Ο Σεφ του «Βεροιώτη» προτείνει: Ριγκατόνι με τόνο

Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα ριγκατόνι μας. Τα βράζουμε τόσο ώστε να είναι al dente. Όση ώρα βράζουμε τα μακαρόνια μας, ετοιμάζουμε την σάλτσα μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ, αλάτι και πιπέρι, το θυμάρι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και
σιγοβράζουμε για ακόμα 4-5 λεπτά. Μόλις τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από την φωτιά, κρατάμε μία κούπα από το νερό που βράσαμε στην άκρη τα σουρώνουμε και βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα ή σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα ή στο μπολ την σάλτσα μας, τις λιαστές ντομάτες, το καλαμπόκι, τον τόνο, το τσένταρ , μαϊντανό, πιπέρι, το νερό και ανακατεύουμε να αναμειχθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.

Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και φροντίζουμε να απλωθούν τα ριγκατόνι μας παντού.

Πασπαλίζουμε από πάνω με παρμεζάνα.

Ψήνουμε στο γκριλ για 5-10 λεπτά μέχρι να ροδίσει. 


Υλικά: 

500 γρ. ριγκατόνι
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ (400 γρ.)
αλάτι
πιπέρι
4 κλ. θυμάρι μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένο
300 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
200 γρ. κονσέρβα καλαμπόκι, στραγγισμένο
3 κονσέρβες τόνου σε νερό, στραγγισμένες (3 * 120 γρ.)
150 γρ. κίτρινο τυρί τσένταρ, τριμμένο
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο

Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς