Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έρχεται εκπληκτική θεατρική παράσταση με πρωταγωνίστρια την Μάγδα Πένσου

Σε μια παράσταση για τον έρωτα και τη νύχτα στα σκυλάδικα της δεκαετίας του 1980 βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή, σε σκηνοθεσία της Κίρκης Κάραλη θα πρωταγωνιστήσει η όμορφη Βεροιώτισσα ηθοποιός Μάγδα Πένσου. Διαδρομή από Σπάρτη και Καλαμάτα μέχρι Ορεστιάδα. Μακρύ οδοιπορικό στα σκυλάδικα τη χώρας, στους γραφικούς ναούς της ελληνικής νύχτας που δεσπόζουν
υπογείως στα εντόπια ήθη και πάθη. Μπουζούκια ίσον νόμιμα «σπίτια ανοχής», με πλήθος στολίδια, βραδινές τουαλέτες, πολύ λούστρο και απόκρυφες επιθυμίες που ζωντανεύουν. Ένα μωσαϊκό από εικόνες και παραστάσεις, βαθιά ριζωμένο στη μνήμη μου.
Οι ντιζέζ της νύχτας, οι «αιωνίως γελαστές» κονσοματρίς, οι αστυφύλακες με τα πολιτικά, κοντοκουρεμένοι, και οι αρραβωνιάρες δίπλα να λικνίζονται στην πίστα με το θόρυβο μιας ανοργάνωτης ορχήστρας, οι νεόπλουτοι οικογενειακώς, εν πλήρη απαρτία, και οι γκόμενες στο νυφοπάζαρο εν μέσω σκληρού φωτός, στη λάμψη των μικρών ωρών.
Πρόσωπα που ζουν τον έρωτα με τα όλα του και με τα ωραία του, παράφορα κι απ' όλες τις μεριές, χωρίς ενδοιασμούς. Σε λίγο δε σε ξέρουν καν, σε ξεχνούν μέχρι να πεις κύμινο. Κορίτσια που ξοδεύουν τα χρόνια τους στην υπηρεσία των πελατών, όπως προστάζει ο νόμος της νύχτας κι η δεοντολογία της κονσομασιόν.
Δέκα χρόνια η ίδια διαδρομή. Μπροστά στο κοινό ξεχειλίζει ο πυρετός της νύχτας. Το πρωί το συναντάς γραβατωμένο, σοβαρό και λιγομίλητο. Είναι οι επιχειρηματίες, οι τραπεζικοί, οι μεγαλογιατροί, οι αστυνομικοί, που τη νύχτα βρομοκοπάνε, κι όταν φτάσει το τσακίρ κέφι και το κρεσέντο στα ύψη, ανεβαίνουν στην πίστα και τότε βλέπεις σκηνές απείρου κάλλους, ιστορικές.
Και να ο διευθυντής τραπέζης και ο δόκτορας να ανεβαίνουν στα τραπέζια και να λικνίζονται με τσιφτετέλια. Κάποιοι πιο τολμηροί αφήνουν κατά μέρος τα προσχήματα και χαϊδεύουν άγαρμπα τα οπίσθια της γκόμενας. Και δώστου οι Ελληνάρες, κλέφτες κι αστυνόμοι αχταρμάς…» Το best seller του Θάνου Αλεξανδρή θα μεταφερθεί στη σκηνή τον Νοέμβριο από την Κίρκη Κάραλη («Γκάμπυ») σε μια διαφορετική παράσταση που θα παντρεύει τα ευκαιριακά σουξέ με τα «Αποσπάσματα ερωτικού λόγου» του Ρολάν Μπαρτ, την χλιαρή σαμπάνια με τον Σαίξπηρ, τα πάθη της νύχτας με ένα road trip στην Ελλάδα της δεκαετίας των ΄80s.


Η ταυτότητα της παράστασης:

Σύλληψη - Σκηνοθεσία - Μουσική επιμέλεια: Κίρκη Καραλή
Δραματουργική επεξεργασία: Κίρκη Καραλή, Αναστασία Τζέλλου
Ερευνητική εργασία - Δραματολογική υποστήριξη: Θάνος Αλεξανδρής
Μουσική: Κώστας Βόμβολος
Σκηνικά: Ζωή Μολυβδά - Φαμέλη
Κοστούμια: Απόστολος Μητρόπουλος
Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Βοηθοί σκηνοθέτη: Μαριάνθη Γραμματικού, Τζέσικα Κουρτέση, Άντζελα Τζάνου
Προβολή/Επικοινωνία: BrainCo S.A.
Παραγωγή: Νίκος Ζαμπόγλου - Γιάννης Μπαλαφούτης - Κίρκη Καραλή

Παίζουν (αλφαβητικά): Θάνος Αλεξανδρής, Μυρτώ Γκόνη, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Μίνως Θεοχάρης, Νίκος Λεκάκης*, Νίκος Μαγδαληνός, Νικόλας Μακρής, Λίλα Μπακλέση, Μάγδα Πένσου, Ιωσήφ Πολυζωίδης, Όμηρος Πουλάκης, Ρένος Ρώτας*

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ