Quantcast

http://picasion.com/

Δημοσκόπηση: 8 μονάδες μπροστά η ΝΔ - Στη Βουλή η Κωνσταντοπούλου, εκτός ΑΝΕΛ, Ποτάμι και Λεβέντης

Με 8 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η Να Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα πανελλαδική δημοσκόπηση που διεξήγαγε η Palmos Analysis. Ειδικότερα, η ΝΔ προηγείται με 21%, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μόλις 13%. Τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 4,9% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 4,6%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 3,1%, η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 2,1%, το
Ποτάμι με 1,6%, η Ενωση Κεντρώων με 1,4%, η Λαϊκή Ενότητα με 1% και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 1%. Ιδιαίτερα υψηλό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων που φθάνει το 18%. Λευκό ή άκυρο επιλέγει το 11,2%, ενώ το 9,9% δηλώνει ότι «δεν θα ψηφίσει». «Δεν ξέρω/ Δεν απαντώ» δηλώνει το 2,8% των ερωτηθέντων, ενώ «άλλο κόμμα» επιλέγει το 4,5%. Συνολικά, το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου κι εκείνων που δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν ανέρχεται στο 41,9%.
Εκτίμηση ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου με την αναγωγή η Νέας Δημοκρατίας συγκεντρώνει 32%, και ο ΣΥΡΙΖΑ 27%, διαφορά δηλαδή 5%. Θέση στη Βουλή κερδίζει η νεοσύσταση «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Αντιθέτως, εκτός Βουλής μένουν το Ποτάμι, η Ενωση Κεντρώων και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.
Αναλυτική, η μέση εκτίμηση ψήφου δίνει τα εξής ποσοστά:
Νέα Δημοκρατία: 32%
ΣΥΡΙΖΑ: 27%
ΚΚΕ: 7,5%
Χρυσή Αυγή: 7,5%
Δημοκρατική Συμπαράταξη: 6,5%
Πλεύση Ελευθερίας: 3,5%
Το Ποτάμι: 2,5%
Ενωση Κεντρώων: 2,5%
Ανεξάρτητοι Ελληνες: 2%
Λαϊκή Ενότητα: 1,5%
Αλλο κόμμα: 8%
Συσπειρώσεις κομμάτων

Από τον πίνακα που αφορά τις συσπειρώσεις των κομμάτων και τις μετακινήσεις ψηφοφόρων, προκύπτει ιδιαίτερα υψηλή συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας και, αντιθέτως, ευρεία αποσυσπείρωση για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η παράσταση νίκης

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται με 61%, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 21%.
Οι εξαγγελίες Τσίπρα – Μητσοτάκη

Το 56% δεν πιστεύει ότι θα υλοποιηθεί η δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα από την ΔΕΘ ότι τα 246 εκατ. ευρώ από τις τηλεοπτικές άδειες θα διατεθούν για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Το 22% την κρίνει θετικά και θεωρεί ότι θα την υλοποιήσει, ενώ το 18% την κρίνει αρνητικά.
Επίσης, το 54% κρίνει θετικά αλλά δεν θεωρεί ότι θα υλοποιηθεί η εξαγγελία Μητσοτάκη για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια. Το 18% την κρίνει θετικά και θεωρεί ότι θα την υλοποιήσει, ενώ το 23% την κρίνει αρνητικά.

Σε ό,τι αφορά τη «μονομαχία» Τσίπρα – Μητοστάκη, το 61% κρίνει αρνητικά την ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της έκθεσης της Θεσσαλονίκης, το 16% την κρίνει θετικά και το 20% ούτε θετικά, ούτε αρνητικά. Επίσης, το 50% έχει «χαμηλές προσδοκίες» για την ομιλία και τη συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, το 10% έχει «υψηλές προσδοκίες» και θεωρεί ότι θα ακούσει «θετικές προτάσεις», ενώ το 27% θεωρεί ότι «δεν θα ακούσει κάτι διαφορετικό ή ενδιαφέρον».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ