Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με δανεικές και ακατάλληλες στολές οι Πυροσβέστες της Βέροιας

«ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΖΗΤΙΑΝΕΥΟΥΜΕ»
Η κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι εκπρόσωποι του εν ενεργεία και αποστρατεία προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων Ημαθίας, έγινε στα πλαίσια της Πανελλαδικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να ενημερώσουν για τον κοινό τους αγώνα. Η συνέντευξη όμως έβγαλε στην επιφάνεια πολλά προβλήματα, πέραν των γνωστών μισθολογικών, που αντιμετωπίζουν εν ώρα εργασίας οι άνθρωποι που διαφυλάσσουν την ασφάλεια, τη ζωή μας και την περιουσία μας. Για όλα αυτά, τοποθετήθηκε σχετικά και ο Κυριάκος Αλεξίου, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος. Αναφέρθηκε τόσο στις αμοιβές των Πυροσβεστών όσο και στα μέσα που διαθέτει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας, όπου πολλές φορές μάλιστα, οι πολίτες αναπληρώνουν την πολιτεία στις υποχρεώσεις της.
 
«Τα προβλήματα των ένστολων είναι πολλά, κοινά και συνεχώς αυξανόμενα. Η δουλειά μας δεν εξαρτάται μόνο από την δική μας προσπάθεια, εξαρτάται άμεσα από τα μέσα που μας παρέχει η πολιτεία. Οι αμοιβές μας έχουν ψαλιδιστεί βάναυσα, με αποτέλεσμα η ανέχεια να έχει θρονιαστεί στα σπίτια μας. Το ίδιο και οι συντάξεις, ένα βήμα πριν το γκρεμό. Μέχρι χθες κάποιοι έδειχναν πως είναι κοντά μας και σκίζουν τα ιμάτιά τους πως θα απαιτήσουν λύση στα προβλήματά μας. Σήμερα που η τύχη τους τα έφερε να εφαρμόσουν το νόμο, αυτοί κωφεύουν και σφυρίζουν αμέριμνοι. Είμαστε όμως το μέσο με το οποίο η πολιτεία παρέχει στους πολίτες την ασφάλεια, για τη ζωή και την περιουσία τους. Γι' αυτό ελπίζουμε να είναι δίπλα μας την Παρασκευή στη διαμαρτυρία».

Δεν παρέλειψε όμως να αναφερθεί και στην τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία και στα μέσα που της παρέχει η πολιτεία. 
«Αναλώσιμα υλικά για τα αυτοκίνητη ή για τα μέσα που χρησιμοποιούμε δίνονται με το σταγονόμετρο. Χαρακτηριστικό, πως χρήματα για λάστιχα δόθηκαν τελευταία φορά το 2011. Τα αυτοκίνητα δε μένουν όμως χωρίς λάστιχα. Το έργο που έχουμε ορκιστεί να κάνουμε θα το κάνουμε, ακόμα και αν φάμε τις σάρκες μας. Ας είναι καλά και κάποιοι συμπολίτες μας που βάζουν το χέρι στην τσέπη κάνοντας δωρεές. Ναι, φτάσαμε στο σημείο να βγαίνουμε στη γύρα, να ζητιανεύουμε για να εξασφαλίσουμε αυτά που μας λείπουν.
Ο ατομικός εξοπλισμός, η στολή και τα ρούχα του Πυροσβέστη φτιάχνονται με ειδικές προδιαγραφές και δεν μπορεί να το αγοράσει μόνος του. Τελευταία φορά που δόθηκαν στολές ήταν το 2008. Οι συνάδελφοι που βγήκαν πριν από 2 χρόνια, αποφοίτησαν με 1 στολή και δεύτερη τους δόθηκε πριν από λίγο καιρό. Δυο χρόνια με 1 στολή. Και αν χρειάζονταν δεύτερη, έπαιρναν τις παλιές των συναδέλφων τους, που δεν είχαν λόγω παλαιότητας τις τεχνικές προδιαγραφές».
Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα όχι μόνο σε όλους τους συναδέλφους της Ημαθίας αλλά και σε όλους τους πολίτες, να ενώσουν τις φωνές τους στην Πανελλαδική διαμαρτυρία της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη. «Γνωρίζουμε τι γίνεται στην πατρίδα μας. Δεν είμαστε οι μόνοι που αντιμετωπίζουμε προβλήματα. Γι' αυτό και καλούμε όλο τον κόσμο, ένστολους και μη, να γίνουμε όλοι μαζί το τελευταίο ανάχωμα στο τσουνάμι που αντιμετωπίζουμε».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ