Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τα έχεις αδήλωτα στο στρώμα; - Δώσε τα μισά στο κράτος και καθάρισες

Περίπου τα μισά χρήματα θα πρέπει να πληρώσουν σε φόρους όσοι προχωρήσουν στην εθελοντική απόκαλυψη αδήλωτων εισοδημάτων. Οι συντελεστές με τους οποίους θα φορολογηθούν όσοι αποφασίσουν να δηλώσουν τα χρήματα που έχουν αποκρύψει από το ελληνικό Δημόσιο θα φορολογηθούν με συντελεστές που σε κάποιες περιπτώσεις θα ξεπερνούν και το 50%. 
Το θέμα απασχόλησε και τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής και σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο, οι λεπτομέρειες του οποίου θα επιληθούν στις επόμενες ημέρες, όσοι ενταχθούν στη ρύθμιση θα φορολογηθούν με βάση τα όσα ίσχυαν τη χρονιά της απόκρυψης των εισοδημάτων.

Επιπροσθέτως θα επιβληθεί και ένας δεύτερος συντελεστής ως ποινή για την φορολογητέα ύλη που δεν δηλώθηκε, ο οποίος θα μειώνεται ανάλογα με το χρονικό διάστημα που έγινε η φοροδιαφυγή. Για παράδειγμα, εάν η φοροδιαφυγή είχε συντελεσθεί το 2003, τα κεφάλαια αυτά θα φορολογηθούν με συντελεστή 42%, συν 10% επιπλέον. Στην περίπτωση που η φοροδιαφυγή έγινε το 2015, θα φορολογηθεί με συντελεστή 42%, ενώ ο δεύτερος συντελεστής θα μειώνεται σημαντικά και ενδεχομένως να φθάνει το 1%. Πάντως η υψηλή φορολογία ενδεχομένως να αποβεί αποθαρρυντική για όσους σκέφτονταν να κάνουν χρήση των διατάξεων που θα θεσμοθετηθούν μέχρι τις 5 Αυγούστου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ