Quantcast

http://picasion.com/

Αυτά είναι τα μυστικά για τέλειες φωτογραφίες!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ Η ΜΟΝΤΕΛΟ;
Είναι αλήθεια, ότι στις μέρες μας το smartphone, έχει γίνει για πολλούς Βεροιώτες η προέκταση του χεριού μας, καταναλώνοντας πολλές ώρες στα social media και κυρίως τραβώντας φωτογραφίες. Δεν είναι κακό, αρκεί να το κάνουμε σωστα! Σήμερα ο «Βεροιώτης» σας αποκαλύπτει τα καλύτερα tips για τέλειες φωτογραφίες είτε είστε ο φωτογράφος είτε είστε το μοντέλο! Πως να στηθείς μπροστά στον φακό; Και πως να χρησιμοποιήσεις σωστά τις φωτογραφικές δυνατότητες των smartphones;

Σε ρολό μοντέλου
• Όταν σε φωτογραφίζουν ή τραβάς selfie, φρόντισε το πηγούνι σου να μην είναι ούτε πολύ ψηλά, ούτε πολύ χαμηλά. Όταν είναι ψηλά φαίνεται άσχημα η μύτη σου και όταν είναι πολύ χαμηλά, φαίνεται το πάνω μέρος του λαιμού χαλαρό, χωρίς λόγο.

• Σε λήψεις που εμφανίζονται τα χέρια σου και έχεις λίγο παραπάνω μπρατσάκι, φρόντισε να μην ακουμπάς τα μπράτσα σου στο υπόλοιπο σώμα. Όπως πιέζονται, «απλώνονται» και το αποτέλεσμα δεν είναι ιδιαίτερα καλό, ακόμα και στις αδύνατες κοπέλες.

• Οι αυθόρμητες φωτογραφίες είναι πάντα και οι καλύτερες. Ζητά από την φίλη σου ή τον φίλο σου να σε αποθανατίσει σε άσχετες στιγμές.

• Οι χαμογελαστές φωτογραφίες είναι κλάσεις καλύτερες όταν συνοδεύονται από θόρυβο γέλιου. Χαλαρώνουν οι μύες του προσώπου και θα «βγεις» μια κούκλα. Τώρα αν το γέλιο είναι και από καρδιάς, ακόμα καλύτερα!
• Όταν ποστάρεις φωτογραφίες σου στα social, να ξέρεις ότι σύμφωνα με έρευνες, τα πολλά like τις παίρνουν, αυτές που έχουν πολύ μπλε χρώμα (ουρανός, θάλασσα), αυτές χωρίς φίλτρο και από τα φίλτρα τα πιο διάσημα είναι το juno και το clarendon.

Σε ρόλο φωτογράφου

• Όταν φωτογραφίζεις μια φίλη σου, να θυμάσαι το εξής: ο σωστός φωτογράφος κουνάει τον φακό του και δεν βάζει το μοντέλο να κάνει ακροβατικά. Ίσως απλά να χρειαστεί να δώσεις κάποιες συμβουλές για μαλλιά κ.α.

• Όταν είμαστε 1,70 και η κολλητή μας είναι 1,60 κατεβάζουμε τον φακό για να της «δώσουμε» μπόι. Πάντα οι λήψεις από χαμηλά ψηλώνουν το σώμα.

• Όταν θέλετε να φωτογραφίσετε φαγητά, κτήρια κ.α. η καλύτερη ώρα είναι λίγο πριν πέσει ο ήλιος και πάντα μιλώντας για φυσικό χώρο.

• Όταν φωτογραφίζεις ομάδες ανθρώπων, κέντραρε τον φακό σου, σε αυτόν που στέκεται στην μέση.

• Το φως, είτε τεχνητό είτε φυσικό, είναι καλό να έρχεται πίσω από εσάς ή από το πλάι του αντικειμένου που φωτογραφίζεται.

• Αποφύγετε τις ώρες με πολύ δυνατό ήλιο, αν θέλετε να φωτογραφίσετε πρόσωπα.

• Έχετε παρατηρήσει ότι όταν φωτίζεται κάτι με φλας σε κάποιο χώρο με χαμηλό φωτισμό, σας βγαίνει «καμένο»; Αυτό συμβαίνει, γιατί το φλας στα smart phone είναι για να εξισορροπεί το ήδη υπάρχον τεχνητό φως και όχι να φωτίσει. Χωρίς flash λοιπόν και για καλυτέρα αποτελέσματα, σταθεροποιείστε το κινητό σας σε κάποιο αντικείμενο π.χ. ποτήρι και μετά πατήστε το κουμπί.

Bonus tip

Χρησιμοποιήστε τρίποδο για smartphone με κοντρόλ. Τοποθετώντας το κινητό στην ειδική υποδοχή βρείτε το κάδρο από την κανονική κάμερα (όχι την μπροστινή με τα λιγότερα pixel), οπότε ξέρετε που θα σταθείτε και με το ειδικό κοντρόλ Bluetooth... κλικ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ