Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στα έδρανα της Βουλής των Εφήβων η Βεροιώτισσα μαθήτρια Αναστασία Δαλλοπούλου

«ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΖΩΗΣ...»
Ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 11 Ιουλίου οι εργασίες της ΚΑ' Συνόδου (2015-2016) του εκπαιδευτικού προγράμματος «Βουλή των Εφήβων», που ξεκίνησαν στις 7 Ιουλίου. Η Αναστασία Δαλλοπούλου, μαθήτρια του 5ου ΓΕΛ Βέροιας και μια εκ των τεσσάρων μαθητών της Β' λυκείου που εκπροσώπησαν την Ημαθία στο εφηβικό κοινοβούλιο, μέσα από την ομιλία της ως εισηγήτρια της Δ' ομάδας Προβληματισμού, θέλησε να μοιραστεί την μοναδική αυτή εμπειρία, «εμπειρία ζωής όπως τη χαρακτήρισε».
«Αυτό που έζησα τις πέντε μέρες στην Αθήνα είναι απλά απερίγραπτο. Ήταν μια εμπειρία ζωής που θα τη θυμάμαι για πάντα. Η Βουλή των Εφήβων μας έδωσε τη δυνατότητα να έρθουμε τόσο κοντά με την πολιτική κατάσταση της χώρας μας, να εκφράσουμε απόψεις, σε προβλήματα που αφορούν όλο το κοινωνικό σύνολο, ακόμα και να συνδράμουμε μαζί με άλλους, για ένα καλύτερο μέλλον. Προωθήθηκε ο διάλογος και η κατανόηση για τη διαφορετική άποψη του συνανθρώπου, χωρίς αγριότητες και "αίσχη" όπως βλέπουμε καθημερινά. Εργαστήκαμε σκληρά στις εργασίες της ΚΑ' Συνόδου της Βουλής των εφήβων και αυτό ήταν ένα από τα πιο όμορφα συναισθήματα. Το πνεύμα της ομαδικότητας.
Δημιουργήσαμε πάρα πολλές φιλίες, οι οποίες (γεγονός που μπορεί να ακούγεται τρελό) είναι πιο δυνατές ακόμα και από φιλίες πολλών χρόνων που τελικά αποδείχτηκαν φτερά στον άνεμο!!!
Ασκήσαμε κοινοβουλευτικό έλεγχο, ψηφίσαμε το νομοθετικό έργο και απευθύναμε ερωτήσεις στον Υπουργό Παιδείας. Γίναμε οι ικανοί ηγέτες που χρειάζεται αυτή η χώρα. Όλη η εμπειρία ήταν αξέχαστη και ευχαριστώ το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, την οικογένεια μου, το σχολείο μου και ιδιαίτερα την καθηγήτρια μου Βελτσίδου Χριστίνα, η οποία στάθηκε δίπλα μου σε κάθε στιγμή που τη χρειαζόμουν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ