Quantcast

http://picasion.com/

Εντυπωσιάστηκε από τη «Venus» η Μπακογιάννη

Τις εγκαταστάσεις της Venus Growers στη Βέροια επισκέφθηκε την Πέμπτη η πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη, επικεφαλής κλιμακίου της ΝΔ. Η κα Μπακογιάννη, συνοδευόμενη από τους βουλευτές Ημαθίας Απόστολο Βεσυρόπουλο, Β’ Θεσσαλονίκης Θεόδωρο Καράογλου και Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τα μέλη του Δ.Σ. της Venus
Growers για τις δραστηριότητες του αγροτικού συνεταιρισμού, αναγνωρισμένου και ως ομάδας παραγωγών, στον τομέα των μεταποιημένων φρούτων. Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Αντώνης Μαρκοβίτης, κατά τη συνάντηση του με το κλιμάκιο της ΝΔ, ανέφερε πως αυτός έχει κύκλο εργασιών 70 εκατ. ευρώ, με προοπτική να ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια. «Τα επόμενα χρόνια, θα διακινεί 12 προϊόντα, με 400 κωδικούς και είναι η πρώτη αγροτική εξαγωγική συνεταιριστική επιχείρηση της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «η χώρα μας έχει μια παγκόσμια πρωτιά στον τομέα της μεταποίησης και συγκεκριμένα της κομπόστας, αφού κατέχει το 41,5% των παγκόσμιων εξαγωγών, εκ των οποίων σε μια χρόνια χωρίς προβλήματα η Venus έχει το 8-10%. Σε ερώτηση της κας Μπακογιάννη για το ποσά στρέμματα δενδρυλλίων ροδακινιάς διαθέτει ο συνεταιρισμός, ο γενικός διευθυντής της Venus, Στέλιος Θεοδουλίδης, ανέφερε ότι φτάνουν τα 2.500 εκτάρια με περίπου 160.000 δέντρα. Η πρώην υπουργός επισκέφθηκε παράλληλα τις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού, τον χώρο επεξεργασίας των νωπών φρούτων και το συσκευαστήριο, όπου και συνομίλησε με εργαζόμενους. Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προϊόντα ενώ εντυπωσιάστηκε για την καινοτομία τους και είχε την ευκαιρία να γευτεί ορισμένους από τους κωδικούς που παράγει η επιχείρηση και να προτείνει να μπουν στα κυλικεία των σχολείων.


Πηγή: ypaithros.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ