Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο κοουτς Βαγγέλης Αγγέλου στο 3on3 στη Βέροια

Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια το τμήμα μπάσκετ του Φιλίππου Βέροιας αναγγέλει την παρουσία του Βαγγέλη Αγγέλου στη μεγάλη εκδήλωση του 3on3. O coach Αγγέλου θα παραβρεθεί στην κεντρική εκδήλωση στις 25 Σεπτεμβρίου, θα μιλήσει σε παιδιά και γονείς και θα βραβευθεί από τον σύλλογο μας και από τον Δήμο Βέροιας. Πρόκειται για έναν απο τους κορυφαίους Έλληνες
προπονητές με θητεία στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές και ελλληνικές ομάδες. Διαβάζοντας παρακάτω το βιογραφικό του και παρακολουθώντας το έργο του μπορεί κάποιος να καταλάβει για ποιο λόγο θεωρείται σαν μια απο τις μεγάλες προσωπικότητες του ελληνικού μπάσκετ.

Βαγγέλης Αγγέλου: Ο Βαγγέλης Αγγέλου αγωνίστηκε επί σειρά ετών στην Α1 σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, ο Πανιώνιος, ο Ηρακλής και ο Απόλλων Πατρών. Μετά το τέλος της καριέρας του ως παίκτης, επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Χαλκίδα, αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της τοπικής ομάδας, την οποία οδήγησε τελικά στην Α2.
Το 2002 είπε «ναι» στο Μίλαν Μίνιτς και ανέλαβε χρέη ασίσταντ κόουτς στον Άρη, ενώ την επόμενη χρονιά επέστρεψε στην Αθήνα, καθώς εντάχθηκε στο άκρως επιτυχημένο τεχνικό τιμ του Αμαρουσίου δίπλα στον Παναγιώτη Γιαννάκη. Το 2005 μετακόμισε στη Μόσχα, όπου συνεργάστηκε με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στη Ντιναμό.
Με τη ρωσική ομάδα κατέκτησε το ULEB Cup τη μια χρονιά και έφθασε στους «8» της Ευρωλίγκας την επόμενη. Το 2007 στην πρώτη του δουλειά ως πρώτος προπονητής στην Α1 ανέλαβε τις τύχες της ΑΕΚ, ενώ ακολούθησαν τα Τρίκαλα. Το 2011 οι δρόμοι του διασταυρώθηκαν και πάλι με αυτούς του Ντούσαν Ίβκοβιτς, καθώς συνεργάστηκαν ξανά στον Ολυμπιακό, με τον οποίο κατέκτησαν ένα πρωτάθλημα (2012), ένα Κύπελλο (2011) και έναν ευρωπαϊκό τίτλο (2012).
Το 2013 ανέλαβε στα μέσα της σεζόν την τεχνική ηγεσία του Άρη, από όπου αποχώρησε στις αρχές του 2014 για «μετακομίσει» στην Κωνσταντινούπολη και την Εφές. Πρόπέρυσι τέλειωσε τη σεζόν ως πρώτος προπονητής, ενώ μετά τον ερχομό του Ντούσαν Ίβκοβιτς ανέκτησε και πάλι το ρόλο του άμεσου συνεργάτη του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ