Quantcast

http://picasion.com/

Έριξε «άκυρο» ο Δήμαρχος στην Κοτταρίδη: «Δεν θα συμμετέχουμε στην ημερίδα της Αρχαιολογίας»

Συνέντευξη τύπου παρέθεσε σήμερα το πρωί στην αίθουσα του δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης. Μεταξύ άλλων, γνωστοποίησε την απόφαση της Δημοτικής Αρχής, αλλά και των τοπικών φορέων της πόλης μας, ότι δεν θα παρευρεθούν στην ενημερωτική ημερίδα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για την αναοριοθέτησης του αρχαιολογικού χώρου
της Βέροιας που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο στη Βεργίνα.
Αιτιολόγησε την απόφασή του αυτή, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως διαφωνεί κάθετα με την χρονική στιγμή που γίνεται η εν λόγω ημερίδα, καθώς συμπίπτει με την λειτουργία της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.
«Η κυρία Κοτταρίδη μου τηλεφώνησε και μου ανέφερε πως σκοπεύει να πραγματοποιήσει ημερίδα στις 17 Σεπτεμβρίου. Μιλήσαμε για αρκετή ώρα και προσπάθησα να την πείσω ότι πρέπει να αλλάξει ημερομηνία λόγω της ΔΕΘ, διότι θα απουσίαζαν βουλευτές, αντιπεριφέρεια και φορείς και ότι θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί στις 24/9. Παρόλα αυτά αποφάσισε για τις 17/9. Και μάλιστα, όχι στη Βέροια όπως είχε συμφωνηθεί αλλά στη Βεργίνα. Προφανώς και δε μπορούμε να συμμετέχουμε.
Δεν μπορώ να καταλάβω την επιμονή της. Έτσι εννοεί τον εξαντλητικό διάλογο που μας υποσχέθηκε το Υπουργείο; Αποκλείει κάποιους από την Ημερίδα. Δε θέλει να τους ενημερώσει
Η κ. Κοτταρίδη είπε ότι υπήρχε πρόβλημα με τους εκπροσώπους του Υπουργείου που θα ερχόντουσαν για ενημέρωση και δεν μπορούσε να γίνει σε άλλη ημερομηνία μέσα στον Σεπτέμβριο. Γιατί όχι μέσα στον Οκτώβριο; Δε μας βιάζει κάτι», αναρωτήθηκε ο Δήμαρχος.
«Το θέμα είναι πολιτικό και έτσι μπορεί να ανατραπεί. Τα πολιτικά θέματα λύνονται παρουσία πολιτικών. Περιμένουμε τον εξαντλητικό διάλογο που υποσχέθηκε το Υπουργείο», σημείωσε κλείνοντας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ