Quantcast

http://picasion.com/

Μοσχάρι με μελιτζάνες από τα κρεοπωλεία «Ειλικρίνεια»

Το μοσχαράκι είναι μια σταθερή αξία στην ελληνική κουζίνα, αρκεί να ξέρουμε από που το προμηθευόμαστε. Όχι μόνο για την ποιότητα αλλά και για την επιτυχία του φαγητού μας. Στα κρεοπωλεία «Ειλικρίνεια» θα βρούμε εκλεκτό κρέας μοσχάρι, 8μηνο ή 12μηνο, με χώρα καταγωγής την Ελλάδα, που για αυτό το σαββατοκύριακο μας προτείνει να το ρίξουμε στην κατσαρόλα με μελιτζάνα. Άλλο ένα αγαπημένο υλικό, που στη συγκεκριμένη συνταγή δίνει τη γλύκα της.Ένα χορταστικό, νόστιμο κρέας στην κατσαρόλα, ιδανικό για μεσημέρια Κυριακής. 
Δείτε τη συνταγή:

Υλικά
1.200 γραμμ. μοσχάρι
4 μελιτζάνες φλάσκες
1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε μεγάλα καρέ
5 ώριμες και σφικτές ντομάτες αποφλοιωμένες
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 κ.γλ. ζάχαρη
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
μπαχάρι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθεί και τέλος προσθέτουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τις πατάτες, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τη ζάχαρη, το μπαχάρι και νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά. Σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 15΄, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε.

Εν τω μεταξύ, κόβουμε τις μελιτζάνες σε κομμάτια, τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τις αλατίζουμε, τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15', να καψαλιστούν ελαφρά. Όταν βράσει το κρέας, προσθέτουμε τις ψημένες μελιτζάνες, αλατοπιπερώνουμε το φαγητό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Σιγοβράζουμε για ακόμα 15'. Τέλος, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με μπόλικη φέτα και φρέσκο ψωμί!

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

-Ειλικρίνεια 1 Λεωνίδου 2 (Κεντρικής) τηλ. 2331061683

 









-Ειλικρίνεια 2 Καρακωστή 15 τηλ. 2331021811

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ