Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Προσπαθεί να απομακρύνει τους οίκους ανοχής ο δήμος Βέροιας

ΣΤΑ 300 ΜΕΤΡΑ ΑΥΞΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΟΙΚΩΝ - ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΑ ΓΙΟΤΖΑΛΙΚΙΑ
Ο καθορισμός της απόστασης των οίκων ανοχής από το σχολικό συγκρότημα στην περιοχή «Γκιοτζαλίκια» της πόλης της Βέροιας συζητήθηκε σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο της Βέροιας. Σύμφωνα με τον κανονισμό, δεν επιτρέπεται η
εγκατάστασή τους σε κτίρια που απέχουν λιγότερο από 200 μέτρα από σχολεία. Από τους οίκους που λειτουργούν στη συγκεκριμένη περιοχή, το ένα απέχει μεν περισσότερο από 200 μέτρα από το σχολικό συγκρότημα, ωστόσο η είσοδός του βρίσκεται στην οδό από όπου οι μαθητές θα έχουν πρόσβαση στο σχολείο, ενώ τα υπόλοιπα απέχουν λιγότερο από 200 μέτρα. Το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε σήμερα υπέρ της αύξησης της απόστασης των συγκεκριμένων οικημάτων από το νέο σχολικό συγκρότημα στα «Γκιοτζαλίκια», από 200 σε 300 μέτρα. Ωστόσο, η απόφαση αυτή βρήκε αντίθετους αρκετούς δημοτικούς συμβούλους, με τις απόψεις για το συγκεκριμένο θέμα να διίστανται. Συγκεκριμένα:

Μπέκης: «Αίσθηση υποκρισίας και πουριτανισμού. Οι μαθητές με την ελεύθερη πρόσβαση που έχουν στο διαδίκτυο μπορούν να βλέπουν διάφορα. Ένα φως και μια είσοδος σηματοδοτεί την ύπαρξη ενός οίκου ανοχής. Αν σβήσει το φως και αλλάξει η είσοδος δεν υπάρχει θέμα».

Γουλτίδης: «Αν κλείσουν, μήπως οι μετανάστες στραφούν στις γυναίκες μας ή και σε εμάς τους ίδιους; Που θα πάνε αν κλείσουν από εκεί; Να ξεκινάνε τη λειτουργία τους μετά το πέρας των μαθημάτων.»

Ασλάνογλου: «Θα μπορούσαν να είχαν ήδη μετακινηθεί, έχουν ειδοποιηθεί εδώ και δυο χρόνια. Η πρότασή μου είναι να οριστεί στα 300 μέτρα η απόσταση».

Σοφιανίδης: «Υποκριτική η στάση μας. Το να περνάνε από εκεί και να ξέρουν ότι πίσω από τον τοίχο υπάρχει οίκος ανοχής, δεν είναι το μείζον θέμα για τα παιδιά. Η δημιουργία εντυπώσεων δημιουργεί την ανάγκη για αυξηθεί η απόσταση. Η τάση στην κοινωνία για απομάκρυνση των οίκων ανοχής είναι έντονη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ