Quantcast

http://picasion.com/

Βασίλισσα στη Νέα Σμύρνη, 1-2 τον Πανιώνιο!

ΜΕ ΔΥΟ ΓΚΟΛΑΡΕΣ ΤΟΥ ΒΙΤΙ
Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Βέροια μέσα στον Πανιώνιο με 1-2, δείχνοντας ότι το... ηκλεκτροσόκ με την αλλαγή προπονητή της έκανε καλό! Οι παίκτες του Τόλη Τερζή, με εκπληκτική εμφάνιση αιχμαλώτισαν τους Πάνθηρες και έφυγαν από τη Νέα Σμύρνη κατακτώντας τους τρεις βαθμούς της νίκης. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο
Πάμπλο Βίτι, όπου με δύο πολύ όμορφα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, οδήγησε την «Βασίλισσα» στην πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. 
Σε αντίθεση με τα άλλα πρώτα ημίχρονα στις δύο πρώτες αγωνιστικές της Super League, αυτό με τη Βέροια για τον Πανιώνιο δεν ήταν καθόλου καλό. Και σε αντίθεση με ό,τι έκανε η Βασίλισσα του Βορρά στις αναμετρήσεις με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, αυτή τη φορά ήταν εξαιρετική! Με υπηρεσιακό προπονητή τον Τόλη Τερζή, οι Μακεδόνες έκαναν μυαλομένο παιχνίδι, ήταν ουσιαστικοί και αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους. Στο 12ο λεπτό χάθηκε η πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα, όταν από λάθος του Κόρμπου στη μεσαία γραμμή, ο Άρσε έδωσε στον Καπετάνο, αυτός έκανε "ποδιά" στον Ρισβάνη, άδειασε τον Κόρμπο, σούταρε έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι. Το 1-0 έγινε στο 18'! Ο Άρσε εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Βίτι έπιασε κεφαλιά - δυναμίτη καρφώνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Γιαννιώτη, που ήταν αδύνατο να επέμβει.
Στο 22' ο Μεληκιώτης, πραγματοποίησε μια έξοχη προσπάθεια από την αριστερή πτέρυγα. Έκανε φανταστική κούρσα από αριστερά, άφησε πίσω τον Ρισβάνη, έδωσε στον Άρσε, του οποίου του σουτ έξω από την περιοχή έδιωξε ο Γιαννιώτης. Σε αυτό το σημείο οι Νεοσμυρνιώτες έκαναν εύκολα λάθη, ενώ τα ατού της ομάδας, οι Μασούντ, Ανσαριφάρντ, Μπεν και Φούντας αδυνατούσαν να συνεργαστούν όπως τις δύο προηγούμενες φορές.
Βέβαια, από το 30' και μετά ο Πανιώνιος πήρε μέτρα επιδιώκοντας να ισοφαρίσει. στο τελευταίο πεντάλεπτο έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε. Στο 41' ο Μασούντ έπιασε στον... ύπνο την άμυνα της Βέροιας, δίνοντας στον Ανσαριφάρντ, ο οποίος βγήκε απέναντι στον Λόπεθ, αλλά νικήθηκε από τον Ισπανό. Στο 42' το καλοτραβηγμένο σουτ του Φούντα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Να όμως που οι φιλοξενούμενοι έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα. Ήταν στο 45', όταν ο Μπεν δεν υπολόγισε σωστά, αδράνησε και έχασε τη μπάλα από τον Ναβαλόφσκι.

Ο Γεωργιανός μπακ έσπασε αριστερά στον Βίτι, ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-2! Στο δεύτερο μέρος ο προπονητής του Πανιωνίου, Βλάνταν Μιλόγεβιτς, έριξε στο ματς τον Ν' Γκογκ, πέρασε εκτός τον Φούντα και γύρισε το σχήμα στο 4-4-2. Έπαιξε με δύο φορ, τον Γάλλο και τον Ανσαριφάρντ. Στο 53' ο Μπεν εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Ρισβάνης έπιασε την κεφαλιά, με τον Λόπεθ να αποκρούει. Στο 56' ο Ν' Γκογκ έκανε το σουτ, αλλά ο Ίβηρας κίπερ ήταν σε ετοιμότητα. Ο Γάλλος στράικερ "γέμισε" την επίθεση του Πανιωνίου και στο 59' χάθηκε τρομερή ευκαιρία για τη μείωση του σκορ. Ο Αργυρόπουλος έβγαλε τη σέντρα, ο Ν' Γκογκ δύσκολα και υπό πίεση με κεφαλιά έστρωσε στον Μπεν, αυτός έπιασε το μονοκόμματο σουτ, η μπάλα ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Λόπεθ. Εσωτερικές αλλαγές από τον Μιλόγεβιτς μήπως και αλλάξει κάτι. Δεξιά ο Μασούντ, αριστερά ο Μπεν. Από την άλλη μεριά ο Τερζής πέρασε εκτός τον Βίτι, περνώντας στο ματς τον Παπαστεριανό, στην προσπάθειά του να κλείσει χώρους και να διαφυλαχτεί το μηδέν.
Είπαμε και πιο πριν ότι η είσοδος του Ν' Γκογκ μεταμόρφωσε τον Πανιώνιο. Έτσι, στο 82' ο Γάλλος σημείωσε... σεντερφορίσιο γκολ! Πρόλαβε τον Μπαλάφα ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και με εξαιρετική κεφαλιά νίκησε τον Λόπεθ, ο οποίος σε όλες τις προηγούμενες φορές είχε ενεργήσει μια χαρά, αλλά ήταν αδύνατο να βγάλει την κεφαλιά του υψηλόσωμου φορ του Πανιωνίου. Στα λεπτά που απέμεναν ο Πανιώνιος άσκησε πίεση στη Βέροια, με την ελπίδα να φτάσει έστω στην ισοφάριση. Παραλίγο να γίνει το 2-2 στο 90'. Ο Μασούντ είδε ότι ο Λόπεθ ήταν εκτός εστίας, έκανε την ψηλοκρεμαστή σέντρα - σουτ, ο Ισπανός με υπερπροσπάθεια απομάκρυνε σε κόρνερ. Τελευταία ευκαιρία στο 93'! Ο Οικονόμου έβγαλε τη σέντρα, ο Ολαϊτάν έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ