Quantcast

http://picasion.com/

Φθινοπωρινή εξόρμηση στην Καστοριά έκανε το ΚΑΠΗ

Από το ΚΑΠΗ Βέροιας λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου: «Με τις στάλες της Βροχής να μας συνοδεύουν, ξεκινήσαμε μια μεγάλη παρέα την Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη, για Kαστορια, κλειδώνοντας καλά τις έγνοιες και τα προβλήματα έστω και για μια μέρα! Ο Ουρανός σκοτεινός, τα σύννεφα πυκνά, η μέρα βροχερή αλλα η διάθεση όλων προδιέθετε μια όμορφη μέρα. Και Όντως!!!
Ο καιρός σιγά-σιγά άνοιγε τα σύννεφα ταξίδευαν σε άλλους ουρανούς αφήνοντας ένα ξεχωριστό γαλάζιο στον δικό μας ουρανό και στην Καστόρια … μας υποδέχτηκε ένας υπέροχος Ήλιος! Καστόρια! Ένας υπέροχος τόπος με κεντρικό στολίδι την λίμνη της και τα οικήματα που πλαισιώνουν αυτήν. Μια λίμνη γεμάτη στους κόλπους της από πάπιες και πανέμορφους κύκνους που μαγεύουν τον επισκέπτη με την παρουσία τους στο κέντρο της πόλης.
Με σύμμαχο τον καιρό και μέσα από μια υπέροχη διαδρομή που σου κόβει την ανάσα με τις ομορφιές της φύσης και του παιχνιδίσματος του υγρού με του στέρεου στοιχείου της, φτάσαμε στον επόμενο προορισμό μας τις Πρεσπες. Περπατήσαμε πάνω στην πλωτή γέφυρα για να φτάσουμε στον Αγ.Αχιλλειο και να προσκυνήσουμε και στην συνεχεία στο γραφικότατο χωριό Ψαράδες με τους εκλεκτούς ουζομεζέδες μαγειρεμένους με κέφι και μεράκι . Με συντρόφια τον Γιάννη με το ακορντεόν του και τον Δημήτρη με το τουμπερλέκι του ο κύκλος όλο και μεγάλωνε ενώνοντας την παρέα και ζεσταίνοντας την με την συντροφιά της μουσικής του χορού και του κεφιού. Η επιστροφή από Φλώρινα, δοκιμάζοντας το τοπικό «Καρυδατο Φλωρίνης» παίρνοντας μια μικρή γεύση από την πόλη, έτσι για καφέ και κουβέντα. Με την ψυχή γεμάτη ομορφιές, πήραμε τον δρόμο της επιστροφής αφήνοντας σιγά-σιγά την κούραση να κυριεύει τα σώματα μας, καθώς φτάναμε στον προορισμό μας, στην αγκαλιά της όμορφης Βέροιας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ