Quantcast

http://picasion.com/

Τι θα πουλήσει η ΕΒΖ για να ενταχθεί στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της Πειραιώς

ΠΕΝΤΕ ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ 
ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ
Την πληρωμή 5 εκατ. ευρώ, προς τους παραγωγούς τεύτλων στις προσεχείς ημέρες, ανακοίνωσε η υφυπουργός Οικονομίας Θεοδώρα Τζάκρη, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση, για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ). Παράλληλα προσδιόρισε ως στόχο τον εξαπλασιασμό των καλλιεργούμενων εκτάσεων από την επόμενη καλλιεργητική περίοδο (φέτος καλλιεργήθηκαν 65.000 στρέμματα). Στο μεταξύ το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΒΖ που περιλαμβάνει πωλήσεις εργοστασίων, γραφείων, ακινήτων, αλλά και των δύο θυγατρικών στη Σερβία, καλείται να εγκρίνει η Γενική Συνέλευση που έχει οριστεί για την 26η Αυγούστου.

Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης εκ του νόμου απαρτίας για την λήψη απόφασης επί των θεμάτων της ημερησίας διάταξης, η τυχόν Α΄ Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα συνέλθει την 09 Σεπτεμβρίου 2016.

Tα θέματα της ημερήσιας διάταξης

1. Έγκριση όρων δανειακής αναδιάρθρωσης με την Τράπεζα Πειραιώς, συμπεριλαμβανομένων των ακολούθων συναλλαγών οι οποίες αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση της δανειακής αναδιάρθρωσης:

A) Πώληση εργοστασίου Λάρισας (συμπεριλαμβανομένου και του μηχανολογικού εξοπλισμού), έναντι ενδεικτικού τιμήματος τουλάχιστον οκτώ εκατομμυρίων ευρώ (8.000.000€), όπως αυτό θα προκύψει από την τελική έκθεση αποτίμησης τρίτου ανεξάρτητου εκτιμητή, προς απομείωση του τραπεζικού δανεισμού της Εταιρείας.

Β) Πώληση εργοστασίου Ξάνθης (συμπεριλαμβανομένου και του μηχανολογικού εξοπλισμού), έναντι ενδεικτικού τιμήματος τουλάχιστον επτά εκατομμυρίων οκτακοσίων χιλιάδων ευρώ (7.800.000 €), όπως αυτό θα προκύψει από την τελική έκθεση αποτίμησης τρίτου ανεξάρτητου εκτιμητή, προς απομείωση του τραπεζικού δανεισμού της Εταιρείας

Γ) Πώληση επιχειρηματικού ακινήτου στην Αθήνα, (οδός Σκουφά 52), έναντι ενδεικτικού τιμήματος τουλάχιστον διακοσίων εξήντα χιλιάδων ευρώ (260.000 €), όπως αυτό θα προκύψει από την τελική έκθεση αποτίμησης τρίτου ανεξάρτητου εκτιμητή, προς απομείωση του τραπεζικού δανεισμού της Εταιρείας.

Δ) Πώληση επιχειρηματικού ακινήτου στη Θεσσαλονίκη, (οδός Κουντουριώτου 9) έναντι ενδεικτικού τιμήματος τουλάχιστον δύο εκατομμυρίων εννιακοσίων χιλιάδων ευρώ (2.900.000 €) ,όπως αυτό θα προκύψει από την τελική έκθεση αποτίμησης τρίτου ανεξάρτητου εκτιμητή, προς απομείωση του τραπεζικού δανεισμού της Εταιρείας.

Ε) Πώληση γραφείων στη Θεσσαλονίκη, οδός Μητροπόλεως 34, έναντι ενδεικτικού τιμήματος τουλάχιστον δύο εκατομμυρίων επτακοσίων τριάντα χιλιάδων ευρώ (2.730.000 €), όπως αυτό θα προκύψει από την τελική έκθεση αποτίμησης τρίτου ανεξάρτητου εκτιμητή, προς απομείωση του τραπεζικού δανεισμού της Εταιρείας.

Στ) Πώληση επιχειρηματικού ακινήτου στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, έναντι ενδεικτικού τιμήματος τουλάχιστον τριών εκατομμυρίων ευρώ (3.000.000 €),όπως αυτό θα προκύψει από την τελική έκθεση αποτίμησης τρίτου ανεξάρτητου εκτιμητή, προς απομείωση του τραπεζικού δανεισμού της Εταιρείας, και

Ζ) Πώληση του συνόλου των μετοχών εκδόσεως των θυγατρικών εταιρειών CRVENKA και SAJKASKA που εδρεύουν στη Σερβία έναντι τιμήματος τουλάχιστον είκοσι πέντε εκατομμυρίων ευρώ (25.000.000 €) και για τις δύο εταιρείες, προς απομείωση του τραπεζικού δανεισμού της Εταιρείας.

2. Χορήγηση ανέκκλητου συμβολαιογραφικού πληρεξουσίου στην Τράπεζα Πειραιώς για την πραγματοποίηση των ενεργειών που απαιτούνται αναφορικά με τις ανωτέρω συναλλαγές.

3. Ανάκληση της από 23.09.2015 απόφασης της ΓΣ και λήψη νέας απόφασης σχετικά με την μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από Ευρώ μηδέν και εβδομήντα τριών λεπτών (€0,73) σε Ευρώ μηδέν και τριάντα λεπτών (€0,30) ανά μετοχή, προς απόσβεση ζημιών της Εταιρείας.

4. Ανάκληση της από 23.09.2015 απόφασης της ΓΣ και λήψη νέας απόφασης σχετικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας. Πρόβλεψη αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου μέχρι του ποσού της κάλυψης κατ' εφαρμογή του άρθρου 13α του κν. 2190/1920. Παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας να καθορίσει την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών της Εταιρείας, να διαθέσει τις μετοχές που τυχόν θα παραμείνουν αδιάθετες και να ρυθμίσει εν γένει τα θέματα που αφορούν την αύξηση και την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

5. Τροποποίηση του άρθρου 3 του καταστατικού σύμφωνα τις ανωτέρω αποφάσεις και κωδικοποίηση αυτού- Ανάκληση της από 23.09.2015 απόφασης της ΓΣ και λήψη νέας απόφασης.

6. Τροποποίηση αρ. 1 παρ.2 Καταστατικού ΕΒΖ ΑΕ (Προσθήκη στο σκοπό της εταιρίας) και κωδικοποίηση αυτού

7. Επικύρωση εκλογής μελών Διοικητικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση παραιτηθέντων.
8. Επικύρωση εκλογής μελών Επιτροπής Ελέγχου σε αντικατάσταση παραιτηθέντων.

9. Ορισμός ανεξάρτητων μελών

10. Ορισμός μελών επιτροπής ελέγχου

11. Λοιπά θέματα- Ανακοινώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ