Quantcast

http://picasion.com/

Σέρρα στη γενέτειρα του Αριστοτέλη χόρεψε η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας συμμετείχε με το ανδρικό τμήμα χορού και το τμήμα νταουλιού, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής και η επιτροπή των διεθνών βραβείων Gusieppe Sciacca με επικεφαλής την κα Βίκυ Παφαντάκη (μέλος της Επιτροπής Προεδρίας των Διεθνών Βραβείων) την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016. Η εκδήλωση
πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των εορτασμών της UNESCO που κήρυξε το 2016 «έτος Αριστοτέλη» με αφορμή τη συμπλήρωση 2.400 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου φιλοσόφου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα αρχαία Στάγειρα, δίπλα από τον αρχαιολογικό χώρο όπου ανακαλύφθηκε ο τάφος του Αριστοτέλη, όπου πλήθος κόσμου κατέκλυσε την περιοχή.
Τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο αρχαιολόγος κ. Σισμανίδης Κωνσταντίνος, που ανακάλυψε τον τάφο του πρώτου Πανεπιστήμονα της ανθρωπότητας και δάσκαλου του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Στην εκδήλωσε συμμετείχε και ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιάννης Πλούταρχος, όπως ο ίδιος είπε από μικροφώνου συγκινήθηκε βαθύτατα κατά την διάρκεια της εκτέλεσης του Σέρρα χορού από την δεκαπενταμελή ομάδα της Λέσχης.
Με τη σειρά τηςη Εύξεινος Λέσχη τίμησε τον αρχαιολόγο κ. Σισμανίδη Κωνσταντίνο με τον εκπρόσωπο της τον κ. Ασβεστά Βασίλη ο οποίος συνέδεσε εύστοχατα Αρχαία Στάγειρα με την περιοχή μας, την αρχαία Μίεζα και την σχολή του Αριστοτέλη. Στα Αρχαία Στάγειρα γεννήθηκε ο Μεγάλος Αριστοτέλης όμως στην Ημαθία ίδρυσε την περίφημη σχολή και δίδαξε τον Μέγα Αλέξανδρο. Λόγια ιστορικής αλήθειας, ψυχής, αγάπης για την ιερή γη της Μακεδονίας που εντυπωσίασαν και συγκίνησαν τους παρευρισκομένους. 


Το χορευτικό της Ε.Λ.Β. συνόδευσε με τη λύρα του ο Πετρίδης Στέφανος, ενώ στο νταούλι ο Ελευθεριάδης Θανάσης και ο Ουσταμπασίδης Δημήτρης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί ιδιαίτερα τον κ. Θανάση Ελευθεριάδη διότι χάρης σ' αυτόν βρεθήκαμε σ' αυτήν την σημαντική εκδήλωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ