Quantcast

http://picasion.com/

Παρουσιάστηκε ο φετινός Φίλιππος - Τι ειπώθηκε

Στην όμορφη και ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, στο «Εκκοκιστήριο Ιδεών» στη Βέροια, με σύνθημα «έχε πίστη και προχώρα» πραγματοποιήθηκε σήμερα η επίσημη παρουσίαση της ομάδας, της φανέλας και των χορηγών του Φιλίππου Βέροιας για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017. Παρόντες στην ανοικτή εκδήλωση ήταν η διοικούσα επιτροπή μπάσκετ της ομάδας, οι προπονητές,
οι παίχτες και αρκετοί χορηγοί της ομάδας, εκ των οποίων ο Γιάννης Στεργίου, εμπορικός διευθυντής της NOVACERT, πήρε το λόγο εξηγώντας τους λόγους που στηρίζει την φετινή προσπάθεια του Φιλίππου στην Β’ Εθνική κατηγορία καθώς και πολλοί φίλοι της ομάδας.Οι εκπρόσωποι του τύπου είχαν τη ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση της ανδρικής ομάδας, των χορηγών και υποστηρικτών για τη φετινή χρονιά ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με αθλητές, προπονητές και χορηγούς, να βγάλουν φωτογραφίες και να γευτούν τον πλούσιο μπουφέ που υπήρχε στην αίθουσα.
Στην έναρξη της εκδήλωσης το λόγο πήρε ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής μπάσκετ του Φιλίππου Ηλίας Λαζός ο οποίος είπε: «Ξεκινώντας θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τους ιδιοκτήτες του πολύ όμορφου αυτού χώρου που μας φιλοξενεί σήμερα και φυσικά όλους εσάς για την παρουσία. Δεν είναι τυχαίο που επιλέχθηκε φέτος αυτός ο χώρος. Είναι ένας χώρος φρέσκος, ποιοτικός, καινοτόμος κατά τη γνώμη μου με όραμα και σκληρή δουλειά. Όλα αυτά τα στοιχεία είναι που θέλω να έχει και η ομάδα.
Πιστεύω ότι τα έχουμε σαν ομάδα. Σαν άνθρωποι που απαρτίζουν αυτή την ομάδα. Έχουμε κάποιο όραμα και μια φιλοσοφία. Προσπαθούμε να έχουμε φρέσκες ιδέες και έτσι θα πορευτούμε για αυτή τη χρονιά και τις επόμενες που έρχονται. Δεν σας κρύβω ότι ήταν δύσκολο να μαζέψουμε τα κομμάτια μας μετά από 3 χρόνια στην Α2 κατηγορία. Η μετάβαση αλλά και η απόφαση να συνεχίσουμε δεν ήταν εύκολη. Με την βοήθεια όμως ανθρώπων του μπάσκετ που είδαν πραγματικά και εκτίμησαν τις ενέργειες μας, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε και πάλι την προσπάθεια μας σε μια κατηγορία που είναι πολύ δύσκολη με το μότο «έχε πίστη και προχώρα.
Έχουμε πίστη μεταξύ μας αλλά και στα παιδιά που απαρτίζουν φέτος την ομάδα, τα οποία έχουν φιλοδοξία, έχουν όραμα και στόχους. Χαίρομαι ιδιαίτερα για την επιστροφή του Ευθύμη Κοθρά. Από την πλευρά μας και στο κομμάτι που μας αναλογεί θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν η χρονιά να είναι χωρίς προβλήματα. Και θα είναι χωρίς προβλήματα και τακτοποιημένοι σε όλα. Από την πλευρά της διοικούσας επιτροπής εντάχθηκαν κάποιοι καινούργιοι άνθρωποι που ήταν κοντά μας όλο αυτό το διάστημα αλλά τους θέλαμε ακόμη πιο κοντά. Έτσι εκτός τους «παλιούς» Αντώνη Κόζα, τους αφούς Καπράρα, Άρη Μπέη η επιτροπή στελεχώθηκε με επιχειρηματίες και επαγγελματίες που μας στήριζαν πάντα. Μιλάω για τον Γιάννη Στεργίου, τον Μανώλη Κωστή, τον Βασίλη Διαμαντόπουλο, τον Νίκο Γεωργόπουλο και τον Μαρμαρά Φράνγκυ οι οποίοι πιστέψαν στο όραμα μας. Κάναμε λοιπόν ένα team πολύ δυνατό και παλεύουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό.
Έτσι με την προσπάθεια αυτών των ανθρώπων αλλά και με την εικόνα που έχουμε δείξει εμείς τα τελευταία χρόνια, το χορηγικό κομμάτι είναι σε πολύ καλό δρόμο. Είναι τιμή μας που μας εμπιστεύονται μικροί ή μεγάλοι επιχειρηματίες, ανώνυμοι ή επώνυμοι. Θέλουμε όλοι αυτοί να είναι και τα επόμενα χρόνια μαζί μας. Η συσπείρωση που υπάρχει φέτος παρόλο που η ομάδα έχει πέσει κατηγορία δεν την έχω ξαναδεί. Φέτος την φανέλα της ομάδας δεν θα είναι ορφανή θα την ακολουθεί το logo της NOVACERT, της μεγαλύτερης συμβουλευτικής εταιρείας στην Ελλάδα όπως επίσης το logo του συλλόγου «Πρωτοβουλία για το παιδί» το οποίο θα υπάρχει για πάντα.
Θέλω να αναφερθώ στα διαρκείας. Είναι μια μεγάλη πληγή και μια μεγάλη χαρά. Είναι μια μεγάλη πληγή όταν έχουμε δώσει 100 και είναι μια μεγάλη χαρά όταν έχουμε δώσει 300. Στην φάση αυτή είμαστε στο κομμάτι της πληγής. Εύχομαι μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα να περάσουμε στο κομμάτι της χαράς. Για μένα αυτό σημαίνει στήριξη μιας πόλης σε μια ομάδα. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι ανεπίτρεπτο μια ομάδα σαν την Βέροια να μην μπορεί να δώσει 200-300 διαρκείας. Αρκεί να το κάνει με το αίσθημα ότι βοηθάει σε κάτι και όχι από υποχρέωση.
Οι τιμές των διαρκείας είναι 100 ευρώ το VIP, 40 ευρώ το κανονικό και 20 ευρώ για τους γονείς των ακαδημιών. Φυσικά το 10% των διαρκείας θα απονεμηθεί στον σύλλογο «Πρωτοβουλία για το παιδί» όπως και την ερχόμενη βδομάδα θα ανακοινωθούν τα προνόμια και οι παροχές των κατόχων διαρκείας καθώς και των παιδιών που είναι στις ακαδημίες. Το πρώτο πράγμα που με απασχολεί φέτος είναι η παραμονή της ομάδας στην κατηγορία η οποία μπορεί να αποτελέσει ένα ελατήριο και ένα εφαλτήριο για μεγαλύτερα πράγματα τα χρόνια που έρχονται. Ευχαριστώ τα Μ.Μ.Ε για την στήριξη.»
Ο Γιάννης Στεργίου (εμπορικός διευθυντής NOVACERT): «Ξεκινώντας θα ήθελα να συγχαρώ τον κο Λαζό αλλά και όλους τους ανθρώπους οι οποίοι συμπαραστάθηκαν πέρυσι στην ομάδα. Αυτές οι ενέργειες που έγιναν πέρυσι σε σύντομο χρονικό διάστημα για να στηθεί η ομάδα με αξιοπρέπεια στην Α2 μας οδήγησε να ταχθούμε στην προσπάθεια του κου Λαζού και να στηρίξουμε χορηγικά την ομάδα μπάσκετ του Φιλίππου. Παρόλο την πίκρα του υποβιβασμού αισθανθήκαμε δικαιωμένοι για αυτή μας την επιλογή.
Έτσι φέτος ερχόμαστε να ενισχύσουμε περισσότερο την χορηγική μας συνεργασία και με άλλες εταιρίες του ομίλου μας, όπως η ΕΛΒΙΖ, και αυτό γιατί εκτιμήσαμε την υγεία που εκπέμπει η ομάδα. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή το logo της εταιρείας μας να κοσμεί την φανέλα του Φιλίππου. Ενός ιστορικού σωματείου της πόλης μας, το οποίο έχει χαρίσει πολλές διακρίσεις σε πολλά αθλήματα. Όλοι εμείς που δραστηριοποιούμαστε στη Βέροια και στην τοπική κοινωνία έχουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε κάθε υγιή προσπάθεια που γίνεται. Ενώνουμε λοιπόν τις δυνάμεις μας με τον Φίλιππο ώστε να κρατηθεί στον μπασκετικό χάρτη. Τέλος καλούμε κι άλλους επιχειρηματίες να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια γιατί οι εποχές που οι λίγοι προσφέραν πολλά έχουν περάσει. Άρα χρειάζονται πολλοί για να προσφέρουν ότι μπορεί ο καθένας. Έστω και με την αγορά ενός εισιτηρίου διαρκείας. Θα είμαστε δίπλα στην ομάδα, στους προπονητές και στην διοίκηση καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς σε ότι χρειαστούν. Καλή αγωνιστική χρονιά σε όλους με υγεία.»
Ο προπονητής του Φιλίππου Βέροιας Δημήτρης Γκίμας δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω το ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας για την στήριξη που μας παρέχει σε ότι ζητήσουμε. Θα σταθώ στα λόγια του κου Στεργίου ότι η περυσινή χρονιά στάθηκε αφορμή για πολύ κόσμο να σταθεί δίπλα στην ομάδα. Χαίρομαι που υπάρχει αυτή η συσπείρωση. Είναι κάτι που δεν έχω ξαναδεί στα όσα χρόνια είμαι στον Φίλιππο. Χαίρομαι που άνθρωποι που αγαπούν το μπάσκετ βρίσκονται σήμερα εδώ όπως ο Γιώργος Τραπεζανλίδης που επί ημερών του η ομάδα έφτασε στην Α2, ο Αγάπιος Μεϊμαρίδης είναι ιστορία για τον Φίλιππο, ο Αλέκος Χατζηκώστας δημοσιογράφος και πρώτος σκόρερ του Φιλίππου, ο κος Ναζλίδης κορυφαίος παίκτης στην δεκαετία του 1960 και ιδιοκτήτης του χώρου που μας φιλοξενεί σήμερα.
Στο αγωνιστικό μέρος τώρα η ομάδα που δημιουργήσαμε είναι νεανικότατη με παιδιά ηλικίας 18-23. Με κάποια παιδιά με πολλές εμπειρίες αλλά σε μικρότερους ρόλους από αυτούς που καλούνται να παίξουν εδώ. Με κάποια παιδιά με εξαιρετικό background που θα είχανε θέση σε ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών που για διάφορους δεν μπόρεσαν να το κάνουν. Αν και δεν αναφέρομαι ονομαστικά σε παίκτες σήμερα θα κάνω μια εξαίρεση και θα πω ότι είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα που στην ομάδα βρίσκεται ο Ευθύμης Κοθράς. Ο οποίος δεν έπρεπε να φύγει ποτέ από την ομάδα. Είναι λάθος που το χρεώνομαι πρώτος εγώ.
Η χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη. Έχω μεγάλη πίστη για την ομάδα αλλά θα χρειαστεί πολλή υπομονή. Είμαι ευχαριστημένος από τον τρόπο που προπονούμαστε και πιστεύω ότι από παιχνίδι σε παιχνίδι θα γινόμαστε καλύτεροι. Αυτό με ενδιαφέρει περισσότερο και όχι τα αποτελέσματα. Το κύριο όμως μέλημα μας είναι το μπάσκετ. Βλέπουμε πολλές επαρχιακές πόλεις να σκαρφαλώνουν στις μεγάλες κατηγορίες. Γιατί να μην το κάνουμε κι εμείς. Αυτό δεν γίνεται σε μια ημέρα. Ας γίνει σε 5 χρόνια. Αλλά πρέπει να έχουμε ένα όραμα. Όλοι μας. Η Βέροια πρέπει να έχει όραμα. Για παράδειγμα πόλεις όπως τα Τρίπολη, η Καβάλα, η Δράμα ανέβηκαν στην Α1. Δεν είναι πόλεις με μεγαλύτερη παράδοση από εμάς.
Το μπάσκετ είναι μετά το ποδόσφαιρο το δημοφιλέστερο σπορ. Είμαστε σπορ αιχμής και το αποδεικνύει ότι παρά τον υποβιβασμό είστε εδώ και η ομάδα είναι εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω κάποιους ανθρώπους εκτός Βέροιας που χωρίς την στήριξη τους, όχι οικονομική, δεν θα μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε το ροστερ. Αυτοί θα καταλάβουν σε ποιους αναφέρομαι. Ελπίζω να τους έχουμε μαζί και τα επόμενα χρόνια. Τέλος το μοτο «έχε πίστη και προχώρα» αντιπροσωπεύει 100% την ομάδα φέτος.»
Ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας Θεόφιλος Κορωνάς: «Ευχαριστώ για την πρόσκληση στην σημερινή εκδήλωση και θέλω να ξέρετε ότι κι εμείς στο ΚΑΠΑ είμαστε μια ομάδα που δρα συλλογικά. Έχω την τύχη να έχω να πολύ καλό Δ.Σ το οποίο ότι θέματα έχουν τεθεί για την ενίσχυση του αθλητισμού οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες και συλλογικές. Είναι κάτι που τιμάει όλο το Δ.Σ. Θα είμαστε λοιπόν δίπλα σας αρχής γενομένης από το τουρνουά 3on3 που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου στο «Άρης Γεωργιάδης». Να ευχηθώ καλή δύναμη και υγεία στους αθλητές. Καλή αγωνιστική χρονιά.»
Ο Χρήστος Μπλατσιώτης (προπονητής): «Θα σταθώ σε τρεις λέξεις. Υγεία, Υπομονή και πίστη. Πιστεύω ότι η ομάδα θα καταφέρει και θα πετύχει τους στόχους της. Καλή αγωνιστική χρονιά».
Ο Ευθύμης Κοθράς (αρχηγός Φιλίππου): «Εγώ θέλω να συμπληρώσω στο «έχε πίστη και προχώρα» την λέξη γνώση. Να μάθουμε δηλαδή τι έγινε τα τελευταία χρόνια στην ομάδα και να το εκμεταλλευτούμε. Το εγχείρημα της ομάδας είναι τολμηρό. Πρέπει να φύγουμε από την λέξη συντήρησης και να πάμε στην λέξη δημιουργία. Αν αυτό το εκμεταλλευτούν οι άνθρωποι της ομάδας με το υλικό που έχουν στην διάθεση τους θα μπορέσουν κτίσουν ένα κορμό ώστε να πορευτούν καλύτερα και στο μέλλον. Όσο για εμάς τους παίκτες πρέπει να δώσουμε το 100% του εαυτού μας και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Ο στόχος θα κερδίζεται παιχνίδι με παιχνίδι».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ