Quantcast

http://picasion.com/

Ερώτηση από το ΚΚΕ στη Βουλή για το Δημοτικό σχολείο της Αγ. Βαρβάρας

Ερώτηση για προβλήματα στο κτίριο Δημοτικού Σχολείου Αγ. Βαρβάρας - Ασωμάτων - Άμμου κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής: «Σοβαρό κτιριακό πρόβλημα αντιμετωπίζει το 6θέσιο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Βαρβάρας, Ασωμάτων, Άμμου του Δήμου Βέροιας. Το σχολείο αυτό αποτελεί, ήδη από το 1987, συγχωνευμένο σχολικό συγκρότημα τριών γειτονικών
συνοικισμών (Αγίας Βαρβάρας, Ασωμάτων, Άμμου) της Βέροιας. Η έδρα της διεύθυνσης του σχολείου βρίσκεται στο διδακτήριο της Τ.Κ. Αγίας Βαρβάρας, όπου στεγάζονται και οι τάξεις Δ΄, Ε΄, Στ΄. Στο διδακτήριο της Τ.Κ. Ασωμάτων στεγάζονται οι τάξεις Α΄, Β καθώς και το ολοήμερο τμήμα, ενώ η Γ΄ τάξη στεγάζεται στο διδακτήριο της Τ.Κ. Άμμου.

Η παλαιότητα κατασκευής του κτιρίου του σχολείου στην Αγ. Βαρβάρα (κατασκευασμένο από την δεκαετία του ’50), αλλά κυρίως η ελλιπής ως και ανύπαρκτη συντήρηση του, έχει δημιουργήσει προβλήματα, τα οποία με τη σειρά τους δυσκολεύουν την εκπαιδευτική διαδικασία. Στις σχολικές αίθουσες του κτιρίου μπαίνουν νερά, από τα παράθυρα που δεν έχουν αλλαχθεί από τότε που φτιάχτηκε το κτίριο, αλλά και από την σκεπή που και αυτή παραμένει ίδια από τότε.

Σε κάποιες αίθουσες, οι μαθητές αναγκάζονται να μαζεύονται σε μια γωνία ώστε να μην βρέχονται από τα νερά. Επειδή όμως, σε άσχημη κατάσταση βρίσκονται και τα ταβάνια καθώς είναι φτιαγμένα από κάποιου τύπου ψευδοροφή, με την υγρασία που παίρνουν από την σκεπή, υπάρχει κίνδυνος να αποκολληθεί κάποιο κομμάτι, πιθανότητα άκρως επικίνδυνη για την σωματική ακεραιότητα αλλά και τη ζωή μαθητών δασκάλων και όσων άλλων βρίσκονται εντός του κτιρίου εκείνη τη στιγμή.

Τέλος να αναφέρουμε ότι γονείς και εκπαιδευτικοί, αναγκάζονται να βάφουν το κτίριο και πολλές φορές μάλιστα με δικά τους έξοδα, καθώς εδώ και πολλά χρόνια το κτίριο τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά δεν βαφόταν.

Όσο αφορά στα σχολικά κτίρια των άλλων δύο τοπικών κοινοτήτων, οι περιφράξεις των αυλών των σχολείων είναι ελλιπείς με αποτέλεσμα αδέσποτα σκυλιά να εισέρχονται στον χώρο, ενώ μαθητές και γονείς αναφέρουν τσιμπήματα από έντομα (ψύλλους, τσιμπούρια κ.λπ.).

Παρά το γεγονός ότι τα παραπάνω προβλήματα είναι γνωστά στην Τοπική Διοίκηση, δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια το πρόβλημα μόνο μεγαλώνει παρά λύνεται.

Για την κατάσταση αυτή ευθύνη έχουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που με την πολιτική υποχρηματοδότησης της Παιδείας, τα ελάχιστα κονδύλια για ανέγερση σχολείων, οξύνουν το στεγαστικό σχολικό πρόβλημα, ενώ με τις Συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα, ουσιαστικά ιδιωτικοποιούν τη σχολική στέγη και επιβαρύνουν το λαϊκό εισόδημα, η Παιδεία γίνεται όλο και πιο ταξική και μετατρέπεται σε εμπόρευμα, που πληρώνει αδρά η λαϊκή οικογένεια.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την ικανοποίηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό, των αναγκών σχολικής στέγης των μαθητών του 6θέσιου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Βαρβάρας, Ασωμάτων, Άμμου του Δήμου Βέροιας.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ