Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Πιο έτοιμη η Λετονία

Ένα παιχνίδι μπάσκετ, το Λετονία - Τσεχία συγκεκριμένα, για το Προολυμπιακό τουρνουά ξεχωρίζει από το σημερινό στοιχηματικό πρόγραμμα. Πριν περάσουμε στην ανάλυση του αγώνα, μην ξεχνάτε ότι στο Betarades.gr μπορείτε να ενημερώνεστε καθημερινά για τις μεταγραφές σε Ελλάδα και Ευρώπη, στις κατηγορίες ΑΕΚ Μεταγραφές, Ολυμπιακός
Μεταγραφές κλπ, κλπ.

ΛΕΤΟΝΙΑ: Πολύ εύκολη πρεμιέρα είχε η Λετονία χθες το απόγευμα με αντίπαλο την Ιαπωνία την οποία συνέτριψε 88-48. Από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο η Λετονία προηγήθηκε 26-11 και έκλεισε τελικά το ημίχρονο με 46-23. Παρομοίως πήγε και το δεύτερο ημίχρονο με την Ιαπωνία να δείχνει ανίκανη για σοβαρή απειλή και τη Λετονία να βγάζει πολλούς αιφνιδιασμούς σε κάθε ευκαιρία. Πολύ καλοί οι Μπερτάνς και Μπλουμς με 20 και 17 πόντους αντίστοιχα σε 17 λεπτά συμετοχής έκαστος.

ΤΣΕΧΙΑ: Η Τσεχία πήρε με το «σπαθί» της την πρόκριση στο προ-ολυμπιακό τουρνουά αφού τερμάτισε έβδομη στο περσινό Eurobasket νικώντας στον τελευταίο αγώνα τη Λετονία 70-97. Έτσι στο Βελιγράδι θα προσπαθήσει φέτος για την πρώτη πρόκριση σε Ολυμπιακούς Αγώνες σαν ανεξάρτητο κράτος αφού σαν Τσεχοσλοβακία είχε αγωνιστεί πριν το 1984. Ο κόους Ρόνεν Γκίνζμπουργκ έμεινε στην ομάδα μετά την εξαιρετική πορεία που έκανε στο Eurobasket του 2015 και το ρόστερ που διαθέτει για το προ-ολυμπιακό τουρνουά είναι παρόμοιο με εκείνο του 2015. Εξέχοντες αθλητές στο ρόστερ είναι οι Βέσελι, Σιλμπ και Ζατοράνσκι που είναι και οι μοναδικοί που έπαιξαν σε μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης. Μάλιστα ο Ζατοράνσκι από χθες ανήκει στους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς και η Μπαρτσελόνα ψάχνει ήδη τον αντικαταστάτη του.

Εκτίμηση: Το περσινό παιχνίδι Λετονία-Τσεχία για τις θέσεις 7-8 του Eurobasket είχε νικητή την Τσεχία με 70-97 και η ομάδα του Γκίνζμπουργκ πήρε αυτόματα την πρόκριση στο προ-ολυμπιακό τουρνουά, κάτι που συνέβη με τη Λετονία αφού προσκλήθηκε με wild-card μαζί με τις Τουρκία και Κροατία. Ο αποψινός αγώνας μεταξύ Λετονίας και Τσεχίας ουσιαστικά θα κρίνει ποια ομάδα θα είναι δεύτερη του ομίλου και θα «πέσει» πάνω στη Σερβία στον ημιτελικό της Παρασκευής ενώ η νικήτρια θα έχει ευκολότερο ημιτελικό και επομένως την δυνατότητα να φτάσει μέχρι τον τελικό όπου θα τα παίξει όλα για όλα. Εννοείται πως η Ιαπωνία δεν έχει καμία ελπίδα πρόκρισης αφού όπως δέχθηκε 40 πόντους διαφορά από τη Λετονία έτσι θα γίνει και αύριο με αντίπαλο την Τσεχία. Η Τσεχία έδωσε αρκετά φιλικά, έξι συγκεκριμένα, και αρχικά ηττήθηκε από την Κίνα 77-68, ηττήθηκε από την Ιταλία 78-48, ηττήθηκε από την Τουρκία 65-92, ηττήθηκε από την Κροατία 90-69, νίκησε την Τυνησία 87-74 και νίκησε το Μεξικό 82-53. Η εικόνα της Τσεχία στα φιλικά δεν ήταν καλή απλά να της δώσουμε ένα ελαφρυντικό ότι στις αρχές της προετοιμασίας με τις συνεχόμενες ήττες οι καλύτεροί παίκτες, Ζατοράνσκι και Βέσελι,δεν αγωνίστηκαν διότι είχαν υποχρεώσεις με τις Μπαρτσελόνα και Φενέρ αντίστοιχα για τους τελικούς των πλέι-οφ Ισπανίας και Τουρκίας. Από την άλλη η κακή εικόνα αποδεικνύει ότι οι υπόλοιποι παίκτες δεν είναι σοβαρού επιπέδου και οι χθεσινές ανακοινώσεις περί Ζατοράνσκι και Ουίζαρντς πιο πολύ κακό θα κάνει στην εθνική της Τσεχίας παρά καλό. Αντιθέτως η Λετονία ήταν πολύ σοβαρή χθες, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η Ιαπωνία είναι άχρηστη ομάδα, και όπως γράφαμε και χθες διαθέτει το καλύτερο ρόστερ όλων των εποχών. Θα πάμε με την πιο έτοιμη ομάδα που δείχνει να είναι η Λετονία σε αποδόσεις οριακού outsider. Επιλογή η νίκη της Λετονίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ