Δηλώσεις του Ημαθιώτη Ολυμπιονίκη: «Το ονειρευόμουν πολλά χρόνια» (VIDEO)

Μια μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα εκτυλίχθηκε στην Ολυμπιακή Μαρίνα «Marina da Gloria» του Ρίο. Οι Έλληνες παγκόσμιοι πρωταθλητές Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής , μετά από μια συγκλονιστική μάχη στην κούρσα μεταλλίων , κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία 470, χαρίζοντας στην ελληνική ιστιοπλοΐα το 8ο μετάλλιο στην ιστορία της. Στην πρώτη
παρουσία τους σε Ολυμπιάδα, οι έμπειροι πρωταθλητές επιδεικνύοντας ζήλο και μαχητικότητα απέδειξαν καθημερινά στις ιστιοδρομίες τη δύναμη της ψυχής τους σε εξαιρετικά αντίξοες ιστιοπλοϊκές συνθήκες με θυελλώδεις ανέμους τις μισές μέρες και τεράστια κύματα και μπουνάτσα τις υπόλοιπες. Η ιδιαιτερότητα αυτών των αγώνων ήταν οι πολλοί διαφορετικοί στίβοι, άλλοι μέσα στον κόλπο του Ρίο και άλλοι μέσα στον ωκεανό , που απαιτούσαν ειδικούς χειρισμούς και τακτική από το κάθε πλήρωμα. Παρόλα αυτά το δυνατό δίδυμο , προσηλωμένο στο στόχο του, ακολούθησε , μαζί με τον προπονητή τους Μάκη Ωρολογά, μια εξαιρετική στρατηγική εξασφαλίζοντας σημαντικά αποτελέσματα στην καθεμία εκ των 10 ιστιοδρομιών. Οι έλληνες ολυμπιονίκες αγωνίστηκαν στο Ρίο με ολοκαίνουργιο σκάφος, που βαφτίστηκε μάλιστα «Ιφιγένεια» από τους νονούς Νίκο και Τζώρτζια Λάσκαρη με την ευχή να φέρει «ούριους ανέμους» - ευχή που πραγματοποιήθηκε εν τέλει στην Ολυμπιακή Μαρίνα ντα Γκλόρια. Το χάλκινο δίδυμο της ιστιοπλοΐας έκανε δηλώσεις μετά την απονομή: «Το κοιτούσα πολύ καιρό το μετάλλιο! Από τις φωτογραφίες (γέλια). Όταν, μάλιστα, το έπιασα, κατάλαβα ότι είναι βαρύ. Είναι φοβερό συναίσθημα, είμαι πολύ ευτυχισμένος αυτή τη στιγμή για πολλούς λόγους. Για την ομάδα μου, για μένα, για την Ελλάδα, για τους φίλους μας... Πάρα πολύ ευτυχισμένος! Είναι ένα μετάλλιο που έχει έλθει με πάρα πολύ δουλειά και πλέον σέβομαι τους αθλητές που έχουν κάνει αυτή την προσπάθεια. Τους κοιτάω στα μάτια και τους σέβομαι πραγματικά γιατί είναι, πραγματικά, κατόρθωμα. Η ελληνική ψυχή υπάρχει. Οι χώρες που αντιμετωπίζουμε εδώ είναι μεγαθήρια. Μιλάμε για χώρες όπως η Αμερική, η Αγγλία, η Αυστραλία. Δεν έχουν καμία σχέση με την μικρή μας Ελλάδα. Αλλά η Ελλάδα έχει το... κάτι μαγικό. Η δουλειά των αθλητών είναι να προπονούνται και να κάνουν μόνο αυτό το πράγμα. Αυτό πρέπει να σκέφτονται, εκεί πρέπει να επικεντρώνονται. Από 'κει και πέρα, υπάρχουν υπεύθυνοι και παράγοντες που πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους. Δουλειά δικιά μας είναι να αθλούμαστε και να κρατάμε ψηλά την ελληνική σημαία. Όλοι οι αθλητές το έχουν καταφέρει με τον κόπο και τον ιδρώτα τους», δήλωσε ο Παύλος Καγιαλής.

«Η αλήθεια είναι ότι γνωρίζαμε εδώ και δυο μέρες πως είχαμε εξασφαλίσει ένα μετάλλιο οποιουδήποτε χρώματος. Δεν ξέρω, ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Κοιτάω το μετάλλιο, το ξανακοιτάω... Είναι μια τρομερή στιγμή, η στιγμή που περιμένει κάθε αθλητής. Το ονειρευόμουν πολλά χρόνια και δεν... ξέρω πως να χαρώ τώρα. Νομίζω ότι ο τίτλος του «πιο γκρινιάρη στο σκάφος» είναι δικός μου! Όλα χρειάζονται, και η γκρίνια, και οι μάχες μεταξύ μας... Πριν από τη medal race είπαμε πάμε να το διασκεδάσουμε, πάμε για το καλύτερο, βρισκόμαστε εδώ, έχουμε εξασφαλίσει ένα μετάλλιο για τη χώρα μας», τόνισε ο Ημαθιώτης Ολυμπιονίκης Παναγιώτης Μάντης.


Δημοφιλείς αναρτήσεις