Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δημοτικό Σχολείο Σαφαρίκα - Μπαρμπαρούση: Ξεκινάμε μαζί με στόχους και όνειρα

ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
Η γνώση είναι η κινητήρια δύναμη μιας υγιούς κοινωνίας και η σωστή διαχείρισή της προϋποθέτει ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Το Δημοτικό Σχολείο Σαφαρίκα - Μπαρμπαρούση είναι ένα σύγχρονο σχολείο, που έχει σχεδιάσει τη λειτουργία του με στόχο την προετοιμασία του παιδιού για τη ζωή. Κάθε
ενέργεια και δραστηριότητα έχει σκοπό να επιτρέψει στους
μαθητές μας να ενταχθούν αβίαστα στην κοινωνία, αλλά και να χαράξουν αυτόνομα το μέλλον τους.


Έτσι το συνολικό πρόγραμμα του Σχολείου μας επιδιώκοντας να εφοδιάσει άριστα τους μαθητές επενδύει:


• Στην καλλιέργεια ολόπλευρων και ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων, ικανών να προσαρμόζονται στα συνεχώς μεταβαλλόμενα κοινωνικά δεδομένα, να συμμετέχουν στην κοινωνική ζωή και να την καθορίζουν.

• Στην καλλιέργεια της παρατηρητικότητας και της ερευνητικής διάθεσης που υπαγορεύει η αρχή της βιωματικής μάθησης, οδηγώντας αλυσιδωτά στην ουσιαστική γνώση και τον εμπλουτισμό των γνωστικών σχημάτων.

• Στην καλλιέργεια στρατηγικών μάθησης κριτικής σκέψης και δημιουργικής φαντασίας.

• Στην καλλιέργεια των κοινωνικών δεξιοτήτων και την ανάπτυξη συνεργατικού και συλλογικού πνεύματος.

• Στη γνώση των πνευματικών και σωματικών ικανοτήτων των μαθητών, στην ενίσχυση της αυτοαντίληψης, στη βίωση της χαράς της δημιουργίας, που οδηγεί στην ψυχική ευφορία.


Προσφέρουμε:

• Δίγλωσσο Εκπαιδευτήριο (Αγγλικά – Γερμανικά)

• Καινοτόμα Προγράμματα Διδασκαλίας


• Κολύμβηση – Ποδόσφαιρο – Μπάσκετ – Θέατρο –       

   Εικαστικά – Εφημερίδα Σχολείου

• Καθημερινή Σίτιση με διαιτολόγιο



Επισκέψεις
Η ολοκλήρωση της διδασκαλίας των μαθημάτων αλλά και η υλοποίηση πρόσθετων εκπαιδευτικών προγραμμάτων που έχουν σχέση με το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική ιστορία, την υγεία και την κατανάλωση (Αγωγή Υγείας και Καταναλωτή) απαιτούν πολλές φορές την έρευνα πεδίου και εξειδικευμένη πληροφόρηση, η οποία επιτυγχάνεται με τις επισκέψεις σε διαφόρους χώρους (μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι, τόποι ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, Υπηρεσίες, καταστήματα, εργοστάσια κλπ.).


Έτσι οι μαθητές έρχονται σε επαφή με το φυσικό, τεχνητό και κοινωνικό περιβάλλον και βιώνουν την πραγματικότητα της ζωής σε όλο της το μεγαλείο. Παρατηρούν, προβληματίζονται, ρωτούν, παίρνουν συνεντεύξεις και βρίσκουν όλα εκείνα τα απαραίτητα για τη διεκπεραίωση των σχεδίων εργασίας (projects) στοιχεία.

Εκδηλώσεις
Τόσο οι γιορτές (εθνικές και θρησκευτικές) όσο και η ενασχόληση με τα διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές να συμμετέχουν ενεργητικά σε διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις αφού καλούνται να υποδυθούν ρόλους σε θεατρικές παραστάσεις και σε θεατρικά δρώμενα, να χορέψουν παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς και να εκθέσουν τα έργα τους σε διάφορες εκθέσεις εντός και εκτός του Σχολείου. Το σημαντικότερο είναι ότι τα κείμενα των έργων τα γράφουν οι ίδιοι μαθητές κατά την υλοποίηση των ανωτέρω αναφερόμενων προγραμμάτων.



Εκτός από τις ανωτέρω εκδηλώσεις, οι μαθητές μας, εκμεταλλευόμενοι τόσο τις αθλητικές εγκαταστάσεις όσο και τη φιλοσοφία του Σχολείου μας για τον Αθλητισμό, συμμετέχουν με εξαιρετικά αποτελέσματα σε αθλητικές διοργανώσεις διάφορων συλλόγων και φορέων και σε σχολικούς αθλητικούς αγώνες.

















Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας
Σαφαρίκα - Μπαρμπαρούση

1ο χλμ Βέροιας – Άμμου
Τηλ. 2331075490
www.iev.gr
iev@otenet.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ