Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Κομμένο» το κάπνισμα δημοσίως στη Βέροια

Στην εκστρατεία περιορισμού του καπνίσματος ακόμα και στους ανοιχτούς χώρους έχει ριχθεί η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, με το δήμο Βέροιας να υιοθετεί σχετικό ψήφισμα συμμετοχής στην εκστρατεία αυτή. Σκοπός της είναι να μην μεταφέρονται στη νέα γενιά εικόνες τσιγάρου, ακόμα και σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους αλλά και να εξαλειφθεί η ρύπανση από τα αποτσίγαρα
σε δρόμους, πλατείες, στάσεις λεωφορείου, παιδικές χαρές κτλ. Το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας ψήφισε κατά πλειοψηφία υπέρ της συμμετοχής του στην εκστρατεία αυτή, με τους δημοτικούς συμβούλους να παίρνουν ωστόσο όχι και τόσο υποστηρικτική και αισιόδοξη θέση. Συγκεκριμένα:


Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου: «Πονεμένη η ιστορία του τσιγάρου στην πόλη μας. Δεν συνηθίσαμε ακόμα το μη κάπνισμα σε κλειστούς χώρους, οπότε δεν περιμένουμε ιδιαίτερα αποτελέσματα. Καλό είναι να δίνουμε μηνύματα και να μην περνάμε εικόνες στα παιδιά μας, με γονείς που καπνίζουν και με πεταμένα αποτσίγαρα στο δρόμο και τις πλατείες. Θερίζουν οι καρκίνοι του πνεύμονα και τα καρδιοαγγειακά νοσήματα και τα ουρολογικά προβλήματα στέλνουν συχνά τον ανδρικό πληθυσμό στα ιατρεία.»

Μπέκης: «Μιλάμε για ευχές. Όλοι ξέρουμε τις επιπτώσεις του τσιγάρου. Υπάρχει και μια εκστρατεία εκφοβισμού στα πακέτα που δυστυχώς δεν πιάνει τόπο. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να απομονώσουμε τους καπνιστές, τίποτε άλλο. Μακάρι να κόβαμε όλοι μας το κάπνισμα».



Μαρκούλης: «Είμαστε υπέρ αλλά για αυτούς που επιλέγουν να καπνίσουν, δεν θα έπρεπε να έχει προβλεφθεί χώρος όπου μπορούν να καπνίζουν ελεύθερα;»

Μελιόπουλος: «Ψευδές ότι η ρύπανση οφείλεται στα αποτσίγαρα. Η ρύπανση οφείλεται στην αντιλαϊκή πολιτική, το ελλιπές προσωπικό στην καθαριότητα του δήμου κτλ. Ας προσπαθήσει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στη θεραπεία του καρκίνου και όχι μόνο σε ενημερωτικές εκδηλώσεις»

Κούτρας: «Η εκστρατεία κατά του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους έχει αποτύχει πλήρως. Σε οποιονδήποτε χώρο και αν μπείτε, υπηρεσίες, νοσοκομεία κτλ, θα δείτε γεμάτα τασάκια. Επειδή απέτυχε η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία να εξαλείψει το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ