Ο Σεφ του «Βεροιώτη» προτείνει: Ταλιατέλες Al Pesto

Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε και τα ανακατεύετε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Στο μεταξύ χτυπάτε στο μπλέντερ τον βασιλικό με τα κουκουνάρια, το σκόρδο, την παρμεζάνα και το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Εάν το μίγμα είναι αρκετά σφιχτό το αραιώνετε με 2-3 κουταλιές από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Πρέπει να έχετε μια λεία κρέμα.
Σερβίρετε τα μακαρόνια χωρίς καθυστέρηση αφού τα ανακατέψετε με τη σάλτσα βασιλικού (πέστο). Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

½ κιλό σπαγγέτι
2 φλιτζ φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
¼ φλιτζανιού κουκουνάρι
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζ τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς