Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δεν μπαίνουν στο νόμο Κατσέλη όσοι χρωστούν στα Ασφαλιστικά Ταμεία

Αποκλείουν δικαστήρια τους οφειλέτες προς τα Ταμεία από τον νόμο Κατσέλη, κρίνοντας αντισυνταγματική την τροπολογία που έδινε τη δυνατότητα να συμπεριληφθούν και οφειλές προς Ταμεία στα υπό ρύθμιση χρέη, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής. Η εφημερίδα επικαλείται γνώση σχετικών δικαστικών αποφάσεων, στις οποίες αναφέρεται ότι «η ένταξη δημοσίων υποχρεώσεων προς τους Οργανισμούς Κοινωνικών Ασφαλίσεων ελέγχεται ως ευθέως αντισυνταγματική»

Το σκεπτικό των δικαστικών αποφάσεων βασίζεται στο ότι οι εισφορές συνδέονται με τον χρόνο ασφάλισης, οπότε πιθανή διαγραφή ή ρύθμισή τους σε βάθος χρόνου έχει επιπτώσεις στον ασφαλιστικό χρόνο.

Ακόμη κι αν τα χρέη ενταχθούν σε ρύθμιση, οι νομικοί επισημαίνουν ότι όσα χρόνια αυτή θα διαρκεί (και συνήθως είναι πολυετής), οι οφειλέτες δεν θα δικαιούνται σύνταξη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το υπουργείο Εργασίας, θεωρώντας πως δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο οι οφειλές προς τα Ταμεία με εκείνες προς το υπόλοιπο Δημόσιο ή τους ιδιώτες, σκοπεύει να διαπραγματευτεί με τους δανειστές ένα νέο σύστημα δόσεων και εξυπηρέτησης οφειλών στους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ