Μικρά «μυστικά» του Facebook

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
Μπορεί το Facebook να λειτουργεί για περισσότερο από μια δεκαετία και οι Βεροιώτες χρήστες να είναι πλέον έμπειροι, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν μερικές συμβουλές, κόλπα και ρυθμίσεις που κάποιοι μπορεί να μην γνωρίζουν. Ο «δαιμόνιος» φροντίζει οι αναγνώστες του «Βεροιώτη» να είναι οι πιό ενημερωμένοι.

Δείτε μερικά χρήσιμα μυστικα του Facebook για να ξέρετε πάντα τι σας γίνεται στον χαώδες ίντερνετ: 

1. Ποιοι φίλοι σας έχουν αγνοήσει
Αν θέλετε να δείτε όλους τους χρήστες που έχουν αγνοήσει τα αιτήματα φιλίας σας στο Facebook καθ’ όλη τη διάρκεια των ετών που έχετε το λογαριασμό σας υπάρχει λύση. Ανοίγετε το Facebook από τον υπολογιστή, όχι από το κινητό. Επιλέγετε τα αιτήματα φιλίας και στη συνέχεια «Προβολή όλων». Εκεί έχετε την επιλογή να δείτε τα απεσταλμένα αιτήματα και στη συνέχεια σε ποιους εκκρεμμούν τα αιτήματα που έχετε στείλει και δεν τα έχουν αποδεχτεί.

2. Παίξτε παιχνίδια στο Messenger
Αν και πολλοί το γνωρίζουν ήδη κάποιοι δεν το έχουν ακούσει καν. Μέσα από το Messenger μπορείτε να παίξετε διάφορα παιχνίδια με τους φίλους σας όπως ποδόσφαιρο και σκάκι. Για το ποδόσφαιρο για παράδειγμα στείλτε μια μπάλα ποδοσφαίρου σε έναν φίλο σας. Ακουμπήστε την μπάλα μόλις έχει σταλεί και ξεκινήστε το παιχνίδι. Για το σκάκι ανοίξτε τη συνομιλία, γράψτε «@fbchess play» και στείλτε το.

3. Δείτε σε ποιες φωτογραφίες έχουν κάνει like οι φίλοι σας

Υπάρχει ένας απλός τρόπος για να δείτε σε ποιες φωτογραφίες έχουν κάνει συνολικά like οι φίλοι σας στο Facebook. Βασική προϋπόθεση είναι να έχετε ρυθμίσει το προφίλ σας στην αγγλική γλώσσα. Πηγαίνετε στην μπάρα με τα εργαλεία και δοκιμαστικά πατήστε Photos liked by me. Θα σας εμφανιστούν οι φωτογραφίες που έχετε κάνει like. Ακολούθως κάντε το ίδιο και για κάποιον φίλο σας βάζοντας το όνομά του μετά από το «by».

4. Ρυθμίστε την ασφάλεια σας αν ξεχαστείτε κάπου συνδεδεμένοι

Εάν κατά λάθος ξεχαστήκατε συνδεδεμένοι από έναν ξένο ή δημόσιο υπολογιστή, μην φοβάστε, μπορείτε να αποσυνδεθείτε γρήγορα. Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις - Ασφάλεια - Από πού έχετε συνδεθεί και επιλέξτε «τέλος δραστηριότητας» για τον υπολογιστή από τον οποίο θέλετε να αποσυνδεθείτε από απόσταση.