Quantcast

http://picasion.com/

Πουλασουχίδης: «Οι μαθητές στα σπίτια τους μπορεί να βλέπουν πολύ χειρότερα από αυτά που συμβαίνουν σε έναν οίκο ανοχής»

Το θέμα της απομάκρυνσης των οίκων ανοχής που λειτουργούν στην περιοχή Γιοτζαλίκια, δίπλα στο νέο σχολικό συγκρότημα, συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Βέροιας. Το Σώμα κλήθηκε να ψηφίσει την αύξηση της απόστασης που πρέπει να οριστεί ανάμεσα σε οίκους ανοχής και σχολεία, από 200 μέτρα που ισχύει βάσει νόμου, στα 300 μέτρα. Εκ μέρους των δυο οίκων
ανοχής που λειτουργούν στην περιοχή, παραβρέθηκε στη συνεδρίαση ο δικηγόρος τους κ. Πουλασουχίδης, όπου αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον από την πλευρά τους να περιορίσουν τα προβλήματα που θα δημιουργούσε η παρουσία τους στο νέο σχολικό συγκρότημα. Πρότειναν μάλιστα τη μεταφορά της εισόδου στην άλλη πλευρά, καθώς και την έναρξη της λειτουργίας τους 2 ώρες μετά την έναρξη των μαθημάτων.

«Το εισηγητικό δεν έχει λογική βάση. Βάσει του νόμου, τα 200 μέτρα δεν μπορούν να αλλάξουν με απόφαση δημοτικού συμβουλίου. Το πρώτο οίκημα που βρίσκεται σε απόσταση 215 μέτρων, αν μετακινηθεί η είσοδος θα είναι στα 255 μέτρα και πάλι δε θα είναι νόμιμο. Η πρότασή τους είναι να μεταφέρουν την είσοδο από την άλλη πλευρά για να μην προκαλούν τους μαθητές και να λειτουργούν 2 ώρες μετά την έναρξη των μαθημάτων. Μέσα στο σπίτι τους οι μαθητές μπορεί να βλέπουν πράγματα χειρότερα από αυτά που συμβαίνουν στον οίκο ανοχής. Αυτή την πρόταση δε θα έπρεπε να την κάνει με απόσταση, αλλά να καταργηθούν γενικά; Δε θα έπρεπε να ορίσει μια άλλη περιοχή όπου θα έπρεπε να μεταφερθούν; 


Δεύτερο οίκημα 197,5 μέτρα απόσταση σύμφωνα με το εισηγητικό. Δεν έχει όμως καμία οπτική επαφή με το σχολείο και τους μαθητές. Εκτός σχεδίου πόλης και τα μέτρα είναι αμφισβητούμενα. Θα ζητήσω είτε να απορριφθεί η εισήγηση είτε να συνεχίσουν να εκδίδονται οι άδειες. Μάλιστα, ο κ. Πουλασουχίδης στο τέλος της τοποθέτησής του έκανε έναν εύστοχο σχολιασμό για το γεγονός πως το θέμα των οίκων ανοχής συζητήθηκε αμέσως μετά από τη θέμα του τσιγάρου. «Κύριε πρόεδρε, όταν βάζετε θέματα στο δημοτικό συμβούλιο πρέπει να έχουν μια λογική σειρά. Πήγατε από το τσιγάρο στο σεξ, ενώ θα έπρεπε να κάνετε το αντίθετο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ