μέσα μας ζούνε δυο λύκοι, ο καλός και ο κακός. Ποιος νικάει; Αυτός που τον ταΐζεις. Και το βιβλίο της Άννας Σελίδου είναι τροφή για τον καλό λύκο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μίζας.
Έχοντας γίνει μάρτυρας περιπτώσεων θρησκευτικού ρατσισμού, η συγγραφέας ανέφερε αρχικά πως αυτοί που θέλουν να κάνουν θρησκευτικό πόλεμο έχουν ανθρώπους που μπορούν να υπηρετήσουν το σκοπό τους. Για να περάσει στη συνέχεια στις πρόσφατες εικόνες που κατέκλυσαν τις οθόνες μας, με παιδικά κορμιά ξεβρασμένα στις ακτές. 
«Από δυο πράγματα κινδυνεύουν τα παιδιά μας. Πρώτον, να τους μείνει η φρίκη από τις εικόνες των πνιγμένων παιδιών και δεύτερον, να συνηθίσουν σε αυτά που βλέπουν, γιατί το να συνηθίσει το μάτι στο κακό είναι ότι χειρότερο», είπε η κ. Σελίδου περιγράφοντας στη συνέχεια αυτά που έζησε κατά τη διάρκεια των επισκέψεών της στην Ειδομένη.









ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ