Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ακριβόπουλος: «Συμφωνία αλήθειας και στην Ημαθία»

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη τυγχάνει τον γνωρίζω χρόνια. Η μεθοδικότητα, αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα του σε ο,τι κι αν είχε καταπιαστεί ήταν αυτό που μου κέντρισε το ενδιαφέρον ώστε να δω τον Κυριάκο σαν πολιτικό. Έναν πολιτικό ο οποίος ξέρει πως να το κάνει, όπως λέμε στην αγγλική «Έχει το Know-How». Δεν τάζει, δεν υπόσχεται αλλά δουλεύει ασταμάτητα κι απρόσκοπτα, επιβραβεύοντας την δουλειά της ομάδας του. Η ομάδα για εκείνον είναι πάνω απ' όλα, καθώς δεν επιδιώκει την προσωπική του προβολή αλλά το γενικό καλό προτάσσοντας τους ανθρώπους δίπλα του. Μια ομάδα με κοινό όραμα, αξίες , ήθος και πάθος για εξέλιξη, δημιουργία και καινοτομία.

Τον ακολούθησα τον Κυριάκο ή καλύτερα συμπορεύτηκα με τον Κυριάκο όταν έμαθα ότι θα εργαζόταν για το γενικότερο καλό, μπαίνοντας μπροστά στη μάχη της διεκδίκησης της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης της ΝΔ. Θεωρώ ότι δεν τίθεται θέμα χρώματος, ούτε ιδεολογίας αλλά κοινής λογικής στο ποιος μπορούσε καλύτερα να διαχειριστεί το επερχόμενο χαρτοφυλάκιο του πρωθυπουργού απρόσκοπτα και με μόνο του γνώμονα το κοινό συμφέρον. Κι έτσι μπήκαμε μαζί στον αγώνα αυτό. Ο δρόμος για την διεκδίκηση δεν ήταν εύκολος, ούτε στρωμένος με ροδοπέταλα. Μας θεωρούσαν outsider. Ήμασταν για τον τύπο η ήρεμη δύναμη. Η πολιτική όμως δεν είναι δρόμος 100 μέτρων κι όπως βιάστηκαν κάποιοι έτσι έφυγαν από την κούρσα. Άλλωστε, ο πεφωτισμένος Μαχάτμα Γκάντι είπε “Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς”

Και εκλεχθήκαμε και πανηγυρίσαμε αλλά από την επόμενη κιόλας στρωθήκαμε στη δουλειά. Ο στόχος ήταν και είναι εφικτός. Να καταστήσουμε ένα σχέδιο αλήθειας, μια νέα συμφωνία αλήθειας μεταξύ του πολιτικού συστήματος και του κράτους απέναντι στους πολίτες. Μια συμφωνία η οποία θα περιέχει όλες τις αρχές του προέδρου. Μια συμφωνία όπου ο πολίτης θα επιβραβεύεται και δεν θα τιμωρείται με νέους φόρους. Μια συμφωνία όπου ο ελεύθερος επαγγελματίας, σαν εμένα, και ο μικρομεσαίος δεν θα βρίσκει απέναντι του το κράτος αλλά συνοδοιπόρο. Μια συμφωνία η οποία δεν χτίζεται σε φρούδες ελπίδες αλλά σε απόλυτα ρεαλιστικούς και υλοποιήσιμους στόχους. Και αυτή τη συμφωνία αλήθειας παρουσιάσαμε στην 81η ΔΕΘ. Δεν τάξαμε, δεν υποσχεθήκαμε αλλά καταρτίσαμε ένα ρεαλιστικό σχέδιο μείωσης φορολογίας, σε βάθος διετίας από την ώρα που θα αναλάβουμε, κοστολογημένο με ισοδύναμα μέτρα μείωσης του αχανούς δημοσίου που η ιδεοληπτική σημερινή κυβέρνηση δεν τολμάει, αξιοποίησης της τεχνολογίας, επιβράβευσης των εργατικών δημοσίων υπαλλήλων.

Σε αυτή τη συμφωνία θέλουμε μαζί ενωμένους όλους τους πολίτες γιατί για εμάς και για την δική μας πολιτική ηθική ο λαός δεν πρέπει να διχάζεται και να κυνηγάει φαντάσματα. Δεν επιτρέπουμε στους ανίκανους κυβερνόντες να βλέπουν τον λαό σαν έναν Δόν Κιχώτη βάζοντας τον να πολεμάει πράγματα που δεν υπάρχουν ή δεν βλέπει. Είμαστε εδώ να υποδείξουμε τον δρόμο της διαφάνειας, παίρνοντας δύσκολες αποφάσεις, στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα και το σημαντικότερο να λέμε την αλήθεια και να κοιτάμε περήφανοι τον λαό και να τον ευχαριστούμε για τη στήριξη του. Αυτό είναι το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτή η συμφωνία αλήθειας και το μέλλον μας βρίσκει όλους εκεί.... #metonKyriako

Ακριβόπουλος Κωνσταντίνος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ