Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τον Βασίλη Καρρά τίμησε ο Μητροπολίτης στη Σουμελά (ΦΩΤΟ)

ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΜΕ «ΤΡΑΝΤΑΧΤΑ» ΟΝΟΜΑΤΑ
Το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ», με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας Ναούσης & Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονος,
πραγματοποίησε και φέτος το 18ο «Συναπάντημα» της Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων, της τρίτης και τέταρτης προσφυγικής γενιάς των Ποντίων, στους χώρους του Ιερού Προσκυνήματος, της Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας από 14 έως 17 Ιουλίου 2016. Την τελετή έναρξης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Ιουλίου το απόγευμα,τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.Παντελεήμων, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό. Στο τέλος της τελετής έναρξης ο Σεβασμιώτατος τίμησε, για λογαριασμό του Συναπαντήματος τον γνωστό καλλιτέχνη Βασίλη Καρρά με το μετάλλιο της Παναγίας.
Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στόχευαν στην αλληλογνωριμία των νέων, καθώς και στη διατήρηση των ηθών και εθίμων μας. Το πρόγραμμα του Συναπαντήματος, περιείχε διαλέξεις - εισηγήσεις από αξιόλογους επιστήμονες, ιστορικούς και ερευνητές, με θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό. Παρουσιάσεις δράσεων των νέων καθώς και ποντιακές παραδοσιακές βραδιές, με Ποντιακό θέατρο και ποντιακό γλέντι. 
Δείτε φωτογραφίες:















ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ