Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Άρτσε: Ενας ποδοσφαιρικός μετανάστης στη Βέροια

Στην τρυφερή ηλικία των 18 ετών, η συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαίων πολιτών επιλέγει επαγγελματική κατεύθυνση και ζει μια ανέμελη (περιορισμένων ευθυνών) ζωή. Ο Πέδρο Αρτσε γέμισε τις βαλίτσες του, χαιρέτησε την οικογένειά του και βάδισε στο μονοπάτι της καθιέρωσης στον χώρο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Μετατράπηκε σε μετανάστης στον βωμό της υλοποίησης του
παιδικού ονείρου του. Βλέπετε, το ποδόσφαιρο ήταν κάτι παραπάνω από πάθος. «Από μικρό παιδί, φανταζόμουν τον εαυτό μου να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής», εξομολογήθηκε στη «Μ». Σημερα, έξι χρόνια μετά, βρίσκεται στη Βέροια αναζητώντας τον δρόμο που οδηγεί στην καταξίωση. Πλέον νιώθει έτοιμος – το απέδειξε στον πρόσφατο αγώνα με τον ΠΑΟΚ – να ανταποκριθεί σε ηγετικό ρόλο. Ολοκλήρωσε εξάλλου το… αγροτικό του σε Αναγέννηση Γιαννιτσών και Καβάλα.

Η επιρροή του πατέρα

Είναι αλήθεια βέβαια ότι εισέπραξε την απόλυτη υποστήριξη της οικογένειάς του. Συνήθως, η απόφαση μετανάστευσης – ποσώ μάλλον όταν εμπεριέχει ένα αβέβαιο μέλλον – δεν υποστηρίζεται από τους παλιότερους και πεπειραμένους στα παιχνίδια της ζωής. Κι όμως, ο πατέρας του Πέδρο Αρτσε (σ. σ. ο οποίος επίσης ονομάζεται Πέδρο!), υποστήριξε την απόφαση του γιου του. Επιπλοποιός στο επάγγελμα, έδωσε την ευχή του στον αγαπημένο του Πέδρο, όταν τον συνόδευσε στο αεροδρόμιο για το μακρινό ταξίδι από το Μεξικό στην Ισπανία. «Μπορούσα αλλά δεν ήθελα να εργαστώ στην επιχείρηση του πατέρα μου. Είναι ο άνθρωπος που έχει σημαδέψει τη ζωή μου γιατί πάντα υποστήριζε όλες τις αποφάσεις μου. Κάθε φορά που έρχομαι αντιμέτωπος με ένα πρόβλημα, είναι ο πρώτος άνθρωπος με τον οποίον θα μιλήσω», σημείωσε ο ίδιος.

Η πρώτη πρόκληση για τον Πέδρο Αρτσε παρουσιάστηκε πριν καλά-καλά βγουν οι πρώτες τρίχες της εφηβείας στο πρόσωπό του. Σε ηλικία 12 ετών. Ο Πέδρο Αρτσε γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη Σαλτίγιο η οποία δεν διαθέτει επαγγελματική ομάδα. «Οταν ήμουν 12 ετών μου είχα πρόσκληση ώστε να ενταχθώ στις ακαδημίες της Σίβας. Ωστόσο, ήμουν πολύ μικρός ηλικιακά και η απόσταση των 200 χιλιομέτρων που θα έπρεπε να διανύω σε καθημερινή βάση λειτούργησε αποτρεπτικά. Οπότε, παρέμεινα στη σχολική ομάδα», σημείωσε.

«Καμία σχέση με αυτό που φαντάζεστε»


Ο βραχύσωμος Μεξικάνος εντυπωσίασε τους scout Ακαδημιών που συνηθίζουν να αναζητούν ταλέντα (ακόμη και) στις φτωχογειτονιές της Λατινικής Αμερικής. Τότε, σε ηλικία 18 ετών, του δόθηκε η δυνατότητα να φοιτήσει σε ακαδημία ποδοσφαίρου στην Ισπανία. «Η όλη κατάσταση έμοιαζε ιδανική. Σήμερα όμως, έχοντας βιώσει αυτή την εμπειρία για περίπου ενάμιση χρόνο, δε θα συμβούλευα έναν 18χρονο αθλητή να φοιτήσει στις ακαδημίες», παραδέχθηκε στη «Μ». «Ενιωσα ότι μου παρουσιάστηκε μια σπουδαία ευκαιρία. Το πρόγραμμά μας ξεκινούσε περίπου στις επτά το πρωί. Πρωινό, σχολείο, προπόνηση… Τελειώναμε σε καθημερινή βάση γύρω στις 8-9 το βράδυ. Δεν είχα προσωπική ζωή, μου έλειψε αφάνταστα η οικογένειά μου, κυρίως όμως… Πηγαίνοντας εκεί δίνεις βάση στις υποσχέσεις, ονειρεύεσαι, στην πορεία διαπιστώνεις όμως ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Υπόσχονται πράγματα που δεν μπορούν να υλοποιήσουν».

Το σπουδαιότερο όφελος κατά την παραμονή του στην Ισπανία ήταν η γνωριμία και ο κεραυνοβόλος έρωτας με την Κάρλα. Ισπανίδα στην καταγωγή, ακολούθησε τον Αρτσε στα πρώτα επαγγελματικά βήματά του και την τελευταία τριετία είναι μαζί στη Βέροια. Μάλιστα, πέρυσι ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου. «Είναι το ευτυχέστερο γεγονός της ζωής μου», είπε ο ίδιος.

Η Βέροια, η Σίβας και ο Μπραντ Πιτ


Στα πάθη του Πέδρο Αρτσε εντάσσεται και η μουσική. Αγαπημένο συγκρότημά του είναι οι «Mana». Η επαγγελματική ενασχόληση με τη μουσική θα μπορούσε να αποτελέσει μια παράλληλη εργασιακή απασχόληση για τον ίδιο. Επί του παρόντος, προσπαθεί να γίνει ο μαέστρος της Βέροιας στην οποία αναγνωρίζει την ευκαιρία που του έδωσε. «Ονειρο μου ήταν να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Η Βέροια μου έδωσε αυτή την ευκαιρία. Πλέον πρέπει να εξελιχθώ ακόμη περισσότερο, να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει», είπε. Γενικότερα, δήλωσε αφοσιωμένος στις υποχρεώσεις του στη «Βασίλισσα του Βορρά».

Αντιλαμβάνεται φυσικά ότι, όσο ανεβάζει αγωνιστικές στροφές, τόσο θα προκαλεί το ενδιαφέρον ξένων ομάδων. Όπως για παράδειγμα συνέβη με τη μεξικάνικη Σίβας. «Προσωπικά δεν γνωρίζω το παραμικρό. Ξέρω απλά ότι το περασμένο καλοκαίρι είχε επικοινωνήσει με τον ατζέντη μου και είχε ρωτήσει για μένα. Για να ξεκαθαρίσω το θέμα, το μυαλό μου είναι στις υποχρεώσεις μου με τη Βέροια», συμπλήρωσε.

Η αθλητική ζωή, οι βόλτες στη Θεσσαλονίκη στα ρεπό της ομάδας, ο κινηματογράφος (με σαφή προτίμησε στον αγαπημένο του ηθοποιό Μπραντ Πιτ) είναι μερικά από τα χόμπι του Πέδρο Αρτσε. Ζει, ονειρεύεται και δε φοβάται τις μεγάλες προκλήσεις. Πάνω απ’ όλα όμως είναι ρεαλιστής, είναι μελετημένες οι αποφάσεις του, κοινώς… Καμία σχέση με τις ενέργειες του πρωταγωνιστή της ταινίας «Ο λύκος της Wall Street» που είναι και η αγαπημένη του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ