Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τσίπρας από ΔΕΘ: Παγώνουν για όλους οι ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ

ΤΟ 10 % ΕΙΔΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
Μόνο το 10% του συνόλου των συνταξιούχων είδε μειώσεις στις συντάξεις του, υποστήριξε ο Α. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην 81η ΔΕΘ. «Το 90% των συνταξιούχων δεν είδαν μειώσεις. Υπάρχουν μειώσεις στις επικουρικές. Σχεδόν οι μισοί ασφαλισμένοι παίρνουν επικουρικές και μόνο το 20% από αυτούς είδαν μειώσεις,
δηλαδή το 10% στο σύνολο των συνταξιούχων. Μάλιστα, από αυτούς που λαμβάνουν επικουρικές μόνο το 10%, δηλαδή το 5% του συνόλου των συνταξιούχων, είδαν μειώσεις 40%. Ωστόσο, η παραπληροφόρηση δημιούργησε μια ατμόσφαιρα εκρηκτική», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα είχε κάνει βαρυσήμαντη ανακοίνωση για το πάγωμα των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών σε ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ, μέτρο που αν εφαρμοστεί δίνει ανακούφιση σε χιλιάδες μικροεπιχειρηματίες στην Ημαθία και όλη την Ελλάδα:

«Οι ασφαλιστικές οφειλές των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΑ που καθίστανται ληξιπρόθεσμες ως και τις 31.12.2016, παγώνουν, χωρίς βεβαίως να διαγραφούν, ώστε να μπορεί κανείς να είναι ασφαλιστικά ενήμερος εάν είναι συνεπής στις τρέχουσες οφειλές του. Διότι από 1.1.2017 οι ασφαλιστικές εισφορές δεν προκύπτουν αυθαίρετα αλλά συνδέονται με την πραγματική οικονομική δυνατότητα του ασφαλισμένου. Πρόκειται για ένα μέτρο πραγματική ανάσα για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες αλλά και για τη βιωσιμότητα του νέου δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης» είπε ο Πρωθυπουργός.

Αναφορικά με αυτή του την ανακοίνωση στην συνέντευξη τύπου κατέστησε σαφές ότι «αφορά το σύνολο των ασφαλισμένων στα δύο ταμεία.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ