Quantcast

http://picasion.com/

Βιβλιοπαρουσίαση στον Κοπανό στο πλαίσιο της Στ΄ Εβδομάδας Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού

Η Εταιρεία Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου των Θεοδώρας Μαυρίδου και Κωνσταντίνου Χατζηστυλλή με τίτλο «Γυμναστικός Σύλλογος Ποντίων Ναούσης "Ακρίτας" 1928 - 1956», που συνδιοργανώνει με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοπανού Νάουσας «Η Μίεζα». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη
28 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 19:00 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου, στην Κεντρική Πλατεία του Κοπανού και εντάσσεται στο πλαίσιο της Στ' Εβδομάδας Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού της Ε.Μ.Ι.Π.Η.. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Δημητριάδης Βασίλης - Υπ. Δρ. Ιστορίας Α.Π.Θ.
Δρ. Μάλλιος Γεώργιος - Φιλόλογος
Μαυρίδου Θεοδώρα - Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής
Συντονίζει η κα Μαρία - Ειρήνη Τσακίδου, υπεύθυνη Πολιτισμού του Συλλόγου «Η Μίεζα».

Οι συγγραφείς

Θεοδώρα Μαυρίδου
Σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Υπήρξε πρωταθλήτρια χιονοδρομίας τη δεκαετία 1980. Έλαβε μέρος σε διεθνείς διοργανώσεις και παγκόσμια πρωταθλήματα και εργάστηκε επί σειρά ετών ως σωματειακή και ομοσπονδιακή προπονήτρια. Συμμετείχε ως επιμορφώτρια σε εκπαιδευτικές ημερίδες και σχολές της ειδικότητας της σε φορείς όπως η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και το Υπουργείο Παιδείας. Έλαβε μέρος ως εισηγήτρια σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια, ενώ άρθρα της δημοσιεύτηκαν σε επιστημονικά περιοδικά. Σήμερα υπηρετεί στο Λάππειο Γυμνάσιο Νάουσας και είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Κωνσταντίνος Χατζηστυλλής
Σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Υπήρξε αθλητής καλαθοσφαίρισης και εργάστηκε ως προπονητής σε τοπικά σωματεία. Συμμετείχε ως εισηγητής σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια, ενώ άρθρα του δημοσιεύτηκαν σε επιστημονικά περιοδικά. Σήμερα είναι μέλος του Τοπικού Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάουσας, της Ένωσης Σωματείων Αντισφαίρισης Κ.Δ.Μακεδονίας και του Δ.Σ. του Ομίλου Αντισφαίρισης Νάουσας. Υπηρετεί σε σχολεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν.Ημαθίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ