Quantcast

http://picasion.com/

Συντριβή της Βέροιας μέσα στον Ολυμπιακό με 6-1

ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ»
Με το αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο νέο πρωτάθλημα η Βέροια. Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη παρουσιάστηκε ανέτοιμη και χωρίς καλή ψυχολογία. Η άμυνά της πελαγοδρούσε και δεν κατάφερε σε ολόκληρο το ματς να επιβάλει τον ρυθμό της. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ήττες στην

ιστορία του συλλόγου. Η ομάδα της Ημαθίας άντεξε μόνο μέχρι το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι», εν συνεχεία, «διέλυσαν» κάθε αντίσταση της φιλοξενούμενης ομάδας στην αναμέτρηση του «Γ. Καραϊσκάκης» για την 3η αγωνιστική της SuperLeague.
Ντεμπούτο με το «δεξί» για τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα της νέα σεζόν, με τον Πάουλο Μπέντο να βλέπει τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, Μαρίν και Ελιουνούσι, να αποδίδουν εξαιρετικά και να «κουμπώνουν» πλήρως στους "παλιούς", Μιλιβόγιεβιτς, Ιντέγε και Καμπιάσο. Από την άλλη, η Βέροια παραδόθηκε πλήρως στην τεχνική και ποιοτική ανωτερότητα των γηπεδούχων, με τον Πανταλή Καπετάνο να μειώνει σε 5-1. 


Ανασκόπηση αγώνα

Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του ματς, ο Λούκα Μιλιβόγιεβιτς έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε έξω. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μαρίν εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Ιντέγε έπιασε την κεφαλιά στο κέντρο της άμυνας προς τα δεξιά, με την μπάλα να καταλήγει εκτός εστίας του Λόπεθ. Στο 10', ο Μάριν εκμεταλλεύτηκε την αργή αντίδραση του Γιάννη Παπαδόπουλου, του έκλεψε την μπάλα, την "έσπασε" στον Ιντέγε, αλλά ο Λόπεθ έδιωξε την προσπάθεια του Αφρικανού φορ. Στο 23ο λεπτό, ο Ισπανός γκολκίπερ της Βέροιας αντιλήφθηκε την κίνηση του Νιγηριανού στην πλάτη της φιλοξενούμενης άμυνας και βγήκε εγκαίρως για να απομακρύνει επιτυχώς με το κεφάλι.

Ο Ιντέγε Μπράουν, εν τέλει, βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα δύο λεπτά αργότερα. Στο 25', ο Μιλιβόγεβιτς έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Λόπεθ απέκρουσε ασταθώς προς τα δεξιά, εκεί βρισκόταν ο Μαρίν, με τον Γερμανό να γυρίζει την μπάλα προς τον Νιγηριανό κι αυτόν να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Πριν συνέλθει η ομάδα της Ημαθίας από το γκολ, το οποίο δέχθηκε, ήρθε και το δεύτερο. Στο 27ο, Ελιουνούσι και Μαρίν "έκρυψαν" την μπάλα, ο Γερμανός (τελικός αποδέκτης της μπάλας μετά τη συνεργασία) έκανε τη σέντρα και ο Σεμπά με εξαιρετική κεφαλιά στην κίνηση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λόπεθ για το 2-0.
Το τρίτο γκολ δεν ήρθε στο 29ο λεπτό με την εξαιρετική κεφαλιά του Ελιουνούσι - μετά από σέντρα του Μαρίν - να σταματά στο δεξί δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων. Αλλά, ήρθε στο 41ο λεπτό. Ο Μιλιβόγιεβιτς έκανε την έξυπνη ψηλοκρεμαστή πάσα έξω από την περιοχή, ο Ιντέγε αν και υπό πίεση έπιασε την κεφαλιά κι "έστρωσε" την μπάλα στον Ελιουνούσι. Ο Νορβηγός εξτρέμ με πλασέ στην κίνηση διαμόρφωσε το 3-0.


Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (49'), οι "ερυθρόλευκοι" έφθασαν στο 4-0. Ύστερα από κόντρες και με πλήθος παικτών της Βέροιας γύρω του, ο Μποτία "τσίμπησε" την μπάλα, "έστρωσε" στον Μιλιβόγιεβιτς και ο Σέρβος με εξαιρετικό σουτ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Λόπεθ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του. Στο 61ο λεπτό, ο Καμπιάσο υποδέχτηκε την μπάλα έξω από την περιοχή, τη μεταβίβασε με τη μία στον Ντε λα Μπέγια κι ο Ισπανός αριστερός μπακ με παράλληλη μπαλιά έβγαλε μόνο του τον Ιντέγε. Ο Αφρικανός επιθετικός δεν είχε κανένα πρόβλημα να νικήσει από κοντά τον Λόπεθ για δεύτερη φορά ο ίδιος και για πέμπτη συνολικά.
Στο 69', ο Μαλόν επιχείρησε το σουτ από πλάγια θέση, αυτό είχε φάλτσο αλλά όχι τόσο ώστε να ανησυχήσει τον Στέφανο Καπίνο. Τελικά η Βέροια μείωσε σε 5-1 στο 74ο λεπτό, όταν ο Ναβαλόβσκι έκανε το γύρισμα από τα αριστερά κι ο Παντελής Καπετάνος με εκπληκτική προσποίηση-ντρίμπλα "άδειασε" τον νεοεισελθόντα Ρέτσο και νίκησε εν συνεχεία τον Καπίνο. Μάλιστα, ο σκόρερ των φιλοξενούμενων είχε σύντομη λογομαχία με τους Ρέτσο και Μποτία μετά το ματς. Στο 89', ο Ιντέγε Μπράουν έφθασε στο χατ-τρικ. Ο Πάρντο έβγαλε εξαιρετικά στην αντεπίθεση τον Ολυμπιακό, ο Φιγκέιρας έκανε τη σέντρα και ο Ιντέγε, με το τρίτο προσωπικό γκολ του, διαμόρφωσε το τελικό 6-1.



Η φάση του αγώνα

Ξεχωρίζει η φάση του δευτέρου γκολ του Ολυμπιακού για τον τρόπο, κυρίως για τη συνεργασία του Μαρίν με τον Ελιουνούσι. Συμπαίκτες εδώ και λίγες ημέρες - μιας και οι δύο αποτελούν μεταγραφικές προσθήκες των τελευταίων ημερών της θερινής περιόδου - ο Γερμανός κι ο Νορβηγός "έκρυψαν" την μπάλα. Ο πρώτος έκανε τη σέντρα κι ο Σεμπά με εξαιρετική κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο διαιτητής


Δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα ο διαιτητής της αναμέτρησης, Ιωάννης Δελφάκης. Καθαρά μαρκαρίσματα, σωστή η απόφαση των βοηθών του στη φάση του δευτέρου γκολ από τον Σεμπά, καθώς δεν υπήρχε οφσάιντ και ορθώς μέτρησε το γκολ.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Μάρκο Μαρίν για τις δύο ασίστ που μοίρασε, για την εξαιρετική συνεργασία του με τον Ελιουνούσι, για το κέφι του, για το γεγονός ότι από τα πόδια του ξεκινούσε κάθε καλό για τον Ολυμπιακό. Ο Γερμανός έχει ενσωματωθεί και προσαρμοστεί πλήρως στους "ερυθρόλευκους", έχει μπει στο "πετσί" του ρόλου του.

Μας άρεσε

Η συνολική λειτουργία του Ολυμπιακού. Ο Ιντέγε που δεν το έβαλε κάτω μετά τις τρεις πρώτες αποτυχημένες απόπειρες να σκοράρει και μετά νίκησε ισάριθμες φορές τον Λόπεθ πετυχαίνοντας χατ-τρικ, ο Ελιουνούσι που προσπάθησε να "κλέψει" τον τίτλο του MVP από τον Μαρίν συνδυάζοντας θέαμα και ουσία, ο Μιλιβόγιεβιτς που σκόραρε αλλά από τα πόδια του ξεκίνησαν οι φάσεις από τις οποίες προήλθαν δύο από τα γκολ της ομάδας του, η απλότητα του Καμπιάσο, ο Φιγκέιρας που προωθείτο περισσότερο σε σχέση με άλλα ματς.


Δεν μας άρεσε


Η Βέροια άντεξε μόνο μέχρι το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού. Εν συνεχεία πλήρης κατάρρευση. Σε κανένα χρονικό σημείο (πλην της φάσης του γκολ του Καπετάνου) η ομάδα της Ημαθίας δεν έδειξε ικανή να απειλήσει, πόσο μάλλον να ανα(σ)τρέψει το εις βάρος της αποτέλεσμα. Πλήρως παραδομένη στις ορέξεις των γηπεδούχων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ