Quantcast

http://picasion.com/

Τσαχουρίδης: «12.500 χορευτές - Όταν είδα τα στοιχεία της ΔΕΘ… Τρόμαξα»

Για δάκρυα χαράς και συγκίνησης, και για συναισθήματα ανείπωτης ευτυχίας που τον διακατέχουν, έκανε λόγο ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης, μετά την ανεπανάληπτη βραδιά ποντιακής ψυχής και έκφρασης που έζησε το βράδυ της Τρίτης η Θεσσαλονίκη. Όπως είπε, αν και από μικροφώνου ανακοίνωσε ότι αυτοί που χόρεψαν ομάλ γύρω από τις εγκαταστάσεις του
εκθεσιακού κέντρου ήταν περίπου 12.500, η πραγματικότητα είναι διαφορετική, και ο κόσμος ήταν πολύ περισσότερος. Κάποια επίσημα καταγραφή δεν έχει γίνει ακόμα, ώστε να προσδιοριστεί επακριβώς ο αριθμός των χορευτών, ωστόσο, κατά τον Κωνσταντίνο Τσαχουρίδη, φαίνεται ότι ξεπερνάει αρκετά τους 12.500. «Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Τώρα συνειδητοποιώ κι εγώ τι έγινε χθες το βράδυ. Όταν είδα τα στοιχεία της ΔΕΘ… Τρόμαξα!», λέει χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα στοιχεία, από τις 19:00 και μετά στην έκθεση κόπηκαν 22.000 εισιτήρια. «Μέχρι στιγμής, επίσημα η μεγαλύτερη συμμετοχή σε παραδοσιακό χορό, γενικά, φτάνει τα 5.614 άτομα. Χθες καταφέραμε να ξεπεράσουμε όλα τα ρεκόρ συμμετοχής σε παραδοσιακό χορό», υπογραμμίζει ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης βλέπει τη χθεσινή βραδιά κυρίως ως ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός, και δίνει μικρότερη βαρύτητα στο αν τελικά η προσπάθεια θα μπει στο παγκόσμιο βιβλίο των ρεκόρ.
«Αυτό που εισέπραξα από τον κόσμο ήταν ότι όλοι τους, Πόντιοι και μη, ήθελαν να κερδίσουν ένα προσωπικό τους στοίχημα. Εμείς πιστεύουμε ότι δεν κάναμε κάτι διαφορετικό από τον υπόλοιπο κόσμο. Προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε την ποντιακή μούσα, τη μέθεξη, στον κάθε έναν. Στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο ομάλ’, αύριο μπορεί να είναι κάποιος άλλος χορός», εξηγεί. Σε ό,τι αφορά το αν τελικά η προσπάθεια έκανε όντως Γκίνες ή όχι, ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης λέει ότι θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή, αφού η διαδικασία θα χρειαστεί κάποιους μήνες.
«Αφού ολοκληρωθεί η 81η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα ετοιμαστεί και θα σταλεί όλο το οπτικοακουστικό υλικό στην Αμερική. Δεν νομίζω η απάντηση να μας δοθεί σε λιγότερους από 4 έως 6 μήνες. Εμείς είμαστε χαρούμενοι και μόνο που δημιουργήθηκε στα ρεκόρ Γκίνες η κατηγορία pontic dance. Παλέψαμε γι’ αυτό περίπου έξι μήνες», καταλήγει.

Πηγή: www.pontos-news.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ