Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Σκανδιναβικό ντέρμπι με φαβορί

Πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν και σήμερα τα παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Champions League και Η αναμέτρηση που έχει ξεχωρίσει το Betarades.gr, είναι αυτή ανάμεσα στη Ρόζενμποργκ και τη Νόρκεπινγκ. Μην ξεχνάτε, παράλληλα, ότι πέρα από τις σημερινές προβλέψεις, από νωρίς το πρωί της Πέμπτης (14/07), μπορείτε να βρίσκετε προτάσεις και για τα παιχνίδια του Europa League, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που ρίχνεται στη «μάχη», στην κατηγορία στοίχημα προκριματικά Europa League.


Μόνο άγνωστη δεν είναι στην Ευρώπη η Ρόζενμποργκ, μια απ’ τις πιο έμπειρες ομάδες στις διεθνείς διοργανώσεις. Μόνο το γεγονός ότι μετράει 206 παιχνίδια σε όλα τα τουρνουά (81-39-86) μετά το 1965 είναι αρκετό για να καταδείξει το ευρωπαϊκό στάτους των Νορβηγών, που ασφαλώς είναι το φαβορί εναντίον της Νόρκεπινγκ. Εκτός απ’ το ότι διαθέτουν πιο ποιοτική ομάδα, μπαίνουν σε μια διαδικασία την οποία γνωρίζουν πάρα πολύ καλά, έστω κι αν τα τελευταία χρόνια δεν κατάφεραν να φτάσουν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Το 2007-2008 εντοπίζεται η τελευταία συμμετοχή της Ρόζενμποργκ στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης, έκτοτε συμμετείχε τέσσερις φορές στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, με τελευταία την περσινή κόντρα σε Λάτσιο, Σεντ Ετιέν και Ντνίπρο.


Άπαντες γνωρίζουν ότι είναι η σπουδαιότερη και πιο επιτυχής ομάδα της Νορβηγίας, περσινή πρωταθλήτρια και πρωτοπόρος και στο φετινό πρωτάθλημα έπειτα από 15 αγωνιστικές (+3 απ’ την Οντ). Υπάρχει αισιοδοξία ότι η Νόρκεπινγκ δεν είναι ικανή να απειλήσει, με τα λόγια του κόουτς Ινγκέμπριτσεν να είναι χαρακτηριστικά: «Θεωρώ ότι η καλύτερη Ρόζενμποργκ είναι ανώτερη απ’ την καλύτερη Νόρκεπινγκ. Είμαστε δυνατοί και έχουμε πίστη ότι θα τα καταφέρουμε». Συνήλθε η ομάδα του μετά το εκτός έδρας 0-0 κόντρα στην Μπόντο Γκλιμτ και απάντησε με το εμφατικό 5-2 εντός έδρας επί της Σάρπσμποργκ το περασμένο Σάββατο. Υπάρχουν ερωτηματικά αναφορικά με την ενδεκάδα, το πιθανότερο είναι να δούμε σ’ αυτήν τον Κονράντσεν, που απουσίασε το Σάββατο λόγω τιμωρίας.


Από την άλλη πλευρά, έπρεπε να περάσουν 16 χρόνια για να επιστρέψει στην Ευρώπη η Νόρκεπινγκ, η ομάδα που εξέπληξε τους πάντες πέρυσι στη Σουηδία. Έκανε μια καταπληκτική σεζόν, η οποία την οδήγησε στην κατάκτηση του τίτλου για πρώτη φορά μετά το 1992 και παράλληλα της προσέφερε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ασφαλώς, από πέρυσι πολλά έχουν αλλάξει. Σημαντικότερη αλλαγή η αποχώρηση του κόουτς Άντερσον, τη θέση του οποίου πήρε ο Γκούσταφσον, ενώ υπήρξαν σημαντικές διαφοροποιήσεις και στο ρόστερ. Τελευταία και ιδιαίτερα «ηχηρή» η αποχώρηση του ηγέτη της επίθεσης, Εμίρ Κούγιοβιτς, με τον Γκούσταφσον όμως να τονίζει ότι ήταν κάτι που άπαντες περίμεναν και είχαν προσαρμοστεί.


Ευρώπη ξανά, λοιπόν, για τη Νόρκεπινγκ, που συμμετείχε τελευταία φορά το 2000 στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, αλλά ποτέ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Υπάρχει διάθεση και δίψα για κάτι καλό, το «κλειδί» είναι να σκοράρει στο Τρόντχαϊμ, έτσι ώστε να αυξήσει τις ελπίδες της ενόψει της ρεβάνς στην έδρα της. «Ξέρουμε πως παίζει η Ρόζενμποργκ, που είναι μια πολύ ισορροπημένη ομάδα. Πιστεύω ότι θα προσαρμοστούμε και θα καταφέρουμε να πάρουμε ευνοϊκό σκορ», είπε ο Γκούσταφσον. Με καλή ψυχολογία οι φιλοξενούμενοι, καθώς το Σάββατο πέρασαν με 0-1 απ’ την έδρα της Τζουργκάρντεν, χωρίς όμως να πιάσουν ιδιαίτερα υψηλά στάνταρ απόδοσης. Ανέτοιμος ο νεοαποκτηθείς, Μόμπεργκ-Κάρλσον (εξτρέμ).


Στοιχηματικά, θεωρούμε ότι η Ρόζενμποργκ έχει σαφές προβάδισμα στη σημερινή αναμέτρηση, για αυτό θα πάμε και με το χάντικαπ -1 γκολ των Νορβηγών, σε απόδοση 2.00 (Ασιατικό Χάντικαπ: Το στοίχημα επιβεβαιώνεται αν η Ρόζενμποργκ κερδίσει με δύο ή περισσότερα γκολ διαφορά. Αν πάρει τη νίκη με ένα γκολ διαφορά, τότε το ποντάρισμα επιστρέφεται)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ