Quantcast

http://picasion.com/

Απάντηση ΝΟΔΕ Ημαθίας σε ΣΥΡΙΖΑ για Καρασμάνη

Από την Νομαρχιακή Επιτροπή της ΝΔ Νομού Ημαθίας, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: «Εντελώς άσχετοι με την πραγματικότητα, παντελώς απληροφόρητοι, προφανώς κατευθυνόμενοι, αλλά και ταυτόχρονα με κοντή και επιλεκτική μνήμη, πρέπει να είναι οι συντάκτες του δελτίου της Ν.Ε. Σύριζα του Νομού μας, με το οποίο περίπου… κατηγορούν τον πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Καρασμάνη για τα χρήματα που πέτυχε να δοθούν στους ροδακινοπαραγωγούς, για τις ζημιές από την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία!
Και ας το κάνουμε πιο «λιανά»:
Κατ’ αρχήν δεν υπήρξε κανένα «ξέσπασμα Καρασμάνη στη Βουλή κατά του νυν Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης». Υπήρξε απλώς μια οφειλόμενη ντοκουμενταρισμένη, γραπτή αποστομωτική απάντηση στο παραλήρημα του κυρίου Αποστόλου από το Βήμα της Βουλής, με το οποίο για πολλοστή φορά χαρακτήρισε αυτές τις αποζημιώσεις… παράνομες!!
Δηλαδή, αντί να καταγγείλουν τον κύριο Αποστόλου για όσα ανήκουστα (και στρεφόμενα κατά των συμφερόντων των παραγωγών αλλά και της ίδιας της χώρας μας) εκστόμισε στη Βουλή, επιτίθενται στον Γιώργο Καρασμάνη. Γιατί; Διότι του απάντησε με επίσημα έγγραφα και ντοκουμέντα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την μάχη που έδωσε ο ίδιος ως Υπουργός επί 6 μήνες και πήρε στις 13/1/2015 την έγκριση της Κομισιόν για να δοθούν οι αποζημιώσεις!
Αντί να καταγγείλουν τον κύριο Αποστόλου που τόλμησε να πει ότι οι πληρωμές των 33 εκατομμυρίων που δόθηκαν επί υπουργίας Καρασμάνη , είναι «ένα μεγάλο σκάνδαλο που ενέχει παράτυπες και παράνομες διαδικασίες»…
Αντί να ρωτήσουν τον κύριο Αποστόλου γιατί σώνει καλά θέλει να βγάλει «παράνομες» τις αποζημιώσεις και γιατί επιχειρεί να εκθέσει σε κοινοτικό επίπεδο τη χώρα μας…
Αντί να καταγγείλουν ευθέως τον σημερινό Υπουργό για ανεπάρκεια και ανευθυνότητα, που ξέχασε στα συρτάρια του τον τεκμηριωμένο και κοστολογημένο φάκελο και δεν διεκδίκησε ως όφειλε τα 60 εκατομμύρια με τα οποία οι ροδακινοπαραγωγοί θα έπαιρναν και τη δεύτερη δόση…
Αντί να απαιτήσουν από τον κύριο Αποστόλου να τους πει γιατί δεν διαχειρίστηκε σωστά τον φάκελο ροδακίνων για την συνδεδεμένη ενίσχυση, με αποτέλεσμα να χαθούν 3 εκατομμύρια ευρώ το 2015 και να γυρίσουν στις Βρυξέλλες και άλλα 3 εκατομμύρια ευρώ το 2016 …
Αντί αυτών, επιχειρούν να προσάψουν… μομφή για τον τρόπο κατανομής των αποζημιώσεων στον Γιώργο Καρασμάνη, που επί υπουργίας του διεκδίκησε ανυποχώρητα και πέτυχε την κοινοτική έγκριση να δοθούν αυτές οι αποζημιώσεις. Και για να «πείσουν», επικαλούνται:

- Ένα δημοσίευμα της 22/1/15 και δηλώσεις του τότε (επί υπουργίας Καρασμάνη) αναπληρωτή Υπουργού Πάρη Κουκουλόπουλου. Ο οποίος, μετά από συνάντηση με εκπροσώπους Ομάδων Παραγωγών της Κοζάνης και – προφανώς - επειδή δεν γνώριζε τις λεπτομέρειες της εξάμηνης προσπάθειας του Καρασμάνη δήλωσε για αποζημιώσεις με δήθεν ευνοϊκές διαδικασίες για την Πέλλα.
Στην Ν.Ε Σύριζα του Νομού μας έχουν επιλεκτική μνήμη. Γι’ αυτό να τους την φρεσκάρουμε.
Οκτώ μέρες νωρίτερα, στις 14/1/2015, 24 ώρες μετά την έγκριση για αποζημιώσεις, σε Δελτίο Τύπου ο κ. Κουκουλόπουλος μιλάει για ¨σύμφωνη γνώμη της Κομισιόν και για φάκελο ενταγμένο στους κανόνες της ευρωπαϊκής πολιτικής¨. Προσθέτοντας ότι η κατανομή των χρημάτων θα γίνει μετά από συζήτηση με τις Ο.Π.
Από τον πρώην Αναπληρωτή είχε διαφύγει ότι αυτό δεν μπορούσε να γίνει, δεδομένου ότι στον φάκελο που είχε κατατεθεί από τον Καρασμάνη τον Οκτώβρη του 2014, οι πληρωμές είχαν κατηγοριοποιηθεί με βάση τις τιμές πώλησης ανά Νομό και σύμφωνα με τα εκδοθέντα τιμολόγια που είχαν προσκομιστεί πάντα σε συνεργασία με τις Ο.Π. Και βέβαια, δεν ήταν δυνατόν ούτε να αγνοηθούν οι παραγωγοί της Κοζάνης για 20 και 30 ευρώ το στρέμμα, αλλά ούτε και η κατανομή των αποζημιώσεων να γίνει σύμφωνα με τις διαθέσεις των εκπροσώπων των Ο.Π. του συγκεκριμένου Νομού. Αυτά ούτε στα σοβιετικά κολχόζ δεν γινόντουσαν. Διότι τότε δεν θα ήμασταν σοβαροί στην Ευρώπη και στη διεκδίκηση των 60 εκατομμυρίων.

Όσο για τους φίλους της Ν.Ε. Σύριζα, καλό είναι να βγουν και να πουν ανοιχτά στους ροδακινοπαραγωγούς του Νομού μας, αν συντάσσονται με τον σημερινό Υπουργό και την περίεργη – τουλάχιστον – εμμονή του να χαρακτηρίζει τις αποζημιώσεις που εισέπραξαν ¨παράνομες¨ και τη χώρα μας ως ¨παραβάτη¨ των κοινοτικών Κανονισμών.

…Και επειδή φαίνεται ότι δεν διάβασαν προσεκτικά την ντοκουμενταρισμένη απάντηση του Καρασμάνη στα παραληρήματα του κυρίου Αποστόλου, τους την παραθέτουμε. Ας την διαβάσουν τώρα για να μην συνεχίσουν να παραπλανούν».

ΓΙΑ ΤΗ ΝΟ.Δ.Ε Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΛΠΑΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ