Κωνσταντίνος Ι. Αρώνης: Το όνομα της επιτυχίας στο ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο

Φέτος είναι, αισίως, ο τέταρτος χρόνος της λειτουργίας του εργαστηρίου του Κωνσταντίνου Ι. Αρώνη στη Βέροια, με πολύ θεαματικά αποτελέσματα και επιτυχίες. Στο εργαστήρι παραδίδονται μαθήματα αρχιτεκτονικού σχεδίου, ελευθέρου και γραμμικού, για τις εξετάσεις στην Αρχιτεκτονική Σχολή και στα ΤΕΙ. Ολιγομελή τμήματα,
σε ευρύχωρες αίθουσες με διαφορετικά θέματα για κάθε τάξη. Οι άριστες επιδόσεις των μαθητών μας, επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα του έργου μας.

Λειτουργούν τμήματα για Α, Β΄και Γ Λυκείου.

Το μάθημα του σχεδίου είναι κάτι καινούριο για τους περισσότερους μαθητές που προετοιμάζονται για το πανεπιστήμιο. Σ’ αυτό συναντούν έννοιες και θέματα που για πρώτη φορά συναντούν μπροστά τους στην μαθητική τους καριέρα. Γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή και μεθοδικότητα στην επιλογή και την διαχείριση των θεμάτων, έτσι ώστε οι καινούριες αυτές πληροφορίες να γίνουν εύκολα και γρήγορα κατανοητές από τους μαθητές.


Διαμορφώνουμε ολιγομελή τμήματα, έως 5 ατόμων, σε ξεχωριστές αίθουσες με διαφορετικά θέματα, ανάλογα με την τάξη.

Το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στοχεύει στις ανάγκες του κάθε υποψηφίου, ανάλογα με την πρόοδο του, την οποία και παρακολουθούμε ανελλιπώς, μιας και τα έργα των παιδιών φυλάσσονται μέχρι το τέλος του κύκλου σπουδών, σε ειδικό ονομαστικό φάκελο για την διαχείριση και την εξαγωγή σχετικών συμπερασμάτων.

Βαθμολογούμε τα θέματα με βάση τις οδηγίες που δίνει το Υπουργείο προς τους βαθμολογητές των εξετάσεων. Έτσι, γνωρίζοντας τα επι μέρους αξιολογικά κριτήρια και μπαίνοντας στην λογική του εξεταστή, οι υποψήφιοι μαθαίνουν να αξιολογούν την δική τους εργασία.

Κατά την διάρκεια της μισής διδακτικής περιόδου εφαρμόζουμε συνθήκες προσομοίωσης των εξετάσεων.

Στα δύο πρώτα έτη (Α΄και Β Λυκείου) εφαρμόζουμε κεφάλαια ύλης, με απλούστερα θέματα (από τις εξετάσεις των ΕΠΑΛ, των ΤΕΕ και των Ομογενών) για την καλύτερη κατανόηση των θεμάτων του σχεδίου. Στο τρίτο έτος όμως έχουμε μπει στην τελική ευθεία και θεωρώντας δεδομένο ότι έχουμε κατακτήσει τις βασικές μας γνώσεις, και τα θέματα πλέον που επεξεργαζόμαστε είναι αυτά που έπεσαν σε εξετάσεις για τις Αρχιτεκτονικές Σχολές προηγουμένων ετών.

Ως εργαστήρι, παρέχουμε ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ, με αξιολόγηση επίδοσης, σύμφωνα με το σύστημα βαθμολόγησης των βρετανικών πανεπιστημίων (10-9 first, 8-9 upper second, 6-8 second, 5-6 upper third, 3-5 third, fail).

Όσες σημειώσεις κι αν χρειαστούν τις διανέμουμε δωρεάν στους μαθητές μας.

Οι γονείς, ενημερώνονται με ραντεβού, όποτε το θελήσουν, για την πορεία των παιδιών τους. Όμως, στο τέλος του κάθε μήνα, επικοινωνούμε με δική μας πρωτοβουλία για μια τηλεφωνική ενημέρωση προς τους κηδεμόνες.

Χειμερινά μαθήματα.

Διάρκεια: 28-32 συναντήσεις.

Διάρκεια κάθε μαθήματος: 6 ώρες για τη Γ΄, 5 ώρες για τη Β΄και 4 ώρες για την Α΄Λυκείου.

Τα μαθήματα του ελευθέρου και του γραμμικού σχεδίου γίνονται εναλλάξ.

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Σάββατο 9 – 3 μμ.

Θερινά μαθήματα.

Για Α’ και Β’ Λυκείου.

Έναρξη: Μέσα Ιουλίου και αρχές Σεπτεμβρίου

Διάρκεια: 12 εξάωρα μαθήματα, με δύο συνατήσεις την εβδομάδα.

Στο διάστημα 20 Ιουλίου μέχρι τέλος Αυγούστου το εργαστήρι παραμένει κλειστό.

Διεύθυνση: Παστέρ 11, Βέροια

Υπεύθυνος μαθημάτων: Κωνσταντίνος  Ι. Αρώνης

Αρχιτέκτων - Ζωγράφος - Εκπαιδευτικός

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6977 714 774

Email: konstantinosaronis@gmail.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις