Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο Σύλλογος Βλάχων στο 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Βέροιας

Στην Πλατεία Ωρολογίου έπεσε η αυλαία, την Κυριακή 28 Αυγούστου, του 1ου τετραήμερου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που διοργάνωσε ο Δήμος Βέροιας. Από νωρίς πλήθος κόσμου γέμισε ασφυκτικά την πλατεία, ενώ την έναρξη της βραδιάς χαιρέτησε ο Δήμαρχος κ. Κ. Βοργιαζίδης. Έξι πολιτιστικοί Σύλλογοι με έδρα στο Δήμο Βέροιας έδωσαν δυναμικό παρόν και χειροκροτήθηκαν
από το πλήθος των θεατών που απόλαυσαν τη βραδιά αυτή. Το πολυμελές χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας με την αυθεντική απόδοση των χορών και τα βλάχικα τραγούδια με το μοναδικό Γιώργο Μανέκα ξεσήκωσαν τον κόσμο και απέσπασαν πάρα πολύ ευνοϊκά σχόλια . Τραγούδια στη βλάχικη γλώσσα ιστορικά από τα βάθη των χρόνων, τραγούδια που εκφράζουν ερωτικά συναισθήματα και άλλα που εξυμνούν τις ομορφιές της φύσης.
Οι βλάχικοι χοροί, όπως και οι υπόλοιποι, συνέβαλαν στο να ξεχαστούν οι παρευρισκόμενοι από τα προβλήματα της καθημερινότητας και να τους υπενθυμίσουν τις ρίζες τους. Οι παραδοσιακοί χοροί είναι το μέσο έκφρασης έντονων συναισθημάτων κάθε Έλληνα ανεξάρτητα από την καταγωγή του. Και διαφορετικοί οι χοροί στο σύνολό τους συνθέτουν μια πλούσια ενότητα. Πιστεύουμε ότι η αρχή έγινε.
Το φεστιβάλ πρέπει να εμπουτιστεί και να καταστεί θεσμός. Χρειάζεται να αξιοποιηθούν οι δημιουργικές δυνάμεις της πόλης και να υπάρξει ηθική και υλική στήριξη στους τοπικούς Συλλόγους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ