Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σαρωτικές αλλαγές στα Γυμνάσια - Σε ποιά μαθήματα θα εξετάζονται οι μαθητές

ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ
Νεοελληνική γλώσσα (γλώσσα και λογοτεχνία) Ιστορία, Φυσική και Μαθηματικά είναι τα τέσσερα μαθήματα τα οποία οι μαθητές του γυμνασίου θα συνεχίσουν να εξετάζονται με τον παραδοσιακό τρόπο στο τέλος της σχολικής χρονιάς για να λάβουν απολυτήριο. Με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, παραλείπονται από τις εξετάσεις μαθήματα όπως τα Αρχαία, τα θρησκευτικά, τα Αγγλικά, η Χημεία και η Βιολογία. Στα μαθήματα αυτά ο βαθμός θα προκύπτει από τα ωριαία διαγωνίσματα και στο δεύτερο τετράμηνο από τις συνθετικές εργασίες.

Ωστόσο ερώτημα είναι γιατί γίνεται διάκριση στον τρόπο εξέτασής τους ανάμεσα στην Φυσική, την Χημεία και την Βιολογία καθώς οι τρεις αυτές συναφείς επιστήμες συνθέτουν στο αναλυτικό πρόγραμμα του Γυμνασίου ένα διδακτικό αντικείμενο. Το νέο έτος θα χωρίζεται σε τετράμηνα και όχι τρίμηνα ενώ αναμένεται το υπουργείο να προχωρήσει σε ψαλιδίσματα της ύλης έως 30%, όπως ήδη έχει εξαγγείλει, χωρίς ωστόσο αλλαγή βιβλίων.

Στόχος του υπουργείου είναι και η μείωση του μέσου όρου των ωριαίων διαγωνισμάτων ανά εβδομάδα. Με τα τρίμηνα, ο μέσος όρος διαγωνισμάτων έφτανε τα 2-3 ανά εβδομάδα, ενώ η θέσπιση του τετραμήνου δίνει τη δυνατότητα ελάφρυνσης του εβδομαδιαίου προγράμματος με 1-2 διαγωνίσματα εβδομαδιαίως.

Παράλληλα, το σχολικό έτος και στις τρεις τάξεις Γυμνασίου θα ολοκληρώνεται στις 31 Μαΐου. Την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου θα διενεργούνται οι ενδοσχολικές εξετάσεις, οι οποίες πλέον περιορίζονται στα τέσσερα μαθήματα. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και την προηγούμενη σχολική χρονιά οι μαθητές εξετάζονταν σε 12 μαθήματα στη Α’ Γυμνασίου, σε 13 στη Β’ και σε 14 στη Γ’ Γυμνασίου. Στο 2ο τετράμηνο, για τα μαθήματα που δεν εξετάζονται, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επιλέξουν αντί ωριαίου διαγωνίσματος την ανάθεση μιας συνθετικής-δημιουργικής εργασίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ