Quantcast

http://picasion.com/

Συγκλονίζει και διδάσκει ανθρωπιά διάσημος Ημαθιώτης μπασκετμπολίστας

Τον Χάρη Γιαννόπουλο μπορεί και να μην τον γνωρίζετε. Αν είστε φίλοι του μπάσκετ, σίγουρα θα τον θυμάστε είτε από την θητεία του στον ΠΑΟΚ, είτε από εκείνη στον Ολυμπιακό, είτε από αυτή στον Παναθηναϊκό. Πλέον, παίζει στο Ρέθυμνο, είναι έτοιμος για μεγάλη χρονιά, αλλά δεν μένει εντός των τεσσάρων γραμμών. Είναι ένας άνθρωπος με συνείδηση, που βλέπει τα πράγματα με
περισσότερη ευαισθησία. Το blog που έγραψε στην ιστοσελίδα rockyourlife.gr δείχνει τον τρόπο σκέψης του για συγκεκριμένα πράγματα που βρίσκονται το τελευταίο διάστημα στην καθημερινότητά μας. Το προσφυγικό ζήτημα είναι ένα από αυτά. Σημαντικό πρόβλημα, κυρίως γι' αυτούς τους ανθρώπους που ταλαιπωρούνται και προσπαθούν να επιβιώσουν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τις πατρίδες τους, αλλά βρίσκουν τους πάντες εναντίον τους. Ο Χάρης Γιαννόπουλος παραδέχθηκε πως πλέον δεν είναι περήφανος για το μέρος από το οποίο κατάγεται, για το μέρος στο οποίο έζησε μέχρι τα 14 του. Ο λόγος; Η απόφαση επτά συμβουλίων γονέων και κηδεμόνων να μην πηγαίνουν στα ίδια σχολεία τα προσφυγόπουλα με τα παιδιά της Αλεξάνδρειας Ημαθίας.
Μια απόφαση που δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του Έλληνα. Διαβάστε αναλυτικά όσα έγραψε ο παίκτης του Ρεθύμνου Cretan Kings:

«Γεννήθηκα και έζησα τα 14 πρώτα μου χρόνια στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Μια κωμόπολη η οποία όπως είναι προφανές πήρε το όνομά της από τον Μέγα Αλέξανδρο. Η Αλεξάνδρεια λοιπόν όντας γενέτειρα μου αναφέρεται από μέρους μου σε κάθε ευκαιρία. Έστω και στις λιγοστές συνεντεύξεις που δίνω φροντίζω να την αναφέρω γιατί μέχρι πριν λίγες μέρες ήμουν περήφανος που κατάγομαι από ένα μέρος που έχει το όνομα ενός ανθρώπου που άλλαξε πριν χιλιάδες χρόνια την ιστορία του κόσμου με τις αρετές του, την παιδεία του και φυσικά τη μεγάλη στρατηγική του ικανότητα.

Πριν λίγες ημέρες λοιπόν πάρθηκε μια απόφαση από τα 7 συμβούλια γονέων και κηδεμόνων της Αλεξάνδρειας. Η απόφαση αυτή είναι να μην πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο τα προσφυγόπουλα με τα παιδιά της Αλεξάνδρειας. Η απόφαση που πάρθηκε από τα συμβούλια όλων των σχολείων είναι οπισθοδρομική, στενόμυαλη κι επικίνδυνη. Ο ρατσισμός δεν θα βοηθήσει αυτό το λαό να εναρμονιστεί με την κοινωνία που τον έφεραν να ζήσει. Το αντίθετο, θα οδηγήσει σε συγκρούσεις και διαφορές μεταξύ των κατοίκων. Σε μια περίοδο που όλος ο πλανήτης δείχνει το χειρότερο του ανθρωπιστικό πρόσωπο ο τόπος μου αποφάσισε κι αυτός να κάνει το ίδιο. Να δείξει δηλαδή σε όλους ότι η ελληνική φιλοξενία είναι κάπου θαμμένη μαζί με τον Μέγα Αλέξανδρο.
Οι γονείς επικαλέστηκαν λόγους υγιεινής. Πόση ντροπή θα έπρεπε να νιώθουν. Τα προσφυγόπουλα είναι εμβολιασμένα και θα έχουν κίτρινο βιβλιάριο, οπότε οι δικαιολογίες για την υγιεινή των παιδιών τους είναι μια μεγάλη μπαρούφα. Είναι ξεκάθαρο ότι ένα κοινωνικό πρόβλημα δημιουργεί συνθήκες τις οποίες δεν είμαστε πάντα έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αλλά όταν η πρώτη σου επιλογή είναι να αποκλείσεις έναν άλλο άνθρωπο και να τον βάλεις στο περιθώριο είναι πραγματικό λυπηρό. Δεν είμαι ονειροπαρμένος ούτε πιστεύω ότι μπορώ να αλλάξω τον κόσμο. Δεν το θέλω άλλωστε, το να αλλάξω τον κόσμο σύμφωνα με τα δικά μου σταθμά είναι ότι πιο φασιστικό έχει ειπωθεί. Αυτό που θα ήθελα όμως είναι να αντιμετωπίζουμε τον συνάνθρωπο μας με περισσότερη αγάπη και λιγότερο φόβο. Ελπίζω ο τόπος από τον οποίο κατάγομαι να μπορέσει να αγκαλιάσει αυτά τα παιδιά που έφυγαν από τα σπίτια τους και να τους δείξει τις αρετές του λαού μας. Να τους δείξει τα καλά στοιχεία των Ελλήνων και να μάθει από αυτούς όπως θα μάθουν κι αυτοί από εμάς».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ