Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πολύτιμος βαθμός για τη Βέροια 0-0 με τον ΠΑΟΚ

Η Βέροια με πολύ καλή αμυντική λειτουργία σταμάτησε τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έμεινε για δεύτερο σερί ματς Σούπερ Λιγκ στο 0-0. Ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ του Περέιρα στο 43' ως οφσάιντ. Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς, ήθελε τη νίκη μετά το 0-0 στην Τούμπα επί της Ξάνθης, όμως ελάχιστες φορές κατάφερε να φανεί απειλητική στην εστία του Λόπεθ. Η Βέροια με
οργάνωση και υπομονή κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Στο β' ο Ίβιτς προσπάθησε με τις αλλαγές να τονώσει την επίθεσή του, αλλά η νευρικότητα του Δικεφάλου του Βορρά ήταν φανερή και η Βέροια πήρε τον πρώτο πόντο στην έδρα της χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ο Θωμάς Γράφας, στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Βέροιας, παράταξε τη «βασίλισσα του βορρά» με ένα καθαρό «4-4-2»: Λόπεθ κάτω από τα δοκάρια, τετράδα στην άμυνα Μαλόν, Μαραγκό, Καλί, Ναβαλόφσκι, στη μεσαία γραμμή Βασιλαντωνόπουλο, Μπαλάφα, Μεληκιώτη, Αρτσε και στην επίθεση τους Βίτι με Καπετάνο.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με 4-4-2. Τερματοφύλακας ο Γλύκος, δεξί μπακ ο Κρέσπο, αριστερό ο Λέοβατς, σέντερ μπακ οι Βαρέλα και Μαλεζάς. Στα άκρα οι Μυστακίδης και Ροντρίγκες, στο κέντρο Τσίμιροτ και Χαρίσης, στην επίθεση Περέιρα και Αθανασιάδης.

Πολύ κακό ματς έγινε στο πρώτο μέρος. Ο ΠΑΟΚ έδειξε ασύνδετος και νωθρός, βγάζοντας ελάχιστες φάσεις, ενώ η Βέροια στάθηκε καλά αμυντικά και έδειχνε ικανοποιημένη κρατώντας το μηδέν πίσω. Λίγο πριν το τέλος του α' μέρους πάντως, ο ΠΑΟΚ πέτυχε γκολ με τον Περέιρα, το οποίο ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε πρώτη φορά στο 9', με τον Λέοβατς να κάνει από αριστερά σέντρα στο δεύτερο δοκάρι για τον Μυστακίδη, ο οποίος έστειλε τη μπάλα άουτ με κεφαλιά.

Οι γηπεδούχοι, είχαν ένα μακρινό σουτ του Ναβαλόφσκι στο 18', που κατέληξε επίσης μακριά από την εστία.

Στην συνέχεια, οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε ανταγωνισμό για τα πιο πολλά λάθη, με μία καλή «κατεβασιά» του Καπετάνου στο 34' να καταλήγει με σουτ άουτ εκτός περιοχής.

Στο 43' όμως έγινε μία φάση που σίγουρα θα συζητηθεί. Ο Περέιρα εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Μπαλάφας έδιωξε αρχικά, αλλά οι φιλοξενούμενοι πήραν την απόκρουση και ο Περέιρα μετά από κάθετη μπαλιά του Τσίμιροτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με δυνατό σουτ. Ωστόσο, το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ, παρ' όλο που το τηλεοπτικό ριπλέι έδειξε ότι ο σκόρερ καλυπτόταν φανερά από τους αμυνόμενους.

Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν αλλά μάταια, με το α' μέρος να λήγει χωρίς τέρματα και τον Αθανασιάδη να δέχεται κίτρινη μετά τη λήξη.

Ο Ίβιτς προέβη στην πρώτη του αλλαγή, βάζοντας τον Κάμπος αντί του Μυστακίδη, ο οποίος πέρασε στο αριστερό άκρο.

Η ανάπτυξη του ΠΑΟΚ δεν βελτιώθηκε αρχικά, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 53' με γύρισμα του Χαρίση στον Κλάους, ο οποίος όμως τελείωσε την φάση με αδύναμο ψαλιδάκι στα χέρια του Λόπεθ.

Ο Θωμάς Γράφας από την άλλη, έκανε την πρώτη του κίνηση στο 55', με τον Σισίνιο να παίρνει την θέση του Βίτι, ενώ πριν την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα έβαλε και τον Χαροντάκη αντί του Μεληκιώτη.

Στο 60', ο ΠΑΟΚ έχασε μία καλή ευκαιρία, με τον Περέιρα να εκτελεί φάουλ από αριστερά και τον αμαρκάριστο Μαλεζά να στέλνει τη μπάλα άουτ με κεφαλιά. Αμέσως μετά ο Ίβιτς έκανε και την δεύτερη αλλαγή του με Μπίσεσβαρ αντί Περέιρα.

Στο 65΄, η Βέροια είχε την πρώτη μεγάλη της ευκαιρία στο ματς, με τον Βασιλαντωνόπουλο να αιφνιδιάζει καθώς βρέθηκε σε καλή θέση στην περιοχή, αλλά το δεξί σουτ του πέρασε λίγο δίπλα από το δεξίδ δοκάρι του Γλύκου!

Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Μπίσεσβαρ ξέφυγε από αριστερά και έβγαλε παράλληλα για τον Κάμπος, ο οποίος για χιλιοστά δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και μάλιστα συγκρούστηκε με το δοκάρι!

Οι γηπεδούχοι στην αντίπερα όχθη... ξεμύτισαν ξανά στο 70', με τον Χαροντάκη να κάνει ένα καλό σουτ έξω από την περιοχή, που όμως κατέληξε πάνω από τα δοκάρια.

Το ματς είχε αποκτήσει πλέον περισσότερο ενδιαφέρον και στο 72' ο Λέοβατς έστειλε τη μπάλα άουτ από καλή θέση στην περιοχή, έπειτα από διώξιμο του Λόπεθ σε εκτέλεση κόρνερ.

Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Ίβιτς ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, με τον Κουλούρη να μπαίνει ως τελευταίο χαρτί στην επίθεση αντί του Μυστακίδη.

Η νευρικότητα όμως παρέμενε στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ και στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Γράφας θέλησε να «κλειδώσει» το αποτέλεσμα με τον Παπαστεριανό αντί του Άρτσε.

Ο Δικέφαλος απείλησε στο 84' μετά από άλλο ένα κόρνερ, αλλά ο Αθανασιάδης βρήκε σώματα από κοντά, ενώ ένα λεπτό αργότερα οι φιλοξενούμενοι έβαλαν κάτω την μπάλα, ο Μπίσεσβαρ έβγαλε υπέροχα με τακουνάκι τον Κουλούρη τετ-α-τετ, όμως ο Λόπεθ απόκρουσε σε κόρνερ το πλασέ του νεαρού επιθετικού!

Η Βέροια από την πλευρά της προσπάθησε να αιφνιδιάσει με το σουτ του Χαροντάκη που πέρασε άουτ στο 89'.

Δεν τα κατάφερε, αλλά κράτησε ψύχραιμα στην πίεση του ΠΑΟΚ στο τέλος και πήρε έναν πολύτιμο πόντο στο ντεμπούτο του Θωμά Γράφα στον πάγκο, με την ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς να μένει ξανά άσφαιρη...

BΕΡΟΙΑ - ΠΑΟΚ 0-0
Σούπερ Λιγκ 2016-17, 6η Αγωνιστική, Δημ. Στάδιο Βέροιας
Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)
Βοηθοί: Χούσκογλου (Θράκης), Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου)
Κίτρινες: Άρτσε - Αθανασιάδης, Τσίμιροτ
ΒΕΡΟΙΑ (Γράφας, 4-2-3-1): Λόπες - Μαλόν, Μαραγκός, Καλί, Ναβαλόφσκι - Άρτσε (83' Παπαστεριανός), Μπαλάφας - Βασιλαντωνόπουλος, Μεληκιώτης (59' Χαροντάκης), Βίτι (55' Σισίνιο) - Καπετάνος.
ΠΑΟΚ (Ίβιτς, 4-4-2): Γλύκος - Κρέσπο, Βαρέλα, Μαλεζάς, Λέοβατς - Μυστακίδης (74' Κουλούρης), Τσίμιροτ, Χαρίσης, Ροντρίγκες (46' Κάμπος) - Περέιρα (62' Μπίσεσβαρ), Αθανασιάδης.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ