Ο σέφ του «Βεροιώτη» προτείνει: Ισπανική Paella

Σε ειδικό σκεύος για παέγια ή σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τα βγάζουμε και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. Στο ίδιο σκεύος ρίχνουμε τα λουκάνικα και τα σοτάρουμε και αυτά. Τα μεταφέρουμε επίσης στην ίδια πιατέλα με τα κοτόπουλα. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά. Κατόπιν προσθέτουμε την τομάτα, αλατοπιπερώνουμε, μαγειρεύουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά της, ρίχνουμε το ρύζι, τον αρακά, σοτάρουμε για 1-2΄ και συμπληρώνουμε με νερό και το σαφράν. Μόλις το μείγμα πάρει μια βράση προσθέτουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου, τα θαλασσινά μας (τα οποία τα έχουμε πλύνει και καθαρίσει καλά) και βράζουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά. 5 λεπτά πρίν την ολοκλήρωση του φαγητού ρίχνουμε και τα λουκάνικα ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και σερβίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.

ΥΛΙΚΑ:

4-5 μπουτάκια κοτόπουλο(κοπανάκια)

1 λουκάνικο chorizo ή χωριάτικο κομμένο σε ροδέλες

1 πιπεριά κόκκινη κομμένη μικρά καρέ

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

2 τομάτες κομμένες σε μικρά καρέ

1 φλιτζάνι αρακάς(κατεψυγμένος)

6 γαρίδες Ν 1

10 μύδια με κέλυφος

6 τεμ. Κυδώνια

Αλάτι-πιπέρι

1 πρέζα σαφράν

400γρ. ρύζι νυχάκι

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1200 ml νερό